Vulkaanuitbarstingen zullen ook wel ontstaan door global warming en dragen er aan bij: waarom verbieden we die niet?

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

9 REACTIES

 1. Zoals ik eerder schreef; het is een kwestie van perspectief.
  Denk aan een (machts)piramide in Egypte.

  a) Binnen heerst een klimaat van Global Cooling. Hogere rangen en standen drijven koeltjes of ijskoud hun zin door.

  b) Worden er ook bureaucratische muren gebouwd, dan wordt Global Cooling gemixt met Global Poisoning. Want het is voor niemand aantrekkelijk om tegen een soort gemoderniseerde Klaagmuur aan te kletsen.

  c) Naarmate duidelijker wordt dat hogere regionen kennelijk uit bloedzuigers, parasieten en wat dies meer zij bestaan, die onevenredig van lagere lagen profiteren, dan kan het heet onder de voeten van die hogere regionen worden; Global Warming.

  Met een dergelijke klimaatregeling koelt de boel eerst overal af, wat gevolgd kan worden door de eruptie van een vulkaanuitbarsting. Daar komt allerlei rook bij vrij, die de onfrisse chemie van tussen de allerhoogste en allerlaagste laag vervangt. Waardoor een soort zonsverduistering ontstaat.

  Zoals gewoonlijk worden nu vooral symptomen bestreden. Boosheid vanuit lagere regionen is een logische reactie op wat ‘van bovenaf’ is gezaaid, een symptoom. Wie onvoldoende lief of meegaand is kan aangepakt worden. Waarmee de tekst van de huidige Flibje in beeld is gekomen.

  Het vroegere Mandate of Heaven was een mandaat van aristocratie voor een keizer. Het hield rekening met vulkaanuitbarstingen en andere klimaatveranderingen, die signalen waren dat zo’n keizer vervangen moest worden. Zo’n keizer werd primair in het zadel gezet om ervoor te zorgen dat de aristocratie een comfortabel leven kon blijven leiden, wat voor hedendaagse staatshoofden niet anders is.

  Om dit soort cycli te doorbreken is het nodig om de denkwijzen van aristocraten en aanverwant te doorbreken. Afkoeling, vergiftiging en explosies treden op wanneer er iets gaande is wat niet voor een ieder de moeite waard is.

  De oplossing is het voor een ieder de moeite waard te maken, liefst zelfs aantrekkelijk. Daarbij moet niet gedacht worden aan allerlei toeters en bellen, maar gewoon aan de mogelijkheid tot een gezonde individuele ontwikkeling. Fysiek, mentaal, sociaal. Datgene wat ‘beschaving’ genoemd wordt is immers alleen maar een verzonnen laag daar bovenop, voor comfort en veiligheid.
  Heden houden sommigen zich comfortabel en veilig ten koste van velen, een perversie. Macht corrumpeert, zo gaat dat. Daarom hoort macht (mogelijkheden) maar op één plaats thuis, individueel. De crux is hoe die aan te wenden. Dat moet geleerd worden, alleen moeten er dan geen valse profeten op het toneel verschijnen om te misleiden en misvormen.

 2. Een beetje psychologie:
  De klassieke vier elementen uit de oudheid (aarde, water, vuur, wind) zijn omgezet naar de vier humores wat later werd omgezet naar een denkmodel over karaktertypen, de vier temperamenten (melancholisch, flegmatisch, cholerisch, sanguinisch). Waar vervolgens weer kleurcodes aan vast zijn geplakt (groen, blauw, rood, geel).

  Gewone mensen worden misvormd zodat ze vooral capaciteiten en eigenschappen van ‘aarde’ (groen, melancholisch) ontwikkelen.

  Kijk je hier, dan zie je dat groen loyaal is vanwege gewenste stabiliteit. Daalt het vertrouwen in een ander, dan ontstaat eerst koelheid. Vervolgens ontstaat een explosie waarmee allerlei opgekropte frustratie naar buiten komt. Dat kan individueel gebeuren, in een 1:1 verhouding, maar ook in groepen, wanneer leden van een regiment kopstukken echt zat zijn geworden vanwege onaanvaardbaar gedrag.

  Koeltjes en gebrek aan vertrouwen jegens ‘hogere rangen en standen’ hebben wij heel ons hele leven al waargenomen. Geen wonder dat het sommigen heet onder de voeten lijkt te worden. Maar ja, wat gezaaid is wordt vroeger of later oogstrijp. Eigen schuld, dikke bult. Die hogere rangen en standen hebben het nooit voor elkaar gekregen een daadwerkelijk gezonde filosofie en ethiek te ontwikkelen. Alleen al het traditionele met twee maten meten, dat kan natuurlijk nooit goed gaan. Vroeger of later gaat dat goed verkeerd.

 3. Als de zonneactiviteit verminderd (TSI https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_irradiance ) gaat er het volgende gebeuren:

  – minder bliksem
  – meer laaghangende bewolking
  – meer vulkaan uitbarstingen
  – zeeniveau stijgt veel minder snel

  wat is het dat er dan meer vulkaanuitbarstingen zijn? Komt doordat het aantal muonen wat de aarde bereikt veranderd en dat heeft invloed op de magma enz enz.

 4. wat natuurlijk ook veranderd is de gemiddelde oceaan temperatuur en dat met een lag (vertraging van vier a zes maanden),je ziet nu al een kleine daling tov van la nina en el nino.
  Dus wat die twee ook gaan doen maakt geen zak uit de oceaan temp gaat dalen met als gevolg dat de wereld temp gaat dalen en dat laatste komt ze niet goed uit want we moeten allemaal dood als we niet snel veel gaan betalen.

  Usa doet niet mee met het lul verhaal en china zegt dat ze wel meedoen en pletten elke vier dagen een kolencentrale neer,India ook.

  De allergrootste sukkels wonen in europa dus die moeten het meest betalen!

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 5. @doc [8]: Altijd weer interessant om je te lezen.

  Misschien zie je ook dat er sprake is van een mondiaal probleem (zoals bij verminderde zonneactiviteit), dat er wel veel radio-activiteit is, maar dat die activiteit eigenlijk een soort electro-smog is. Een mist. Geen helder zicht. Een neutronenbom kan dat misschien verhelpen, die schakelt electriciteitsnetwerken (‘networks of power’) uit. Da’s een deel van het verhaal. Een ander deel is de spanningen tussen tectonische platen, waar mogelijk aardbevingen en vulkaanuitbarstingen uit kunnen voortkomen. Een breuklijn in geologie heeft een uitwerking als breuklijnen in sociologie. Aan het laatste is wat te doen, want ‘afzetten tegen’ is een oorzaak die aangepakt kan worden.

Comments are closed.