We hebben een verplichte privacy officer aangesteld. Vanwege privacyregels mogen we zijn identiteit niet bekend maken.

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

4 REACTIES

  1. Lijkt wel wat op een netwerk-beveiliging; air gapped computers. Alleen gaan boodschappen van ‘high side’ naar ‘low side’ en andersom dan niet via een ondergronds kanaal als ‘USB stick’ of anonieme boodschappers, maar via de ‘brug’ van email of woordvoerders.

    Een privacy officer kan vanwege wetgeving verplicht gesteld worden, hoewel verplichte loonadministratie die privacy jegens overheidsmachines doorbreekt.

  2. Veel ellende begint bij anderen een bepaalde richting op willen dwingen, maar bang zijn voor eventuele consequenties; backfire. Bijvoorbeeld omdat er met meerdere maten gemeten wordt. Ik kan me voorstellen dat ooit bij de introductie van feodalisme adel zich in sommige gevallen verstopte achter priesters die gewone mensen ‘wijs’ maakten dat iets de wil van de goden was.
    Tegenwoordig verstoppen medewerkers van belastingdiensten zich achter functieplaatsen, bestuurders zich achter PR-medewerkers en zo verder. Terwijl gewone mensen, onderworpenen aan wetgeving, liefst geen ruimte wordt gelaten om zich af te schermen tegen invasief, opdringerig gedrag. Hun privacy dient doodleuk gepenetreerd te worden als dat zo uitkomt.

    De balans van mogelijkheden scheeftrekken is een klassiek, traditioneel spel.

  3. Vaak vragen ze de plaats vanwaar ik op Internet ben, maar is dat zo belangrijk? Antwoord altijd netjes zoals mijn ouders vanaf mijn jeugd bijgebracht hebben!

Comments are closed.