Stel, je maakt je in Nederland schuldig aan openbare dronkenschap. Dan kan je bestraft worden met een hechtenis van ten hoogste twaalf dagen of een geldboete van 410 euro. Stel, je hebt een paar biertjes teveel op en bestuurt een auto. Dom en gevaarlijk. Je wordt dan gestraft, en moet mogelijk zelfs een EMA cursus van 894 euro volgen. Stel, je bent de voorzitter van de Europese Commissie. En vertegenwoordigt 500 miljoen mensen in gesprekken die over oorlog en vrede gaan. Tijdens de NAVO top. En je bent dronken. Waar hoor je dan thuis?

NB: het was geen dronkenschap maar rugpijn……

Meer rugpijn filmpjes van onze Europese voorman na de break:

.

.

https://www.youtube.com/watch?v=sXKwwY86fQA

.

allemaal beestjes

9 REACTIES

 1. Dronken heerser waar niemand op gestemd heeft. waar doet me dat aan denken? o ja , de EUSSR

  geef die man alsjeblieft een leger en nukes.

 2. Dan was Boris Jeltsin toch grappiger. Zoals op deze video: https://www.youtube.com/watch?v=v9YnDirqwT4

  Maar terwijl Boris dronken was werd het land leeg geplunderd door de ex- en niet zo ex communisten en hun maffiamaatjes.

  Juncker is een idioot. Volgens een verhaal dat ik las heeft hij tijdens de Brexit onderhandelingen Luxemburg weggegeven aan de Britten. Hoe dat precies kan weet ik niet maar dat zal wel zijn gegaan zoals kameraad Chroetsjov in een dronken bui De Krim aan de Oekraine cadeau deed. Dus is Luxemburg nu Brits territorium? Gewoon omdat een dronken dwaas niet helder kon denken?

 3. Het antwoord beter dronken dan pijn in mijn rug?
  Moet eens ernstig nadenken waarom hij het in zijn nervus ischiadicus heeft?

 4. Dronken van de macht, ja, de rest lijkt me meer een act voor een ontwikkelingsgebied dat bekend staat als EU. De ambitie van het Derde Rijk suddert nog wat na, vertoont nog wat stuiptrekkingen.

  Mocht Juncker echt met een kegel rondlopen, dan zou het zonde zijn om ‘m met een ‘strike’ zoals bij bowling van het toneel te verwijderen. Het is best vermakelijk om wat gewankel te zien, illustratief voor de wankele positie van de EU. Zoals het lachende wegwuiven van Rutte illustratief zijn voor…

  Er wordt soms gedacht dat clowns gekte onder toeschouwers illustreren, maar in een circus illustreren ze ook gekte onder hun organisatoren en opdrachtgevers.

 5. Lekkere interne mechanismes ook, daar bij de EU. Waardoor dit al vele jaren doorettert. Maar goed, demensen willen bestuurd worden en dat krijgen ze. Joechei en een vat met rum!

 6. Zou het nu zo veel uitmaken, als het allemaal stroeve calvinisten zouden zijn, en ze de les zouden lezen aan the UK – USA and Russia, we zouden waarschijnlijk wel een stuk rustiger slapen, in onze volks Rpubliek van de Zeven ( elf) provincien, natuurlijk geen dronkaards of mindervalide sexuele personen, gewone vaders en moeders !

 7. @mario [7]:

  Doet me terugdenken aan de tijd dat Patricia Paay en haar toenmalige man Joey Fresco parfums naast kleding verkochten en dit best een goede parfum was, maar flopte. Om een lang verhaal kort te maken: het eindigde voor Paay in de mond geplast worden. Misschien is er hoop? Wat politici betreft, wel te verstaan.

 8. Schaalvergroting betekent dat problemen uitvergroot en vermenigvuldigd worden. Vanaf een eenvoudige basisgedachte (grondleggers EU, VS) naar een complex, monsterlijk geheel. Misschien is Juncker een probleemdrinker? 😀

Comments are closed.