Het Franse bedrijf Ledger verkocht vorig jaar 1 miljoen fysieke crypto wallets en maakte daar 25 miljoen euro winst mee. Nu is het bedrijf bezig met een business-to-business crypto wallet en heeft daarvoor al 75 miljoen dollar opgehaald in januari.

Het product van Ledger – de Ledger Nano S – figureerde al in de HBO serie Billions. Pascal Gauthier investeerde eerst in Ledger en ging er later werken om een zwak punt binnen Bitcoin’s blockchain systeem op te lossen.

 

Credit: Ledger.

Ledger’s Nano S is a hardware wallet for storing Bitcoin private keys.

 

Iedere Bitcoingebruiker heeft een privésleutel die toegang geeft tot de cryptovaluta. Deze sleutel bestaat uit 256 tekens die buiten de blockchain gehouden worden en vaak gewoon op een pc staan. Met als gevolg dat de sleutel regelmatig gestolen of gekopieerd en leeggeroofd wordt door hackers.

Bitcoinbezitters brachten vervolgens hun valuta onder bij derde partijen zoals Mt Gox. Die werden op hun beurt weer slachtoffers van hackers. De oplossing van Ledger was om de privésleutel fysiek los te koppelen van internet en het veilig op een usb stick op te slaan.

Dat was op zich geen uniek idee want er waren al wallets als Trezor en Secalot maar het gebruiksgemak en de veiligheid van de Ledger Nano S maakte het al snel tot een bestseller. Gaulthier zegt dat Ledger vorig jaar meer dan 1 miljoen Nano’s heeft verkocht in 165 landen. Dat bracht het bedrijf een omzet van 45 miljoen euro.

Naast de consumentenmarkt is Ledger ook doende met de B2B. Hun eerste product is de Ledger Vault. Een softwareproduct voor meerdere gebruikers met Nano S-stijl hardware sleutels waarbij iedereen bij bijvoorbeeld een hedgefonds toegang heeft tot de cryptovaluta.

Afgelopen mei kondigde Ledger een samenwerking met het Japanse financiële bedrijf Nomura en Global Advisors aan om een spin-off business genaamd Komainu te starten. Komainu zal een ambitieus volledig-beheer aan bieden waar de grootste financiële instituten hun cryptovaluta in een door Ledger ontworpen kluissysteem kunnen laten bewaren.

Ledger plant een volgende fase na haar fondsenwerving in januari. Daarbij willen ze naast kapitaal ook kennis en ontwikkelingskracht aantrekken. In de wandelgangen komen de namen Siemens, Samsung en Google voorbij en zou de waardering van Ledger de 1 miljard dollar benaderen.

Mogelijk dat Ledger naast het veiliger maken van Bitcoin voor consumenten ook de doorbraak van cryptovaluta in Big Finance kan bespoedigen.

 

Bron: Forbes

1 REACTIE

  1. Verificatie identiteit schemert hier door:
    Holland spearheads European ‘blockchain revolution’

    Overheid zou overheid niet zijn zonder te bouwen aan een manipulatie-bestendige digitale identiteit. Hoewel een verzonnen identiteit (zoals digitaal of als BSN) meer als een soort vishaak voor dossiervorming functioneert dan dat het iets zegt over wie iemand werkelijk is.

Comments are closed.