https://www.youtube.com/watch?v=LhHSsjvzPkU

3 REACTIES

 1. Wanneer de regels het doel worden en het eigenlijke doel (veilig verkeer) uit beeld verdwijnt.

  De uitleg van de agent is van het kaliber: “wanneer mijn tante kloten had gehad, dan was hij mijn oom geweest.”

 2. Ha ha… regels vs. mogelijkheden en omstandigheden.

  Eigen ervaring: Op de motor ben je snel, wendbaar en ook kwetsbaarder dan in de kooi van een auto. Je let dus donders goed op wat kan, en naarmate je controle over die power tussen je benen toeneemt merk je dat je allerlei dingen kunt doen die voor een vier-wieler niet mogelijk zijn.
  De gevoelservaring is “king of the road”. Een heerlijk gevoel van vrijheid, hoewel je ook weet dat als je die vrijheid misbruikt er een mannetje met veger en blik moet komen om restanten bij elkaar te vegen.

  Regels… ik kan me herinneren dat ik eens vlotjes met de motor op een rijksweg reed, sneller dan de wettelijke limiet, met legergroene rugzak, en er een motorrijder van de KMAR langs kwam. Hij wenkte even ‘doe het wat rustiger aan’ en dat was het. Een andere gevoelservaring dan een politieagent die aanhoudt en beboet, alleen maar vanwege regels. Bij die medewerker van KMAR ging meer om het principe dan om de regels. Dat geeft toch een andere smaak…

 3. Ratio; toen ik de kop las (KMAR vs. politie) moest ik direct terugdenken aan een artikel dat ik ooit naar de redactie mailde; “Voorbij angst”. Herinner je je dat artikel nog? De motor en auto als een metafoor voor mensenlevens, met de motor over de weg dansen, de auto als sleeper-car met mogelijkheden die niemand op het eerste gezicht verwacht? Blijft een mooie metafoor…

  Wat jaren na het schrijven van dat artikel zie ik de fiets of motor nog steeds als een mooie metafoor voor de man vrouw verhouding, de auto als een metafoor voor gezin (man vrouw als voorwielen, kinderen als achterwielen) die van 2WD langzaam een 4WD wordt tot de kinderen verzelfstandigen.

  Powerrr… pura natura.

Comments are closed.