7 REACTIES

 1. Als de buurvrouw er net zo over denkt, houden ze elkaar in evenwicht. De overheid zelf is de lachende derde. Dat wel.

 2. Bij een samenleving horen kan mooi klinken. Saamhorigheid en zo. Maar dan moet je geen last krijgen van zoiets als Tinnitus, je weet wel, van die storende geluiden die allerlei overstemmende ruis in de communicatie veroorzaken.

  Regeringen met overheidsmachines… ethervervuiling. Soms hoor je geen geluid niet maar kruipt de milieuvervuiling van bureaucratie via brievenbussen naar binnen, soms hoor je ze wel en dan ‘natuurlijk’ precies wanneer je er last van zult hebben. Want zelfstandigheid is taboe, onderworpenheid de norm. In een zorgstaat verplicht om te zorgen of verzorgd te worden, of je dat nu wilt of niet. Wat niemand de ruimte laat om daadwerkelijk onafhankelijk en zelfstandig te worden.

  only you [3] reageerde op deze reactie.

 3. @only you [3]: Ether- en milieuvervuiling kan via verschillende routes komen inderdaad. Wat ook niet helpt is dat politici zich laten sturen (en misleiden) door bedrijven en banken. Als dat soort groepen (machtsblokken) de mogelijkheid krijgen om wet- en regelgeving te sturen… dan gaat dat logischerwijs ten koste van het individu.

  Zo bezien… stemmen voor of tegen plannetjes die marktreuzen politici influisteren, waardoor een soort sluipende coup d’etat plaatsvindt. Dat was ons overigens al jaren duidelijk. Corporatisme dat steeds extremistischer vormen begint aan te nemen.

 4. @joepiejee [5]: De redenen dat multinationals en internationale banken meer te vertellen hebben, komt omdat wij een overheid hebben. Dankzij dit machtscentra kan er directe invloed uitgeoefend worden op elk individu binnen deze samenleving. Tenslotte als de overheid een wet of regel opstelt, wordt deze wet en regel gehandhaafd via een opschalend geweldsniveau.
  De overheid is ooit ingesteld als een beschermconstructie, maar door wensen en EISEN van burgers in deze samenleving, is dit systeem zo groot geworden, dat het een eigen leven begint te leiden. En kiezers, die hebben niets meer te vertellen, ook niet tijdens de verkiezingen.
  De vorige generaties hebben deze rotzooi gemaakt, met hun eisen aan de overheid om ALLES te regelen. Ik zie bedrijven niet als het grote kwaad maar de overheid en zijn volgelingen.

 5. Ja… die eisen doen het ‘m.
  Je zou je ‘overheid’ (publieke sector) kunnen voorstellen als een soort monsters van Frankenstein. Met individuen in de rol van een ‘cel’ in het ‘lichaam van de staat’.

  Daarnaast organisaties in de private sector, bedrijven als een soort bruiden van Frankenstein. Met individuen in de rol van ledemaat / lid in dat ‘lichaam’.

  Los van het gegeven dat er het aantal monsters is gestabiliseerd en de harem met bruiden van Frankenstein steeds verder uitbreidt, kun je jezelf afvragen wie nu eigenlijk de schepper is tegen wie dit soort monsters zich keren.

  Je zou kunnen zeggen dat monsters van Frankenstein ooit door adel is gecreëerd. Maar misschien gebeurde dat omdat omdat bevolkingen militairen en een civiel bestuurlijk apparaat eisten?

  En wat van de harem met bruiden voor Frankenstein? Als gewone mensen niet zelfstandig werken maar om banen roepen…

  Onze leefomgeving is nogal vervuild geraakt met uit de kluiten gegroeide, lastige monsters van Frankenstein die kennelijk doorgeefluiken zijn van geestesziekte. En diens harems met bruiden die soms des duivels worden als ze hun perverse zin niet krijgen. Terwijl we veel te weinig zelfstandigen (á la ZZP) tegenkomen. Wat o wat klopt er niet in deze situatieschets? Wat is de pathologie? Wat zijn de oorzaken? Enz.

Comments are closed.