Kamertemperatuur is seksistisch, althans dat stelde de democratische goeverneurskandidate van New York (Cynthia Nixon) die vond dat de temperatuur omhoog moest naar 76 graden (let wel Fahrenheit) omdat , ik citeer haar uit Yahoo: de gemiddelde ruimte temperatuur van 69 graden zwaar seksistisch is en lager wordt aangehouden om aan het comfort niveau van mannen te voldoen.

Had nog allerlei andere in-koptitels bedacht als: dat moet wel een hele hotte chick zijn, of: twee punten voor Cynthia; en vult u maar verder in.

Heerlijk toch dat temperatuur seksistisch kan zijn? Hoe belangrijk kun je jezelf maken. Prettig dat de democraten hier over discussiëren en niet over armoe, herverdeling of handelsoorlogen. Dat scheelt weer een hoop staatsbemoeienis.

En hoe gaan we daar mee om, want sommige gekleurde medemensen willen het graag warmer, of als ze van de Noordpool komen, kouder. Trouwens wat gaan we doen voor vrouwen in de menopauze, de temperatuur per uur aanpassen? En dan heb ik het niet over die arme kerels in hun driedelig pak, want ik neem aan dat we daar toch ook niet seksistisch in mogen discrimineren.

Misschien heeft u een betere verklaring, maar dit is een mooi voorbeeld van het nieuwe denken dat  ik niet anders kan begrijpen dat die Cynthia zichzelf zo centraal in het universum voelt (voelt, want deze mensen kennen slechts percepties) dat de hele wereld aan haar eisen en idealen moet voldoen. En tegenstanders zijn dan dus seksistisch, nazi of klimaatontkenners. Anders kan ik niet verzinnen dat je om je gelijk te halen de temperatuur seksistisch noemt.

Wacht even: dat komt natuurlijk door de idefixe van de maakbare samenleving en het idee dat wij mensen de temperatuur van de aarde kunnen veranderen.

Ik had het niet kunnen verzinnen, maar ik ben deze Cynthia erg dankbaar: ik zal aan de Tweede Kamer voorstellen dat de temperatuur op een gender-neutrale hoogte wordt gezet (mogen zij uitmaken of dat voor 2 of 63 geslachten aangenaam moet zijn) en als ze dat dan na veel vergaderingen hebben vastgesteld, of ze dan willen bepalen welke kleuren de muren, tapijten en stoelen mogen hebben, genderneutraal en inclusief hun onderlinge geslachts uitwerking op elkaar.

Wanneer ze daar uit zijn, hebben we al weer verkiezingen en hebben ze niet al teveel kwaad kunnen doen.

12 REACTIES

 1. soms denk je dat het niet gekker kan worden, maar dan word je ‘ aangenaam verrast’ door de onbegrensde stupiditeit van libtards.

  ik was sowieso al weinig gecharmeerd van ‘ sex and the city’ indertijd maar had een vriendin die het graag keek. dus ik moest er ook aan geloven. weet er gelukkig nog weinig van maar kan me nog herinneren dat die Nixon dame de sex appeal had van een baksteen. en nu dus politica. en mensen dwingen met het geweld van de overheid om haar geretardeerde denkbeelden over te nemen. verbaast me niet echt eerlijk gezegd.

 2. Een vreemd verhaal. Ik neem aan dat het gaat om kamertemperaturen voor raamambtenaren die vallen onder haar gouvernement. Zij zou dan veel klachten gehoord moeten hebben van voornamelijk vrouwelijke ambtenaren over de te lage temperaturen in de kamers waarin zij moeten arbeiden. Wie lichamelijk arbeidt, krijgt het warmer dan wie stilzit of slaapt. We vermoeden dus dat de klagende vrouwen voornamelijk hoofdarbeiders zijn.

  De gewenste temperatuur om optimaal hoofdarbeid te verrichten schijnt 18 graden Celsius of nog iets lager te zijn. De heersende temperatuur aldaar, 69 graden Fahrenheit, komt overeen met ca. 20,5 graden Celsius. Dat is al ruim te warm voor zowel mannen als vrouwen om optimaal hoofdarbeid te verrichten. De door de vrouwen gewenste temperatuur zou zijn 76 graden Fahrenheit. Dat is nog ca. 4 graden Celsius hoger. Die temperatuur, boven de 24 graden Celsius, is eigenlijk alleen nog maar geschikt om lekker weg te zakken.

 3. Een stapje terug vraag ik mezelf af waarom er gesexualiseerd moet worden en er iedere keer weer discussie ontstaat over genderrollen en verschillen tussen rollen die in de roulatie zijn gebracht. Hoe meer die verschillen uitvergroot kunnen worden, hoe ‘beter’.

  Als ik naar de afbeelding bovenaan het artikel kijkt dan lijkt zo’n verhaal wel op een bloedvete. ‘Blauw bloed’ tegen de rest en andersom of iets in die geest. Maar dan wel met een gebrekkige, bedorven geest. De stinklucht komt er vanaf, vanuit beide partijen. Zelfs via geschreven tekst.

  Om het maar eens satirisch te benaderen moet ik terugdenken aan allerlei opmerkingen onder het klootjesvolk over ‘koude kak’. Kennelijk doen die aan uitgestelde behoeftenbevrediging of zo, door eerst steriel afstand te houden, zich in te houden, om vervolgens via bijv. kranten en wetgeving over het klootjesvolk te kakken met praatjes waar niemand gelukkiger van wordt. Waar het klootjesvolk logischerwijs schijtziek van wordt, maar dat was misschien precies de bedoeling. Want hoe meer problemen er gecreëerd kunnen worden, hoe meer ze uitgebaat kunnen worden. Alleen moet niemand dan gaan zeiken over oplopende temperaturen, want die zijn willens en wetens veroorzaakt door gebrekkig, pover optreden.

 4. De echte opwekkers van onze gevoelens zijn de geuren, en ja met hogere temperaturen worden deze geuren vluchtiger, zijn ze fijn en opwekkend of zwaar en vies afstotend thats the question !
  Bij hogere temperaturen, gaat het hersenschors beter werken dus beter denken, niet gek dat alle grote oude filisofen uit de warmere klimaten stamden, lees het maar in de oude Plini zijn boeken, en dan al die pseudo psychopatische nieuwkomers, ik kies voor een stapje terug ook financieel als het moet, maar wel onder ons, met wat ons gegeven is door onze voorgangers !
  Hoop op een hele strenge lange winter, misschien sodemieteren ze dan op, of raken stijf bevroren !

 5. En dan al die stomme met hun misvormde kromme gedachten jonge mensen, bloot slaat dood, het gaat toch om liefde en niet om vlees, zeg het zo vaak klimt zijn schilderijen met die fijne verborgen
  menselijke gevoelens, het is zo in en droefig dat wij dit allemaal (moeten) laten gebeuren, die zieke rijke geestelijk arme sexueel misvormde lieden, die hun viesigheid kunnen botvieren op het mooiste wat het menselijke ras voort brengt, jonge frisse meisjes (bloemen), wat zou het toch mooi en fijn zijn als dat gestopt zou worden, maar ? !

 6. De geur van bloed schijnt sommigen helemaal horendol te maken van verlangen.

  Hedendaagse vampiers regelen bloedbankjes, liefst bij kamertemperatuur. In Nederland institutionaliseert wetgeving vanuit de Kamer koeltjes dat zuigwerk. Poen in de rol van opslagmiddel van behulpzaamheid, sociaal levensbloed.

  Ook bloedarmoede, de zucht naar nieuw bloed in gelederen kan nogal merkwaardig gedrag genereren. Geen sexistisch maar sektarisch gedrag, want hoe o hoe maak je bekeerlingen? Door anderen het gevoel te geven dat ze niet zonder je sekte kunnen? Wat zou de wereld zonder sektes zijn? Een paradijs?

 7. Wat zou de wereld zijn zonder de al dan niet bevestigde aannames van Nico, ?!, slangen geven geen spoor van geur – odeur je kunt ze niet ruiken !, nog bevestigt zien !

 8. Bevestigde aannames is een nogal dubbel begrip. Want als een ander iets bevestigd, wil dat nog niet zeggen dat de betrokkenen zich iets van feiten aantrekken.

  Dat bevestig je zelf ook al. Slangen laten misschien geen geurspoor achter, ze bevestigen hun aanwezigheid door te glibberen, kronkelen, sissen en de tanden te laten zien. Misschien zelfs door te bijten.

  Maar ja… valt je ook niet op dat chronische manipulatoren als hun spel gedwarsboomd wordt met de beschuldigende vinger gaan wijzen en hard “manipulatie!” gaan roepen? Dat is nou zo’n typische slangen-strategie van de firma List en Bedrog. Een klassieker!

 9. Ah, Vrijspreker beweegt samen met de Groene Amsterdammer… Daar een artikel met dezelfde teneur als de bovenstaande afbeelding.

  Liberalen hebben de hardwerkenden uit het oog verloren. Anders uitgedrukt: Liberaal blauw vervreemdt van het ‘rode gevaar’ waardoor de temperatuur oploopt. Helemaal zelf veroorzaakt.

  In het artikel komt de afschaffing van een belasting voor (vooral) bovenmatig rijken voorbij. Terwijl dat gat in het budget door alle anderen gedicht moet worden. Het klootjesvolk ziet vooral gelijkblijvend of dalend inkomen terwijl kosten voor basale levensbehoeften juist stijgen. Kennelijk wordt er een oud spel gespeeld; het klootjesvolk als een citroen uitpersen door van alles af te dwingen. En dan verbaasd zijn als er boosheid ontstaat, het ‘rode gevaar’ van een soort vulkaanuitbarsting.

  De kunst is kennelijk om dat uitknijpen als het uitmelken van een koe aan te pakken. Hoewel… het geen duurzaam concept is, want roofbouw plegen op het klootjesvolk houdt een keer op. Aan de andere kant eist het ‘rode gevaar’ allerlei voorzieningen die toch ergens van betaald moeten worden. Ook geen duurzaam concept.

  Afdwingen houdt nooit stand.

  Als liberalen zeggen dat iedereen voor zichzelf moet zorgen, dan betekent het meestal wel dat ze over loon-slaven, pardon, werknemers willen kunnen beschikken. Of schuldslaven. Die gedwongen worden om bijvoorbeeld werkgevers te sponsoren, als levende mensenoffers.

  Als het ‘rode gevaar’ eist dat er voor anderen gezorgd wordt, dan betekent het meestal wel dat ze over loon-slavenhouders, pardon, werkgevers willen kunnen beschikken. Of krediet verstrekkers. Die gedwongen worden om vooral werknemers te sponsoren, als levende mensenoffers.

  Waarom komt zo ongeveer niemand op het idee dat iedereen van nature toegroeit naar individuele onafhankelijkheid, individuele zelfstandigheid? Werkgever noch werknemer, schuldeiser noch schuldenaar en zo verder. Kennelijk zijn houders van belasting-slaven daar wat huiverig voor, want als individuele zelfstandigheid de norm is wil ook niemand meer afhankelijk gehouden worden van gemeentebesturen en regeringen. Dan regelt iedereen ‘het’ liever zelf, hoewel als het nodig is samen met anderen om bijvoorbeeld een weg aan te leggen.

 10. Tsja. Kamertemperatuur is seksistisch. Hm. Kan het nog gekker?

  Professor Iselin Gambert van de George Washington University Law School heeft een 75 pagina’s tellend onderzoeksrapport geschreven waarin wordt verdedigd dat melk “has long had a sinister side, being bound up with the exploitation of the (human and nonhuman) bodies it comes from and being a symbol of and tool for white dominance and superiority.” Melk wordt geassocieerd met “the oppression and exploitation of women, people of color, and nonhuman animals.”

  Hoera, alle problemen zijn opgelost, honger, criminaliteit, corruptie, plastic soep, energie, het is allemaal klaar!

Comments are closed.