Altijd al eens naar Mongolië willen gaan?

Nu een extra reden: van 6-8 juni 2019 wordt in UlaanBaatar de Libertarian World Conference gehouden.

Na een succesvolle conventie in Polen, wordt het komend jaar dan Mongolië

4 REACTIES

 1. Mongolië, het gebied van waaruit de keizer Genghis Khan komt. Hij zou zich in z’n graf omdraaien vanwege hedendaagse bestuurlijke perversiteiten.

  Om die te duiden:

  Willoze proefkonijnen. Een artikel over weerloze kinderen die tot proefkonijnen van de farmaceutische industrie werden gemaakt. Zodat die industrie weer meer opbrengsten van nep-geneesmiddelen kan incasseren. Dit lijkt veel op de oude Griese pharmakos., een zondebok, ook al zo’n nep-geneesmiddel.

  Regeringen zitten in de business van nep-geneesmiddelen, als tussenpersonen. Want gebrekkige of perverse wetgeving is een soort van kwakzalverij om sociale problematiek te ‘genezen’.

  Wat verbindt mensen, als een soort van lijmmiddel voor gezonde sociale verhoudingen? Vanuit de Chinese filosofie wordt gezegd ‘hout’ (gedragscode zoals wetgeving). Vanuit Griekse filosofie wordt gezegd ‘ether’, van mensen die boodschappen naar elkaar verzenden. Het probleem daarvan is dat die gedragscode dan maar direct voor iedereen wordt vastgesteld en als een dwangbuis gaat fungeren. En er zendvergunningen voor de ether worden afgegeven, een lucratieve business.

  Van nature werkt het anders en hanteert ieder individu een eigen gedragscode. Waarna er boodschappen worden ontvangen en verzonden. Bijvoorbeeld om die individuele gedragscode na te (laten) leven of te verbeteren. Zo eenvoudig kan het zijn. Maar als er opdringerige tussenpersonen opduiken die zich in levens indringen… dan ontstaat er een soort handelsbelang, een winstkans. Hoe meer problemen er ontstaan, hoe meer daarvan geprofiteerd kan worden door de tussenpersonen. Iedere onderworpene aan wetgeving als willoos proefkonijn, want op onwillige konijnen wordt dan gejaagd. (Markt)veroveraars en bouwers van (handels)imperia gaan desnoods over lijken om hun (winst)doelstellingen te behalen.

  Industrie is een ander woord voor induceren, inspireren. Waarom inspireren industriëlen vooral tot geestdodendheid? Is dat nu die opgehemelde Nieuwe Wereld, de American Dream?

  Waar staan libertariërs voor?
  Wat is hun ‘blijde boodschap’ voor gewone mensen?
  Het werd recent door iemand via deze website gevraagd, maar een ondubbelzinnig antwoord heb ik nog niet voorbij zien komen. Kom op liberariërs, niet bang zijn voor ‘functioneel bloot’. Er is niemand die om intieme details vraagt.

 2. Zeer goed idee, maar pas in de stad erg op voor groepjes zakkenrollers!

Comments are closed.