Er zijn inmiddels 63 genders/geslachten geteld. En de simpele gedachte is dat die allemaal recht hebben op hun eigen identiteit. Vanzelfsprekend is dat zo, zo lang ze maar niet ten koste van anderen gaan. En daar lijkt het wel naar toe te gaan:

Laat ik voorop stellen dat dat als iemand vindt dat hij/zij: lineaal, uil of lucht voelt te zijn, ik dat hem/haar/het etc van harte gun. Nogmaals zo lang ik er maar geen last van heb.

Maar sommigen lichthoofden zien daar allerlei mogelijkheden in. Allereerst natuurlijk dat elk geslacht ‘recht heeft’ op zijn eigen WC. Ik zie het al voor me: 63 verschillende notaties op 63 WC deuren. Best ingewikkeld. Terwijl het zo makkelijk kan: laat iedereen in zijn/haar/het waarde en maak gewoon één WC. Het is al ernstig genoeg dat de dames-WC rechts is ( because she is always right) en de heren WC links, ik heb daar mbt ‘links’ al grote moeite mee en ga daar dus principieel niet.

Zonder gekheid: deze discussie is weer een mooi voorbeeld dat bij  ‘het recht hebben op” vergeten wordt ’ten koste van wie’. Alsmede dat voor elk probleem, de overheid voor een oplossing moet zorgen.

Mensen los het aub zelf op. De kroeg die meent dat door een gendertype 34 WC in te stellen haar omzet omhoog gaat, moet dat vooral doen. En de lesbo tent die geen urinoirs wil installeren, ga je gang. Maar ga niet verplichten dat de padvinders 63 latrines bij hun kampje moeten graven.

5 REACTIES

 1. Schreeuwende minderheid onderdrukt standaard de beschaafde meerderheid !

 2. Geven wat iemand wil kan wat anders zijn dan wat iemand nodig heeft.

  Waarbij opgemerkt kan worden dat wat iemand níet nodig heeft kwalificeert voor titels als ‘verontreinigde uitwerpselen’. Het is niet wat je oor in gaat dat je onrein maakt, maar wat een lichaamsopening uitkomt wat je (of je sociale omgeving) tot onrein verklaart.

  Onreinheden faciliteren is niet verstandig. Je kunt de verzender ervan het misschien beter inwrijven, de vroegere methode om honden zindelijk te maken. Gewoon met die neus er doorheen. Werkt kennelijk effectiever dan hedendaagse ‘lieve’ methoden.

  toute va bien [5] reageerde op deze reactie.

 3. Zou er een markt zijn voor ‘bezet’ bordjes met 63 genders er op?

  Dan heb je maar 1 wc nodig, en kan de bezoeker zelf kiezen hoe te identificeren 🙂

  Ik zie al een scenario voor een youtube filmpje: Iemand moet erg dringend naar de WC, rent er op af, en moet vervolgens door een ingewikkeld menu navigeren om het juiste gender te kiezen, resultaat….

Comments are closed.