9 REACTIES

 1. Da’s wel een mooi plaatje. Hoewel dat benzine-verslindende monster de pret wat drukt. Het lijkt wel een tampon met jeukpoeder. Bedoeld als binnenpretje misschien, maar…

  Had groen nou niet de bijsmaak van energie-neutraal? Evenveel energie in als energie uit? Een beter milieu begint bij jezelf. Met bijvoorbeeld een energie neutrale woning.

  Geloof het of niet, maar ik ben poep-neutraal. Als ik met de honden buiten loop, dan ruim ik evenveel poep op als er uit de honden komt. Hoewel dat boeltje niet altijd synchroon loopt. Overall klopt de balans van in en uit echter wel, dat hou ik in de gaten. Een soort onzichtbare boekhouding. Buurtbewoners met honden zijn er niet zo aan gewend dat er iemand zelf de poep opruimt, maar wie weet, doet voorbeeld volgen.

 2. @toute va bien [2]: Jammer van die beeldtaal. Ik bedoelde honden letterlijk, want de gebeurtenissen zijn letterlijk en feitelijk gaande. Honden figuurlijk als ‘trouwe dienaren’ en auto’s als beeld voor een bestuurder met werknemers zijn we het zowaar kennelijk eens!

  Voor ons betekent ‘groen’ niet genetisch gemanipuleerd, gezond, onafhankelijk en zelfstandig. Dus niet afhankelijk zoals werkgevers en werknemers dat van elkaar zijn vanwege manipulaties via bijv. het schoolsysteem.

  Voor ons betekent ‘groen’ ook dat mensen en dieren gewoon naast elkaar leven, mogelijk als metgezellen, alles afhankelijk van voorkeuren. Dus geen gezeur met ‘bezit’, ‘baasje’ etc. Wie geen dieren-liefhebber is, is naar onze ervaring ook geen mensen-liefhebber. Dat geeft te denken.

  Misschien was een afbeelding van een groene (motor)fiets wat passender bij dit thema. Hoewel een groen gekleurde bezemsteel met een heks erop ook wel een goede grap was geweest. Humor is de scherts van de ernst!

  Als toegift hier een make-up tutorial om een look-alike van de ‘groene heks’ Zelena (uit de TV serie Once upon a time) te creëren. Zelena is een Slavisch woord voor ‘groen’. De actrice is een heerlijk pittige Britse tante.

 3. Overigens wil ik met deze nadruk op ‘groen’ niet blauw diskwalificeren of zo. Hier en daar ontmoetten we ook mensen uit de ‘blauwe regionen van kennis’, wat ook best prettig kan uitpakken. Zoals vandaag nog, langs het water in Muiden. Waarmee gezegd is dat we niet aan een soort racisme doen door een voorkeur te poneren voor een bepaalde kleur.

  toute va bien [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico [4]: Volgens dit denken zouden wij mensen geen voorkeuren meer mogen hebben, dat strookt op geen enkele wijze met het mens zijn en zijn voorliefde en sentimenten, geboden zijn goed maar niet het verbieden, werkt averechts bij denkende wezens.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 5. @toute va bien [5]: Geboden is meer iets voor goden. Die delen in in groepen, plakken daar een kleur aan vast etc. In werkelijkheid heeft het weer invloed op je kleur en kun je naar believen van kleur verschieten.

  Het spel van groepen etc. kan ik best wel meespelen, maar het komt bij mij eng (Duits voor nauw, benauwend) over. Soms lijken leden van de ene groep wel klonen van de andere groep, zo goed lijken ze erop.

  Voorbeeld: De islam is een door de RKK ontworpen kloon om diegenen onder de duim te krijgen waar Rome niet bij kon komen met de lange vingers. Nou… we hebben in een islamitisch land gewoond en ik kan bevestigen wat ik al jaren eerder van een professor hoorde, namelijk dat de islam inderdaad een kloon van de RKK is. Ander jasje weliswaar, maar toch. En dat is best eng.

  Rome bediende zich van gedwongen bekeringen tijdens uitbreiding van het Romeinse rijk, Mohammed deed precies hetzelfde. Gewone christenen en moslims zijn meestal gewoon prettige mensen, maar de religieuze fanatici… daarbij maakt het echt geen moer uit welke religie ze aanhangen, maar door de strot duwen en onderwerpen is uiteindelijk toch de kern van hun verhaal. Daar lijken ze voor te leven.

 6. Voor de goede orde; die hele hype van energietransitie komt bij mij niet ‘groen’ over. Het vertoont allerlei trekjes van de zoveelste groepering die de baas zou willen worden. Te herkennen aan gedwongen bekeringen en een maatstaf goed/fout.

  Onvervalst groen zou ons inziens om gezondheid gaan. Beslissingen die gezonde gevolgen krijgen; lichamelijk, mentaal, sociaal. Voor iedereen, dus niet alleen voor de ‘happy few’. Is een situatie gezond, dan is niemand de baas, dan is er geen sprake van chronische onderwerping, dan is het chronische verschijnsel van stiekem spiedende ogen taboe. Dan is de panoptische samenleving (gevangenismodel) verleden tijd.

 7. Mooie foto en een terecht punt.Want wat is de definitie van ‘groen’? Groene lak op de auto? Of verborgen juristen-taal die men als ‘groen’ omschrijft en die de ander ‘geacht’ wordt te begrijpen?

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Hang Bejaarde [8]: Precies. Een ‘false flag’ operatie is immers bedoeld om sommigen in de problemen van anderen te betrekken. Denk aan Pearl Harbor. Of nationale vlaggen, die eigenlijk een ‘false flag’ zijn voor de piratenvlag.

Comments are closed.