- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Het negeren en terugdringen van de overheid

In zijn boek The Gift of Fear geeft auteur Gavin de Becker aan dat de beste remedie tegen stalkers het compleet afkappen van iedere communicatie is. Iedere andere vorm van reactie (dreigen, praten, afspreken, juridisch vervolgen) stimuleert het stalkgedrag alleen maar. Dat principe kan je ook toepassen op de overheid.

Wel is het zaak hier pragmatisch mee om te gaan. Het negeren van de belastingaanslag prikkelt de overheid enkel om haar macht bot te vieren op een opstandig individu. Daarmee trek je gegarandeerd aan het kortste eind, hoe dapper en principieel ook.

Iedere risicoloze mogelijkheid waarbij je de overheid buitenspel kunt laten of zetten, is een goed idee. Op die manier stimuleer je het isoleren en uiteindelijk overbodig maken van de staat. En hoe afhankelijker de overheid is van ‘haar’ burgers, hoe beter het is. Dat leidt namelijk tot minder dwingend gedrag, lagere belastingen (competitie), minder kartelvorming en – voor zover mogelijk – betere service.

Hoewel men druk is met de geest terug in de fles te krijgen (Big Tech repressie tegen Wikileaks, Infowars en Gab bijvoorbeeld), blijven internet, smartphonecamera’s en blogs belangrijke middelen om de hypocrisie rond de overheid, oorlogen, hoaxen en verdienmodellen bloot te leggen. Consequent volgehouden erodiseert op die manier langzaam maar zeker het vertrouwen in de (massa-)media, overheid en gelieerde instellingen.

Cryptovaluta, de deeleconomie, blockchaintechnologie en een doe-het-zelf mentaliteit creëren onafhankelijkheid van de staat. Het is niet nodig om de strijd aan te gaan – dat werkt eerder contraproductief – maar wel om een beter werkend en aantrekkelijker alternatief voor het staatsmonopolie te ontwikkelen, gebruiken en promoten. Op die manier is het niet alleen schoppen tegen de heersende orde maar ook het laten zien wat er wel werkt via het opbouwen van een vrijwillig samenwerkingsverband.

DailyBell komt met drie mogelijkheden om de overheid terug te dringen:

Stap Een: Niet Happen

Voorkom ten alle tijde de uitspraak ‘daar zou de overheid wat aan moeten doen’ en probeer dit anderen ook uit te leggen – bij voorkeur zonder het woord libertarisme te gebruiken.  Iedere strohalm, situatie en al dan niet bestaand probleem wordt door de overheid gebruikt om haar macht en invloed uit te breiden middels ‘maatregelen’.

Of dat anti-terreurmaatregelen zijn, het ‘toekomstklaar’ maken van de zorg of ons rook- en drinkgedrag; de overheid meent met de uitbreiding van de bureaucratie en elkaar tegensprekende wetten en regels een probleem op te moeten lossen.

De staat is er als de kippen bij om een spoeddebat over gebeurtenissen te organiseren en daarna met een reactie te komen die altijd veel geld en vrijheid kost. Zo salamitactiekt zij zich dieper en dieper in de maatschappij.

Stap Twee: Negeer wat je kan

Het provoceren van een politieagent, agressief demonstreren of oproepen tot gewelddadige actie heeft hetzelfde effect als schreeuwen tegen of het aanvallen van een stalker. De ander wordt alleen maar actiever. De staat gebruikt dit om een groter budget  en meer mankracht vrij te maken om ‘het binnenlandse terrorisme te bestrijden’.

Zoals eerder geschreven; de belasting ontduiken is nogal high risk maar gebruik iedere legale mogelijkheid om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Maak daarnaast gebruik van VPN, DuckDuckGo, ProtonMail en andere versleutelde diensten om je privacy en data te beschermen tegen de overheid en Big Tech.

Roep bij voorkeur nooit de politie erbij, zorg dat je rechtszaken voor zover mogelijk vermijd en probeer in het algemeen officiële instanties buiten de deur te houden. Het onderling regelen van geschillen en het oplossen van kwesties op persoonlijk niveau is verreweg te verkiezen, qua kosten, resultaat en ter voorkoming van grote frustratie.

Stap Drie: Neem defensieve actie

Stel je vermogen veilig door o.a. te investeren in goud, zilver, grondstoffen, onroerend goed en cryptovaluta. Ook (buitenlandse) cash kan nuttig zijn, al dan niet in een kluis.

Gebruik open-source technologie en promoot dat. Via blockchaintechnologie kan de met de staat verweven structuur flink opgeschudt worden omdat deze de tussenpersonen uit het proces haalt.

Medisch toerisme is een goede manier uit het door de overheid gereguleerde zorgsysteem te komen. Ook komen er allerlei gezondheids-apps op de markt waarmee je minder afhankelijk van een al dan niet bekwame huisarts kan zijn.

Tot slot; maak gebruik van de mogelijkheden op het gebied van scholing. Voor jezelf, familie en kinderen. Er zijn talloze gratis taalapps en internationale universitaire studies te volgen waarmee je het bureaucratische onderwijssysteem te slim af bent.

Bron: Daily Bell