Vrijheidradio is ieder weekend te beluisteren via de volgende platforms:

Direct de mp3 downloaden?

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we de volgende nieuwsberichten:

Presentatie: Peter, Yoshi en Johan

2 REACTIES

  1. Bij Shetland en box dacht ik in eerste instantie aan een mini-Shetlander (pony) die bij ons rondliep. Hij hield duidelijk niet van een box, brak op z’n gemak door schrikdraad om z’n eigen gang te kunnen gaan. Hoewel hij niet te beroerd was om af en toe kleine kinderen op de rug te nemen. Best schattig allemaal.
    Maar nee… het gaat in het bovenstaande artikel om de Shetland Islands en verknipte kaarten om de boel passend te maken 😀 Zo zie je maar weer, titels zijn uitstekend geschikt om te misleiden!

  2. De Shetlandpony staat bekend om een dikke vacht, klimaat-bestendigheid, slim, nieuwsgierig en eigengereid gedrag. Het karakter lijkt kennelijk wat op ‘het Schotse karakter’. Niet proberen te dwingen, liever samenwerken. Een Shetlander geeft dan een schop, een Schot zal het misschien bij een corrigerende edoch opwekkend kaakslag houden 😉

    Bij ons was hengstje Dorus daar een prototype van. Wel kinderen op de rug willen nemen, maar ongezadeld. Hij hield niet zo van benauwende toestanden. Que onderzoekend gedrag leek Dorus meer op een Ier (Ire-land, eye-land), met oog voor details. Maar ja. Herinneringen.

    In het verleden waren cartografen kennelijk vastbesloten om de werkelijkheid op kaarten anders weer te geven dan de feiten toestaan. Een mentaliteit die verder gaat dan ‘ieder zijn meug’, eerlijk is eerlijk.

Comments are closed.