Reacties
 1. jhon schreef op : 1

  “Zelf destructie” is mens eigen !
  www.canvas.be

 2. Keinstein schreef op : 2

  Poepoeh, het heeft even geduurd voor ik het plaatje begreep. Itt Russische roulette waar je een kans van 5 op 6 hebt om te overleven, krijg je bij Amerikaanse roulette ofwel death by democrats, ofwel death by republicans. Niet helemaal correct zou ik zo zeggen, maar ik begrijp de achterliggende gedachte.

 3. Nico schreef op : 3

  Gezien overlevingsdrang is zelf-destructie een wat vreemde gedachte. Kennelijk is het een kwestie van een kogel of aandachtspunt (laten) vinden waarmee iemand zichzelf wil schaden.
  Een oplichter kan je vertellen dat iemand zichzelf schaadt door te happen. Zoals een kogel vooral schaadt als ‘ie kan penetreren en daarna een lichaam niet verlaat, desnoods operatief. Dat kan een infectie gevolgd door een ontstekingsreactie veroorzaken.

  Hoe wordt een ander geschaad? Traditioneel door de Achilleshiel van een ander te zoeken, die te schaden, vervolgens op dat punt bescherming en faciliteiten te bieden in de hoop dat het doelwit gaat overcompenseren.

  Hoeveel politieagenten of militairen zouden er rondlopen die zich na een (liefst onopgeloste misdaad) chronisch aan het afreageren en overcompenseren zijn en op die manier tot een bruikbaar instrument voor een ander zijn verworden? Hoe goed dat ook bedoeld is, het is en blijft zelf-vernietiging.

  Iets dergelijks geldt voor creatievelingen en slimmerikken waarvan capaciteiten eerst ontkend worden. Na kwalificatie en erkenning neigen ze ertoe te overcompenseren. Hoe goed dat ook bedoeld is, het is en blijft zelf-vernietiging.

  In beide gevallen gaat er levenskwaliteit verloren; eerst omdat iemand iets dient te ondergaan, vervolgens door gebrek aan zelf-controle en beïnvloeding. De les is wát er ook gebeurt zelf de controle over je eigen geest behouden, waarna anderen kunnen demonstreren waarvoor ze feitelijk staan. Misdaad mag niet lonen.

 4. jhon schreef op : 4

  Helaas “misdaad” loont immers de criminelen maken de wetten en zorgen dat rechters deze wetten niet mogen toestaan (uniek in de wereld)
  www.youtube.com

 5. jhon schreef op : 5

  Lees toestaan = toetsen !
  excuses

 6. rigsar schreef op : 6

  yo Nico kun je een handleiding schrijven?
  als we nog iets willen overhouden van ons zelfrespect, zullen we de bis snel moeten ontmantelen.

  is daar al vordering mee?

  zijn al deze concepten zowiezo valide?
  zijn we niet te laat?
  helpen rooksignalen?

  sorry. no offence.
  rigsar

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 7

  @rigsar [6]: Non taken 😉

  Je betrad een terrein waar van alles over gezegd kan worden. Als echter het vertrekpunt van een redenering rammelt… heeft het weinig zin het spoor verder te volgen. Het is als een spoorlijn die op een dwaalweg is neergelegd, vervolgens eerst opgerold moet worden tot een gezond beginpunt en van daaruit verder uitgerold kan worden. Om op een gezond spoor te komen om het maar zo uit te drukken.