- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

De cannabisindustrie en geld lenen

De marihuana industrie in de Verenigde Staten is een booming markt. Er valt veel geld te verdienen met weed in de VS maar onzekerheid ligt altijd op de loer. Medicinale marihuana is nu in 31 staten legaal en in 9 staten ook voor recreationeel gebruik. In Nederland zijn de oververmoeide en te dikke agenten ondertussen nog erg druk met het oprollen van wietplantages. Maar ja, in Nederland gebeurt dan ook alles tien jaar later dan in de rest van de wereld.

Cannabis is nog steeds een federaal gecontroleerde stof in de VS en er bestaat een conflict tussen de staat en de federale wetten over de legaliteit van het diverse gebruik. Ondanks dit bloeit de weedindustrie. Velen zien de legale marihuanamarkt met 500% + groeien in de komende vijf jaar. Ondernemers stappen hier graag in maar worden tegengehouden door de dubbelzinnige overheid en de moeilijkheid voor financiering.

Om een cannabisbedrijf te runnen, moet je kapitaal hebben om apparatuur, onroerend goed (kopen of huren), werknemers en grondstoffen te betalen. Geld lenen is een hele uitdaging als de meerderheid van de financiele markt marihuana ziet als een zeer hoog risico. Totdat er een beslissing komt of cannabis van haar huidige Schedule I classificatie gaat, gaan banken geen lening geven.

Dan blijft er een kleine groep non-bank financiers over voor de totale marihuana business in de VS. Die hanteren een proces dat maanden duurt voordat men terugkomt bij de aanvrager en het resultaat is meestal negatief.

Veel bedrijven zijn kleine familieondernemingen die volgens grote investeerders niet professioneel genoeg opereren. Veel entrepreneurs zoeken en vinden dan ook creatieve manieren om hun bedrijf te financieren via hun spaargeld, kapitaal van familie en vrienden en de volgende mogelijkheden:

Met deze bronnen kunnen cannabisondernemers kapitaal buiten de bekende paden vinden. Daarnaast is het wel zo dat hoewel veel gevestigde partijen niet willen lenen het aantal dat wel wil, groeit.

Tegenstand is vaak een goede motivator om nieuwe wegen te vinden en er uiteindelijk beter uit te springen. Op die manier helpt de groeiende cannabisindustrie mee aan het ondergraven van het traditionele – en in wezen failliete – bankensysteem en het steunen van nieuwe financieringsmanieren.

Bron: MJObserver