21 REACTIES

 1. Dat Fakenews tegenwerking nu ook zo hot is als in 1940 is een slecht teken aan de wand, zeker als je zit dat er meer parallellen te trekken zijn tussen de tijd voor WOII en nu.

  Hopelijk laat de Hogere Macht het lijden niet te groot worden

 2. @jhon [3]: Degenen die anderen onder controle willen brengen kunnen van alles beschuldigd worden, maar van wijsheid…

 3. De inval, het wegbombarderen van het hart van Rotterdam etc. doet denken aan de promotie van de TV-serie Narcos:

  “Eerst hadden ze coke. Toen kregen ze geld. Nu willen de Colombiaanse drugskartels macht. Daar komt oorlog van…”

  Cocaïne staat ook bekend als “Bolivian maching powder”. Bedenkt iemand een plan dat marsorders voor derden vereist, dan is dat zoiets als de productie van figuurlijke cocaïne. Wat veronderstelde helden vereist om dat plan uit te voeren en uit te rollen. Gevaarlijk terrein. In geschiedenis lees je vooral over plannen waaraan anderen onderworpen moeten worden (zoals dat van Hitler), maar niet over een plan dat geschikt is voor zelf-bestuur voor en door iedereen. Voor zover het verstandig is om daar een plan voor te maken, want met de juiste informatie kan iedereen dat zelf. Waardoor een ander mentaal landschap ontstaat.

  toute va bien [7] reageerde op deze reactie.

 4. Over voorlichting, de ééne is gewenst en de andere niet, ieder één schreeuwd moord en brand over de media, die liegt verkeerd voorlicht, ja juist, de onzin en leugens over de broederschappen, worden nog steeds door het grote publiek als zoete koek gegeten,
  waarom uit jalousie onwetendheid, maar goed je hoord steeds meer het woord wijs vallen, misbruiken, in deze tijd van onweten is geen wijsheid meer aanwezig, beetje slim en slinks optreden is geen wijsheid, groet !

 5. @toute va bien [7]: Vergeet niet dat het een wereldwijd probleem is. Plannen maken voor anderen en de held uithangen om uitvoering van die plannen bij anderen af te dwingen schijnt enorm verslavend uit te werken. In feite wordt zo ongeveer iedereen lastiggevallen door junks. Ruimte-afval. Dat gaat heel, heel ver. Werkgevers die verslaafd zijn aan werknemers en andersom, burgers die verslaafd zijn aan overheidsdiensten, etc. etc. Wie individueel onafhankelijk en dito zelfstandig wil zijn wordt ‘logischerwijs’ gelabeld als opstandig, rebels, een autist, noem maar op. In feite verslaving als norm, clean zijn en blijven als ‘afwijking’. Aldus de junks, dealers etc. Wie zich wil verschonen van de troep die gepusht wordt, krijgt gangsters, pardon, overheidsdienaren over zich heen. High en stoned gemaakt door ‘meerderen’.

  Wat een burger-opstand wordt genoemd is m.i. weinig meer dan tiranniserende dealers en junks uit de weg ruimen. En uit de weg ruimen is een breed begrip hé… meestal is ontslag voldoende om cold turkey af te kicken. “Kill them all” is nogal kort door de bocht 😀

  Voor de goede orde; ik vermoed dat veel burgers en overheidsdienaren (zoals agenten en militairen) zich ernstig misleid en misbruikt voelen, graag anders zouden willen. Helaas zijn er ook probleemgevallen die niet alleen ernstige schade hebben veroorzaakt, maar ook zodanige afkickverschijnselen zullen vertonen dat er meer maatregelen nodig zijn dan alleen cold turkey.

  Wees waakzaam voor een Grote Leider die op het toneel wordt geplaatst! Grote kans dat die alleen maar de belangen van verslavende producten en diensten veilig zal stellen. Of weer nieuwe zal introduceren.

  Nico [19] reageerde op deze reactie.

 6. Zonder misleiding en verslavingen kom je op terreinen waar o.a. de filosoof Confucius zich mee bezighield; karakter en deugden. Hoewel er bij Confucius al wat misleiding in was geslopen helaas.

 7. Zeker weten dat er bij Chin Ind Rest Confucius wat misleiding in was geslopen. Bestel je nummer 99 met witte lijs, lijkt het niet eens op Babi Pangang. Eerder op de kat van de buren. Volgende keer maar pizza bestellen…

  De NL kranten lijken steeds meer op het soort propaganda-vodjes waar ze vroeger in het oostblok het monopolie op hadden. Draai het artikel om en je hebt de waarheid. Min of meer.

  Nico [12] reageerde op deze reactie.
  Nico [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Nico [12]: Inderdaad, als morgen alle mensen zich op straat begeven in ongeklede naakte vorm, nou dat zijn de naakte feiten, kun je je het voorstellen, wie doet er moeite in deze samenlevin om over een gezond toonbaar lichaam te beschikken, heel weinig mensen, het wotdt een hilarische voorstelling gemengt met smakeloosheid, en volgens de ouden, in een gezond lichaal heerst en woond een gezonde geest, groet

  frits [14] reageerde op deze reactie.
  Nico [15] reageerde op deze reactie.

 9. @toute va bien [13]: Andersom kan aan een naakt lichaam gezien worden welke mishandeling heeft plaatsgevonden. Wat ook voor feiten geldt.

  Naakt feit is o.a. dat reeds eeuwenlang op allerlei manieren gerotzooid wordt met de kern van de levens van anderen. Wie over voldoende poen beschikt kan een gezond lichaam behouden, maar ongeacht de schijn van een lichaam wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt om daarin een gezonde geest te behouden. De kern van een leven is traditioneel altijd doelwit. Afpersing door elementaire, primaire behoeften als breekijzer te misbruiken en ‘desnoods’ tot nood te maken. Een leven verpakken met de cosmetica van allerlei pleziertjes en speeltjes verandert dat niet. Dergelijke verpakking is vooral camouflage.

  De geschiedenis van beschavingen maakt duidelijk hoe het originele en gezonde DNA (als metafoor voor capaciteiten en eigenschappen) zodanig is gemuteerd dat het een gigantische klus wordt om weer gezonde geesten tevoorschijn te zien komen, als bewoners van lichamen en levens. Het mag dan een slimme zet lijken om aan genetische selectie te doen (‘de juiste man op de juiste plaats en zo’), maar onze ervaring leeft dat werkelijk gezonde geesten zo ongeveer uitgestorven zijn. Dat doet ons afvragen waarom alarmbellen niet luid rinkelen, en verslavingen aan plannen voor anderen maken en/of de supermens voor anderen uithangen, die beide anderen misvormen en doen afdrijven van de pure innerlijke natuur, openlijk tot misdaden worden verklaard.

 10. @Hang Bejaarde [11]: Ik heb sterk de indruk dat bezoekers van Chinese restaurants soms nogal hallucinante ervaringen voorgeschoteld krijgen. Het verhaal doet de ronde dat er gezegd wordt dat gerechten een bepaald soort vlees bevatten terwijl het in werkelijkheid een andere soort is. Wat niets van de smaak afdoet.

  De andere kant van het verhaal is dat dat niet zo relevant is voor bezoekers die kat-achtigen nog niet eens niet van elkaar kunnen onderscheiden. Probeer maar eens een kat, panter, tijger en leeuw uit elkaar te houden. Meestal gaat onderscheidingsvermogen zo ‘ver’ dat een katachtige volautomatisch ‘kat’ wordt genoemd. Tot er net als bij een gestolen auto omgekat wordt naar een ander uiterlijk en accessoires die meer passen bij de werkelijkheid. Verdomd als het niet waar is, het lijkt wel een typegoedkeuring na botsproeven en kwalificatie. Helemaal wezenloos die zogenaamde slimmerikken.

  Hang Bejaarde [20] reageerde op deze reactie.

 11. Met wezenloos bedoelde ik niet te schelden, maar meer te duiden dat robotisering van de mens bepaald geen gezond idee was. Het inladen van programma’s om uit te voeren gaat ten koste van andere capaciteiten, die worden erdoor verdrongen.

 12. In 1940 werd waarschijnlijk een soort marktonderzoek in werking gesteld. Dat vereist een rollenspel, als bij een rollenbank. Anders uitgedrukt vereist het een koel hoofd bij de onderzoeker, hoewel met soms emotioneel acteerwerk.

  Keerzijde bij die methode is dat deze gedetecteerd kan worden, en meestal – vroeger of later – ook wel wordt. Dan ontstaat de sport om zo’n rollenbank mysterieuze uitkomsten te laten vertonen. Een gezonde geest kan zich als allerlei karaktertypen presenteren. Voor iemand die aan dat soort tests onderworpen wordt is er niets leukers dan verwarrende hallucinaties te veroorzaken. Ik kan me niet voorstellen dat Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog veel wijzer zijn geworden. Ze zagen immers wat ze wilden zien, of wat hen toegestaan werd. Waarna de puinhopen weer herbouwd moesten worden.

 13. @Nico [8]: Voor wie trots is op Nederland, gezien vorenstaande opmerkingen over dealers en verslaafden, volgens het NRC:
  Nederland is een narcostaat
  a, Nederland is net als Mexico een narcostaat

  Export van programma-formules voor entertainment of XTC. Wat is het verschil?

  Geïnspireerd door een artikel van Ratio kunnen inwoners van (o.a.) de lage landen ook een soort ‘magische fietslampjesfabriek’ worden. Want dat is wat individuele ouders kunnen zijn; opgroeiende jongeren kunnen al jong leren om het licht van bepaalde inzichten te verspreiden. Voor zover de staat geen overlast aanlevert tenminste. Aan de andere kant misschien een kans om vliegende Hollanders voor de verandering iets anders dan verslavende, figuurlijke drugs te laten verspreiden.

 14. @Nico [16]: Het wordt pas hallucinant als je echt Chinees eet. Lui die ik ken die in dat soort kringen vertoeven hebben mij verteld over de meest maffe dingen die men eet. Samengevat: slachtafval. Een keuken die ooit in crisistijd is ontstaan vertelde iemand mij.

  Ik kom al lang niet meer bij de uitstervende “Chin Ind Rest”, maar heb er vroeger vaak gegeten. Qua waar voor je geld en goede service waren de “Chin Ind Rest” Chinezen prima. Inderdaad niet te veel letten op wat je voorgeschoteld kreeg. Het kon wel eens wat anders zijn…

  Inderdaad, je eet meestal het beste als je zelf kookt. En dan het liefst uit eigen tuin.

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Hang Bejaarde [20]: Jammer dat de rijke en verfijnde Chinese cuisine wordt aangepast aan de westerse smaak. Daar komen allerlei gekke dingen van.

  Op een bepaalde manier is het zoiets als fake news. Westerlingen krijgen voorgeschoteld wat bij hun smaak past, alleen is het niet meer origineel. En klopt het verkooppraatje niet meer altijd met de inhoud.

  De Chinese keuken is kennelijk met Traditional Chinese medicine mee ontwikkeld. Dus niet alleen smaakvol, maar ook gezond op een manier die westerlingen niet willen bevatten. Een potje schelden op aan westerlingen aangepaste gerechten leidt de aandacht daarvan af.
  Omgekeerd hadden Chinezen het niet zo op ‘westerse duivels’ die daar bekend stonden om hun grove optreden. Misschien hebben Chinese koks tegenwoordig maniertjes ontwikkeld om wat tegengas te geven, zodat ze in ieder geval in hun vuistje kunnen lachen?

Comments are closed.