vrijdag, 2 november 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

slechte verliezers

Na Brexit en de verkiezing van Trump is het nu de beurt aan Brazilië om de middelvinger op te steken naar de deugende progressieve mens. Na de verkiezing van Jair Bolsonaro tot president zit links in een identiteitscrisis. En vraagt men zich in de media af wat er toch aan de hand is.

De traditionele media leven in hun eigen “bubble”. En zijn keer op keer verrast door zaken die de man in de straat al lang snapt. Zo ook in Brazilië. De werkelijkheid is niet gelijk aan de perceptie die de main stream media ervan hebben. Deze bijziendheid van de media is niet de schuld van de media zelf. Neen, het is volgens de oude media de schuld van de nieuwe sociale mediaplatforms. Sociale media platforms die beticht worden van fake news. Terwijl het juist de traditionele media zijn die ons decennia lang met fake news hebben overspoeld.

if the facts don’t support your theory, change the facts

Als we dit op Nederland betrekken, de media zijn over het algemeen voor de euro. De media in Nederland hebben decennia lang het multi culturele sprookje in stand gelaten. Er was een cordon sanitair rond kritische berichtgeving over allochtonen. Daarnaast heeft de media ons de Y2k scare gebracht, de leugens over het “Waldessterben”, de zure regen. En blijven ze ons bang maken voor milieu, terwijl de levensverwachting nog nooit zo hoog is. Terwijl de bio diversiteit in Nederland toeneemt evenals het areaal “natuurgebied”.

Terug naar Barzilië. Het demoniseren en verketteren bereikt nieuwe hoogtes. The Guardian bericht dat de verkiezingen niet alleen een ramp zijn voor Brazilië maar dat de verkiezing van deze ene man zorgt voor een wereldwijde crisis voor toekomstige generaties

The policy proposals of Bolsonaro’s Social Liberal party ….  will affect us all. Irreparable damage to the world’s largest rainforest threatens to irreversibly accelerate climate change for future generations worldwide.

Dit alles is volgens de MSMde schuld van de nieuwe media. Facebook en Google zijn met miljarden boetes in het gareel gedwongen. WhatsApp nog niet. The Guardian legt uit:

WhatsApp has proved to be the ideal tool for mobilizing political support – and for spreading fake news.If the Brexit vote and Donald Trump’s charge to the White House were jet-propelled by Facebook, the rise of Brazil’s likely next president, the far-right firebrand Jair Bolsonaro, owes much to WhatsApp.

De media zijn slechte verliezers. De kloof tussen media en maatschappij overbrug je niet door andere opinies als fake news te beschouwen. Iemand demoniseren door hem te verwijten een wereldwijde catastrofe te veroorzaken waar we nog generaties lang last van hebben is geen teken van objectieve berichtgeving. Het is doorgeslagen activisme verpakt als onafhankelijke journalistiek. En daar prikken steeds meer kiezers doorheen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Een slechte verliezer ontstaat meestal doordat iemand de eigen zin wil doordrijven ten koste van een ander en dat niet lukt. Gewone mensen snappen te vaak iets dat dominante figuren niet onder ogen willen zien, omdat ze het zich (denken te) kunnen veroorloven om anderen tegen een muur te laten kletsen.

  Gezien datgene wat beschouwd kan worden als de pure innerlijke natuur hoort iedereen zichzelf te kunnen redden. Gisteren en vandaag gebruikte ik o.a. hier de metafoor van de staat als producent van plannen en marsorders (figuurlijke cocaïne) en veronderstelde helden (figuurlijke heroïne). Een oude metafoor. Met als uitkomst drugsbaronnen, dealers en junkies die hun zin doordrijven ten koste van anderen. In concreto betekent het dat elementaire behoeften daardoor tot noden worden gemaakt:
  Zo is zelf-bescherming taboe (monopolie voor veronderstelde helden), zelf een woning bouwen vereist door zodanig veel hoepels springen dat het tegenwoordig vooral voor de ‘happy few’ mogelijk is. Traditioneel dienen velen onderworpen te zijn aan enkelen, wat vereist dat de levens van anderen onder controle gehouden moeten worden om wanneer dat zo uitkomt ten gronde gericht te kunnen worden. Ook iemand laten sudderen in de hel van onderworpenheid is een traditie.

  Zo bezien levert verzet tegen de staat per definitie slechte verliezers op. Leven en laten leven wordt wel beweerd, maar ook zodanig onderworpen aan eisen dat het ten koste van leefbaarheid gaat. Juist op kritische momenten. Wie zich niet wenst te onderwerpen aan bemoeiziekte leert op de harde manier wat slechte verliezers zijn.

  Voor de meesten geldt dat de puur natuurlijke ademruimte en bewegingsvrijheid terugveroveren gelijk staat aan geruïneerd worden door slechte verliezers. Zo bezien regeert perversie. Wie te high en te stoned is om dat onder ogen te willen zien verklaart een ander doodleuk voor gek. Terwijl… van nature planten, dieren en mensen gewoon naast elkaar leven zonder elkaar systematisch te onderwerpen aan eisen (gewenst gedrag afdwingen). Zo ging het er ook in vroege beschavingen aan toe. Als het toen kon, waarom zou het dan nu niet kunnen? Vanwege angstvalligheid, krampachtigheid en vermeende doemscenario’s?

 2. Nico schreef op : 2

  Getver. Het leven kan behalve soms moeilijk ook leuk en sprankelend zijn. Waarom allerlei milieuvervuilend gedrag, vooral van overheidswege? Technologische vooruitgang impliceert sociale achteruitgang. De sociale technologie van anderen onder controle brengen en houden is ver ontwikkeld, alleen gaat dat wel ten koste van leefbaarheid en sociale cohesie.

 3. Nico schreef op : 3

  Een illustratie van slechte verliezers die toch graag winnaar willen zijn, ten koste van anderen.

  Arm maar sexy. Een artikel over een typisch probleem van zelfstandigen (ZZP, freelancer). Degenen bij wie poen is opgehoopt bepalen wat ze mogen verdienen.

  Dit is het gevolg van een oude traditie: De ‘grote jongens’ willen ‘kleineren’ bespelen en gebruiken, waarbij kennelijk ook kleineren hoort. Een mentaliteitskwestie die rottig karakter demonstreert. Want gaat een freelancer bij een ‘grote jongen’ in loondienst om de loonslaaf uit te hangen, dan ineens kan er vaak wél fatsoenlijk betaald worden. Het gaat dus om… afhankelijkheid en controle vergroten, meer niet.

  Traditioneel is individuele onafhankelijkheid en dito zelfstandigheid taboe. Al was het alleen maar omdat er geen andere manier is om anderen aan wetgeving te onderwerpen.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  @Nico [3]: Dit artikel over creatievelingen in Berlijn betreft freelancers die zichzelf een jager/verzamelaar vinden. De werkelijke jagers/verzamelaars zijn echter hun opdrachtgevers. Een oude truc van jagers/verzamelaars is iemand insluiten en ten gronde richten om in te kunnen lijven. De eigen positie verbeteren ten koste van anderen. Nog steeds een mentaliteitskwestie.

  Hoewel ik zojuist chargeerde ben ik als ZZP op werkgevers gestuit die meenden inkooptarieven tot over de grens van het toelaatbare te mogen knijpen. Wat zoveel betekent als een deal op voorhand opblazen. Er waren slechte verliezers bij..

 5. johannes schreef op : 5

  Zo prima, de vinger is op de zere plek gelegt, en wat is nu het medicijn !
  In ons geval een verrotte gecorumpeerde regering, met als ziekte uiting, de meest idiote wetgeving !
  Medicijn ?!
  In Frankrijk heeft de guillotine bestaan, instrument déstiné à trancher la tête de condamnés, dont le châssis glisse verticalement entre deux rainures etc, dit om aan te geven wat de mogelijkheden zijn, niet meer of minder toch !

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. toute va bien schreef op : 6

  Persoonlijk vind ik, dat de soep nooit zo heet gegeten wordt zo als hij wordt opgediend, er blijven het volk vele vele mogelijkheden zich te onttrekken aan de vele onlogische wetgevingen, groet

 7. Nico schreef op : 7

  @johannes [5]: Nogmaals, het is een wereldwijd probleem. Zou er in één land een afdoende medicijn geïntroduceerd worden dan zijn er nog altijd supra-nationale machten die zich willen gaan inmengen. Desnoods militair, want wapenfabrikanten willen wel graag in business blijven.

  Ooit keek ik naar een vergelijkbaar verschijnsel, de christelijke ‘revival’, een soort revitalization movement. Dat werkte soms praktisch gezien zo goed dat er gebrek aan werkgelegenheid voor politie ontstond, alleen werd rottigheid door invloeden van buitenaf hersteld. Pogingen tot infiltratie en kaping zijn oude problemen.

  Uiteraard zijn er manieren te bedenken om rottige invloeden te verdrijven. Ik weiger echter resoluut om inlichtingenwerkers teveel stof tot nadenken te geven. Die gaan er toch maar mee op de loop, zodat een gezonde ‘stofwisseling’ (tijdens ontmoetingen) reeds op voorhand verstoord raakt. Communicatie is dialoog, iets anders dan bespioneren.

 8. johannes schreef op : 8

  De constante spelden prikken, dat alles wat je zegt tegen je gebruikt kan worden (misschien ooit), werkt de open discussie niet in de hand, beetje blabberen over koetjes en kalfjes is ook niet interessant, dus blijft terug naar af, op de één of andere manier, plaatselijk rurale, niet gevaarlijk voor hen, en geen zoden aan de dijk dus verzuipen in de onwetendheid, groet

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 9. Nico schreef op : 9

  @johannes [8]: Tsja… wij beslissen zelf of, hoe, waar en wanneer wij anderen behulpzaam willen zijn. Onze bereidheid wordt bepaald niet gestimuleerd door ons te onderwerpen aan een soort Holodomor. Zie hier. Wel grappig hoe we naar de kelder zijn gejaagd in de kennelijke hoop om controle over ons te krijgen. Kijken of uithongering helpt om medewerking te verkrijgen, onderworpen aan derden is, laten we het maar zo uitdrukken, nogal dodelijk voor creatieve en sociale vruchtbaarheid.

  Wordt iemand hier chagrijnig van, dan is dat alleen maar een demonstratie van hoe het werkt om een slechte verliezer te zijn. Niemand kan altijd krijgen wat ‘ie wil, en zeker als er sprake is van agressie jegens ons wordt het hoog tijd om een toontje lager te gaan zingen. Er wordt nog steeds een zeer beschamende bedoening over ons uitgekieperd. Een uiting van onmacht om precies te zijn, want bij onvermogen of onwil om met open vizier met een ander te praten wordt dan maar preventief agressie aangewend om onder controle te krijgen. Hoe dan ook, beschamend en niet de moeite waard om aan toe te geven.

  Ik ben zeer benieuwd hoe velen in de loop der eeuwen met rechte rug en opgeheven hoofd in de meditatiehouding zijn blijven zitten, op een opgedrongen kruispunt in hun leven, totdat agressors de moed opgaven 😀

  toute va bien [10] reageerde op deze reactie.

 10. toute va bien schreef op : 10

  @Nico [9]: @Nico [9]: Meestal gaan ze er toe over het tegen gekeerde denken te elimineren, het is een komen en gaan van mensen, en in wezen veranderd er niet echt zo veel, kleine verschuivingen daargelaten, ik was verwonderd bij het lezen over Solon, hoe weinig er in wezen maar veranderd is na toch al die genraties van mensen, zitten we misschien in een soort circus, lijkt er op, groet !

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

 11. Nico schreef op : 11

  @toute va bien [10]: Solon lijkt me een typisch voorbeeld van een pharmakos. Een nep-geneesmiddel eigenlijk. In Europa is de route gekozen van angst aanjagen (of juist verleiden) met wapens, poen en/of roem. Problemen onder controle houden door symptomen te bestrijden, hoewel oorzaken dan onderhuids blijven voortbestaan. Die methodiek is geëxporteerd naar andere werelddelen. Hoewel technologie fors is aangejaagd is het weinig meer dan mechanisch optreden. In westerse landen betekent ‘gezond’ een zodanig overwicht hebben dat niemand je iets kan maken. De untouchable worden als het ware.

  Vanmorgen schreef ik op Vrijspreker iets over de Chinese cuisine, wat ook geldt voor bijvoorbeeld India. Van die cuisines kan afgeleid worden dat in die contreien veel meer aandacht is besteed aan daadwerkelijke gezondheid (lichamelijk, mentaal, sociaal) die door balanceren in stand gehouden wordt of hersteld kan worden. Terwijl in het westen vooral bot en grof te werk gegaan wordt, gecamoufleerd met fatsoen, is het recept in Aziatische landen (traditioneel) juist fijngevoelig. Hoewel er afwijkingen bestaan; sommige Europeanen zijn zowaar fijngevoelig terwijl sommige Aziaten juist bot en grof kunnen zijn.

  Vergelijk de uitgekiende smaak in Aziatische gerechten met bijvoorbeeld Hollandse stamppot (of anders prakken). Voor Hollanders moet het gewoon werken, liefst zonder gezeur. Hoewel het laatste ook gewoon genegeerd wordt; laat maar pruttelen als een stoofpotje. Aziaten doen traditioneel veel meer aan fine-tuning – om het maar zo uit te drukken.
  ‘Het werkt’ zonder al te veel aan gevolgen te willen denken is een heel andere insteek dan doordacht aan het werk te gaan, met aandacht voor allerlei kleine details in het verleden heden en toekomst. Wat dat betreft is het voor Europeanen maar goed dat er invloeden uit andere werelddelen binnenkomen. Europa als ontwikkelingsgebied heeft nog een grote ontwikkelingsachterstand in te halen. Geavanceerde technologie doet daar niets vanaf. In sociale zin is Europa uiterst primitief. En niet te vergeten een slechte verliezer die vooral wil onderwerpen, onder controle wil brengen.

  Solon hanteerde een typisch Europese strategie. De Mongoolse keizer Ghengis Khan deed dat deels ook. Best interessant dat hij enerzijds aanstuurde op uitbouw van allerlei kunstvormen, maar ook grover te werk ging door leefomgevingen (en daarmee handel) veilig te stellen, daarmee het kwetsbare meedogenloos liet beschermen. Hij voerde een grootschalige islamitische holocaust uit om corrupte vorsten, bestuurders en hun fans over de kling te jagen. Zonder hekel aan moslims, maar vanwege walging jegens karakterbederf. Moslims die overleefden waren maar al te blij dat ze van allerlei bestuurlijke rottigheid af waren. Zou hij dit in Europa hebben uitgevoerd, dan had hij het christendom op dezelfde manier aangepakt. Adel en geestelijken hielden zich daar lang niet allemaal aan de gedragscode die ze zelf propageerden, voer voor een christelijke holocaust 😀 Wat dat betreft is er sinds Solon inderdaad weinig tot niets (substantieels) veranderd.

  toute va bien [14] reageerde op deze reactie.

 12. Nico schreef op : 12

  Pardon, Europa is de bron van een bepaalde denkrichting. Amerika is daar de overtreffende trap van geworden, dat is nog veel gekker dan Europa geworden. Voor beide geldt aandacht voor de verpakking en het uiterlijk, terwijl inhoud eigenlijk niet zo relevant is. ‘Als het maar werkt’ kan technologisch geavanceerd zijn terwijl sociaal gezien barbaars. Het is niet verwonderlijk dat sociale cohesie, die in Amerika en Europa nooit werkelijk hecht was, steeds minder wordt. Game over.

 13. Nico schreef op : 13

  Ooit gingen wij naar een joods restaurant in Antwerpen. Over cuisines gesproken… was het een meesterlijke ervaring. Ook daaraan kun je slechte verliezers herkennen; als iemand te creatief of slim is dan organiseer je ‘gewoon’ pogroms en wat dies meer zij.
  Toen de pest in Europa rondwaarde hadden joden daar vanwege hygiëne veel minder last van, waarop veel joodse doden vielen omdat anderen daar de pest in hadden. Slechte verliezers. Gebrek aan vatbaarheid voor de pest aan hekserij wijten zonder na te denken over de feiten.

  toute va bien [15] reageerde op deze reactie.

 14. toute va bien schreef op : 14

  @Nico [11]: Gewone goed qualiteits producten, vers en op goede grong geteelt, behoeven niet echt veel specerijen, caar in tegen producten die niet meer echt fris zijn wel, stampot, klapstuk koken in weinig water met kruidnagelen en wat laurierblad, na 2 uur trekken vlees er uit, aardappels goeie bintjes, gesneden wortels in de boullion koken, na 15 min. klapstuk op de hutspot leggen, nog 10 samen garen, stampen vlees in stukken en eetsmakelijk, beetje witte peper of mosterd mag, nou geloof mij erg lekker, maar na gelang je smaak, veel oosterlingen hun smaak papillen zijn verbrand door te veel specerijen, groet !

  Nico [16] reageerde op deze reactie.

 15. toute va bien schreef op : 15

  @Nico [13]: Hoe verschillend was de Joodse Hygiëne dan van de andere inwoners, het besnijden is noodzakelijk om dat bij veel volkeren door inteelt, de mannelijke voorhuid te nauw is, bij de meeste Europese volkeren komt dit niet voor, verder zeep komt van Allepo, door het kille klimaat was poedelen niet zo in in europa, ze gebruikten liever wat parfume om de stank te bestrijden, schoon lichaam schone geest, ja ja was dus even niet van toepassing, nou ja gemiddeld werd men ook niet zo oud ! dus !

  Nico [16] reageerde op deze reactie.

 16. Nico schreef op : 16

  @toute va bien [14]: In een Indiaas restaurant was ik verbaasd over de vele soorten curry met smaken vanaf zacht tot scherp etc. Via letterkunde kan herleid worden dat curry staat voor analyses. Deze curry wordt niet alleen gebruikt voor sauzen, maar ook om bijvoorbeeld aardappelen te satureren. Ook dat is veelzeggend.

  Over smaakpapillen die verbrand zijn; Nederlandse militairen moesten verplicht sambal eten in Indonesië. Daar kregen ze niet alleen een vuurvaste mond van, maar daardoor waren ze ook weerbaar tegen malaria (‘slechte lucht’). Aldus een voormalige militair die dat zelf heeft ervaren.

  Ook mijn mond is nogal vuurvast geworden. Wat niet betekent dat ik geen nuances in smaken meer kan onderscheiden. Over smaak doen veel fabeltjes de ronde.

  @toute va bien [15]: Parfum werd kennelijk door Fransen uitgevonden om stank te camoufleren. Past wel bij Europese denkwijzen. Rottige inhoud desnoods verpakken omdat uiterlijkheden belangrijker worden geacht. Achting vanwege uiterlijkheden zoals kleding.

  Ondertussen zitten in iedere hedendaagse cultuur bepaalde gebreken en charmes verpakt. De nadruk op iets dat wel of niet werkt, wel of niet ‘goed’ wordt gedacht door heersers, leidt de aandacht af van waar het m.i. om gaat. Gezondheid (lichamelijk, mentaal, sociaal) voor en door iedereen. Het is te gek voor woorden dat religies zoals christendom en islam zijn opgetuigd om anderen zowel voor als na de dood bruikbaar te maken en houden. Dat soort denken is ronduit pervers, want heeft niets te maken met gezondheid in alle dimensies. Wat dat betreft zit Chinese filosofie (traditioneel), Hindoeïstische mythologie etc. al een stuk gezonder in elkaar dan westers denken.

 17. IIS schreef op : 17

  En nu maar hopen dat niet alles één grote show is. Politiek en de media zijn door en door verrot en spelen vaker wel dan niet onder één hoedje. Ik ben niet overtuigd van politici die de wereld of landen komen redden uit de klauwen van de cabal, omdat de cabal dwarsliggers en obstakels, zonder enige pardon, ( voorbeeld: Pim Onfortuynlijk, incl. de familie) naar de eeuwige jachtvelden bevorderd.

  Waarom leeft Trump nog? Waarom haalt een zekere Bolsonaro winst? Omdat de cabal het zo speelt en wil. In deze door god verlaten kudt wereld wordt alles minutieus georkestreerd en gaat men over lijken en dan zou men dit niet organiseren en Orkestreren?

  Het houdt pas op bij een mondiale natuurramp of globale oorlog, waarbij goed en slecht weer in balans zullen komen.

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 18. IIS schreef op : 18

  @IIS [17]:

  En btw, Europa is een groot nazi nest en slavenkamp, waar de cabal de scepter zwaait en er een onzichtbaar hek om dit slaven-, straf-, concentratiekamp is opgetrokken, waarin slavenmensen best nog wel succesvol kunnen opereren of zelfs nog een bepaalde positie en luxe kunnen bereiken en het daardoor lijkt op een vrij Europa. Ja, ja, het is leven zonder het te willen registreren, in grote rijkdom en vrijheid in een prachtig nazi kamp.

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 19. Nico schreef op : 20

  @Hang Bejaarde [19]: Dat hij het traditionele gezinsmodel wil herstellen impliceert dat hij een vazal is, ingezet om bepaalde ellende weer een volgende cyclus in te duwen. Zo gaat dat met ‘redders en verlossers’, ze zijn nooit wat ze lijken.

 20. Nico schreef op : 21

  @IIS [18]: Er gebeurt van alles om reacties te veroorzaken die vervolgens liefst gekanaliseerd worden. De huidige wereldorde, waarin het Vaticaan de kerkelijke evenknie is van een Romeinse keizer, kan gezien worden als een bron van allerlei problemen. Valse profeten die op een dwaalweg sturen en vervolgens chagrijnig worden wanneer anderen dat effectiever aanpakken. Die anderen moeten dan ‘uiteraard’ aangepakt worden, alleen dienen traditioneel primaire oorzaken beschermd te worden. In de hoop dat het kaartenhuis overeind blijft. De vermeende eeuwige jeugd van een systeem, die af en toe een verjongingskuur moet krijgen. Ik zou er niet in trappen. Voor je het weet verschijnt er weer een zogenaamde ‘redder en verlosser’ op het toneel, een ‘heuse held’ die een roes als bij heroïne veroorzaakt waarna verslaafden weer brokken gaan maken. Hitler was zo iemand, het is er allemaal niet gezonder op geworden. Hoewel wel ‘beter’. Op het oog dan.

 21. Nico schreef op : 22

  Wellicht ten overvloede: Wanneer het traditionele gezinsmodel in ere wordt hersteld, worden dochters dienstmeiden van hoger geplaatsten en zonen erop uitgestuurd om de oorlogen van anderen uit te vechten. In een puur natuurlijk gezinsmodel kan er tenminste nog onvervalste liefde bestaan.

  Een ‘redder en verlosser’ is niet geloofwaardig. Want iemand die weleens een ander zal redden, verbindt daar prijskaartjes aan die pas later duidelijk worden en te duur gaan uitvallen. Iets wordt pas geloofwaardig wanneer de weg gewezen wordt zodat iedereen zichzelf kan redden en verlossen. Alleen is traditioneel denken daar sterk tegen gekant. Al was het maar om bestaande posities met opgehoopte zeggenschap (via bijv. poen, roem of wapens) te beschermen.

  En toch… vertelde iemand ooit eens beeldend dat voor de zondvloed misschien wel heuvels bestonden maar geen bergen, geen scheiding tussen continenten. Dat beeld zou ook een toekomstbeeld kunnen worden. Niet als het aan huidige decision makers ligt, maar toch.

  toute va bien [24] reageerde op deze reactie.

 22. toute va bien schreef op : 23

  Persoonlijk geloof ik dat Churchil stukken erger en slechter was als wie dan ook van zijn psychopaten generatie.

 23. toute va bien schreef op : 24

  @Nico [22]: @Nico [22]: @Nico [22]: Veel van de oudere generaties zo als mijn grootvader had het altijd over die enorme gaten, nooit bergen, begrijp je als het negatief, als je platland met overstromingen en regens wilt zien veranderen is het hier op mijn weg, 800 meter lang prachtig vlak eind van de winter geulen en kuilen, bergen heuvels en dalen, bedoel maar, evolutie in het landschap !

  Nico [25] reageerde op deze reactie.
  Nico [27] reageerde op deze reactie.

 24. Nico schreef op : 25

  @toute va bien [24]: Premier Sir Winston Church-hill werkte voor koningin Elisabeth II, die tijdens een ontmoeting met hem Walter Bagehot citeerde:
  “Het staatsbestuur bestaat uit twee delen: Het efficiënte deel en het waardige deel. De vorst is het waardige deel en de regering het efficiënte deel. Deze twee instituten werken alleen als ze elkaar steunen. Als ze elkaar vertrouwen.”

  Je zou kunnen zeggen; dat is evolutie. Als echter een vorst als waardig wordt beschouwd en een premier als efficiënt, impliceert dat ook dat een premier als onwaardig wordt beschouwd. Vanwege een strikte functiescheiding.
  Daarnaast wordt het waardige deel onvervangbaar geacht, terwijl het efficiënte deel dat wel is. Zoals bij instrumenten die vervangen worden als ze versleten zijn of dienst gaan weigeren (bij het woord defect zou je bijna gaan denken aan defection, overlopen naar een andere partij).

  Allerlei Grote Leiders wekken de indruk via een methode á la Jozef ‘geproduceerd’ te zijn door gevangen gezet te zijn. In gevangenschap bedachten ze een plan, wat kennelijk door de censuurcommissie kwam, waarna ze op het rode schild werden gezet. Dat geldt ook voor Hitler. Sir Winston Churchill begon niet aan een politieke carrière voor gevangen gezet te zijn. Spannende verhalen allemaal. Je zou er bijna door uit het oog verliezen waar het om gaat.

  Vroege beschavingen waren matriarchaal van aard. Zoals de Chinese Yangshaocultuur en de Indusbeschaving. Dat betekende niet dat vrouwen de baas waren, maar dat iedereen individueel onafhankelijk en dito zelfstandig naast elkaar leefde zonder heersende klasse. Dat zoiets netjes georganiseerd kan worden bewees (op grond van huidige beschikbare informatie) vooral de Indusbeschaving.
  Kennelijk vanwege groepsvorming, misschien ook de neiging de baas te willen spelen om bijv. te kunnen roven, ontstond patriarchaal denken wat gepaard ging met een heersende klasse en militarisering. Goed bedoeld allemaal, maar… mannen en vrouwen werden voortaan tegen elkaar uitgespeeld, waardig van efficiënt gescheiden, kapitaal van arbeid, denkers van doeners. Terwijl die voordien met elkaar mengden.

  Opmerkelijkerwijs betreft een bekende uitspraak Richard graaf Koudenhove-Kalergigenenvermenging, een probaat middel tegen degeneratieve aandoeningen en gebreken. Zoals van het soort die zijn veroorzaakt door de invoering van patriarchaat. Het lijkt zo logisch; pas wanneer een individuele man en vrouw zich met elkaar mengen ontstaat iets dat de moeite waard is. Maar kapitaal ‘vermengt’ zich hoogstens met arbeid als gunst (patronage). Terwijl denkers die zich moet doeners ‘mengen’ het karakter krijgen van dealers die junkies behulpzaam zijn.

  Wat sommigen evolutie noemen, wordt door anderen als degeneratie en verval gezien. Terwijl sommigen verder willen met evolutie, zouden anderen degeneratie en verval willen terugdringen. Het is maar net hoe dit soort dingen gezien worden en in hoeverre iemand zich mee laat slepen in de wensen en eigen van anderen. Of het nu vorsten of werkgevers zijn, er wordt altijd uitgezien naar en desnoods gejaagd op trouwe dienaren die hun leven dienen te offeren. Waarmee niet gezegd is dat er een gezondere situatie zal ontstaan. Ik kan me voorstellen dat aangelijnde vazallen soms beperkt worden om een gezondere richting in te slaan, terwijl technocraten teveel vrij spel hebben gekregen. Indicatie:

  Vroeger was het een normale vraag: “What’s your industry?” Industrie heeft veel te maken met (kennis) induceren en/of inspireren. Dat is echter wat anders dan fabrieken bouwen en daar legers werknemers de productie laten uitvoeren (dom, geestdodend werk). Dat signaleerde ook koningin Elisabeth II, die kennelijk te doen had met arbeiders die in die fabrieken hun leven door een putje dienden te spoelen. Iets dergelijks geldt voor kantoormedewerkers.

 25. Nico schreef op : 26

  Het moge duidelijk zijn dat ik mezelf procesmatig eerst desinfectie van gebrekkige of verziekte denkwijzen voorstel (de functie van figuurlijk goud), pas daarna eventueel militair ingrijpen (de functie van figuurlijk zilver). Hoewel slechte verliezers kennelijk eerst militair aangepakt moeten worden voor er überhaupt voldoende ademruimte en bewegingsvrijheid ontstaat voor desinfectie. Voor aan desinfectie en reiniging begonnen kan worden, moet eerst de gifstroom van onderwerpende activiteit afgeknepen worden.

  Praktisch gezien wordt ons (man vrouw) inmiddels ons hele leven een psychologische oorlog door de strot geduwd door geesteszieken. Wie de informatiestroom naar een ander kan beheersen, kan daarmee gewenst gedrag afdwingen. Heden ten dage betekent dat, hoe een verhaal ook gedraaid wordt, dat gewenst gedrag schadelijk is voor wie erin meegaat. En voor wie er niet in meegaat. Een brave slaaf leeft langer, beschikt over meer pleziertjes en speeltjes, maar wel ten koste van levenskwaliteit. Er moeten levensenergie en levensjaren door het putje gespoeld worden ten gunste van een ‘beschaving’ met een dermate grote overhead dat (zoals bij een bedrijf) de kernactiviteit, datgene waar het allemaal om begonnen is, allang uit het oog verloren is. De overhead domineert, overheerst. Vraag maar aan kroonprinsen van (handels)imperia. Ze lijken een leuk leven te hebben, maar zijn net als de denkers en doeners die ze voor hun karretje spannen verplicht hun leven door een putje te spoelen. Hoewel via een comfortabeler route.

 26. Nico schreef op : 27

  @toute va bien [24]: Gaten als omkering van bergen begrijp ik. Het is misschien zoiets als met grondverzet middels een bulldozer. Hier wat weggraven en samenbrengen stapelt aan de ene kant op, veroorzaakt aan de andere kant meren. Bij een grootse aanpak mogelijk zelfs zeeën en oceanen.
  Ik heb bulldozers aan het werk gezien om af te graven, waardoor een meertje gecreëerd werd terwijl het afgegravene verhandeld werd. Wat er over bleef kon wel gebruikt worden maar was eigenlijk niet om aan te zien. Verarming van het landschap. Die beelden staan me nog helder voor ogen.

  Ondertussen heeft Nederland een twijfelachtige reputatie op het gebied van mensenhandel (en derivaten). Pedo’s die zich kennelijk via kinderdagverblijven bezighouden met o.a. anale sex, arbeiders voor de Wallen, en minder opzichtig exportproducten zoals Johan Cruijff. Na vertrek uit Nederland moesten we ons systematisch distantiëren van Nederland (‘nee, wij zijn niet zo. Ons karakter is anders’), na vertrek uit Europa van Europa (zelfde principe, maar dan over kolonisatie). Telkens weer lastiggevallen worden met opmerkingen over Johan Cruijff, de Wallen etc. die niets met ons te maken hebben.

 27. toute va bien schreef op : 28

  Churchil, dit soort Engelse helden kwam voort, uit het trouwen van geld (zionistisch geld) met verarmde adel, lees zijn afkomst maar, hij was een luie psychopaat super egoïst, vreselijk soort mens, en die wordt dan los gelaten op de mensheid, en de gekochte media blijft ze maar ophemelen.

  Nico [29] reageerde op deze reactie.

 28. Nico schreef op : 29

  @toute va bien [28]: De geschiedenis van Churchill ken ik onvoldoende. Kennelijk was hij eerst militair, daarna politicus. Als politicus was hij niet lui, leek eerder onvermoeibaar.

  Tegelijk… kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat als iemand eenmaal verlies heeft geleden, kennelijk door verblindheid de motivatie ontstaat om die verliezen te doen toenemen – het mechanisme van levende mensenoffers die eerst ‘gemotiveerd’ worden om tot volledige zelfverbranding van levensjaren over te gaan.

  Elders kwam ik een artikel tegen dat met wat commentaar erbij een interessant zicht biedt op vermeende evolutie en ontsporing daarvan (kopietje van iets dat ik elders publiceerde):

  Liggen is een werkwoord. Een artikel over John Lennon, Yoko Ono en Hugh Hefner, en bedden, waarin bedden verworden tot controlekamers waarin werken en rusten in elkaar overvloeien. Doet denken aan het liedje ‘Paradise by the dashboard light’ van Meatloaf (Engels voor ‘gehakt’). Het woord liefde wordt wel genoemd, alleen is het de vraag wat ermee bedoeld wordt. In dit artikel wordt leven en onvervalste liefde verdrongen door georchestreerde activiteit.

  Een stap terug in de evolutie werd tijdens het Romeinse rijk aan tafel aangelegen om te eten, drinken en praten. Misschien omdat zitten en lopen met werken geassocieerd werd. Het Latijnse woord voor tafel is ‘mensa’. Met slaven erbij is aanliggen dan voor mensen, de rest voor slaven die (be)dienen. En slaven werden geen mensen geacht, wel instrumenten die in bezit genomen en gebruikt konden worden.

  Een stap terug in de evolutie hoort iedereen van nature thuis tussen het groen. Op een bruine, vruchtbare aarde. Planten en bomen produceren van nature meer dan ze voor hun eigen voortplanting nodig hebben. Daarom schenken vanuit de eigen overvloed ze aan wie niet zelf kan produceren, aan dieren en mensen. Daar zijn geen jagers voor nodig, maar verzamelaars. Met jagers erbij ontstaat plundering. Met slaven erbij ontstaat buit maken, uitbuiten, afpersen, uitpersen. Wie een ander wil gebruiken gedraagt zichzelf als een kannibaal die het leven van een ander uitvreet.

  Zo bezien, als je in de evolutie heen en terug gaat, wordt een totaalbeeld van scheefgetrokken verhoudingen zichtbaar. Waarin leven en liefde wordt verdrongen door activiteiten die een ieder van datgene verwijdert wat ‘thuis’ genoemd kan worden. Thuis is waar bescherm-, nest- en voortplantingsdrang niet door anderen gereguleerd worden, maar door jezelf. Thuis is waar je op het kruispunt van levens-, genees-, krijgs- en (zelf)opvoedkunst kunt zijn zonder door anderen in een bepaalde richting geduwd of getrokken te worden. Waar je de joystick van je eigen leven in handen hebt, zelf joy kunt produceren en ervan kunt uitdelen zonder lastiggevallen te worden door wannabe afpersers.

  John Lennon en Yoko Ono organiseerden een publieke bed-in. Helaas deden ze dat niet vrijwillig en maakten ze, zoals de traditie dat vereist, van de nood een deugd. Ze voerden een goed bedoelde act op, alleen waren ze daardoor nooit thuis. De Playboy Hugh Hefner maakte van zijn bed een kantoor voor ontmoetingen met Play-mates. Zijn bed raakte bezoedeld met iets waardoor hij zichzelf tot een thuisloze maakte, te ver van zijn pure innerlijke natuur verwijderd om zichzelf daarvan nog bewust te zijn.

  Misschien waren John Lennon, Yoko Ono en Hugh Hefner zozeer door de gehaktmolen gehaald dat ze meenden niet anders meer te kunnen, of mogen.

  Beschaving kan gezien als een laag van comfort en veiligheid die bovenop pure natuur gestapeld wordt. Maar wat zijn de overheadskosten ervan en voor wiens rekening zijn die?

 29. only you schreef op : 30

  Dat krijg je als je naties en de burgers ervan datgene gaat opleggen, waar tegen de burgers ageren, kort gezegd de nwo legt zijn wil desondanks op?
  Soros is uitgespeeld !