Reacties
 1. IIS schreef op : 1

  Het nazi vrije Westen met z’n strafkampprovincies is de voormalige USSR links aan het inhalen. En ik denk dat ze de golden race cup met glans gaat winnen.

  Over goud gesproken….
  tiny.cc

 2. Nico schreef op : 3

  Waarom moet ik bij de EU aan een E-USSR of eUSSR denken?
  Alles electrisch lijkt me een transitie naar een ander uitzuig- annex verdienmodel.

  Opmerkelijk: Ver voor de ‘uitvinding’ van de electrische stoel zaten vorsten ook op een soort electrische stoel. Die werd ‘troon’ genoemd. Soms met inspirerende, soms met schokkende uitwerking. Het probleem met ‘networks of power’ (met bemande zetels als verdeelstations) is dat het middel te vaak tot doel wordt getransformeerd…

  Even kijken… wat is het totaalbeeld? Voor een probleemstelling werden oplossingen geformuleerd die tot probleem verwerden. Waarmee huidige problemen naar een oplossing terugwijzen die te verwachten problemen genereren, waarmee de uiteindelijke oplossing logischerwijs wordt…
  Anders uitgedrukt was Hitler misschien wel een hit, maar was ‘zijn’ Final Solution een soort fata morgana. Net als het pausdom niet onfeilbaar maar een valse profeet.

  jhon [4] reageerde op deze reactie.

 3. toute va bien schreef op : 5

  Toen ik toevallig in de verenigde staten verkeerde en werd meegenomen naar een muziek festival, Woodstock geheten, het woord vrijheid werd niet gebezigt, we waren gewoon vrij, wel peace and love, nu heeft ieder één het over vrijheid, en is peace and love ver te zoeken !

  Nico [6] reageerde op deze reactie.
  ergo [9] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 6

  @toute va bien [5]: Wood-stock…

  Het woord vrijheid is zeer misleidend. Boerenbedrog zou je zeggen.

  Van nature is iedereen vrij om te doen wat ‘ie wil. En om niet te doen wat ‘ie niet wil. Hoewel het de vraag is of iemand iets moet willen, juist of iets niet willen. Gezien deugdenethiek (zelf-beheersing) en gevolgenethiek(gevolgen voor jezelf en anderen).

  Wordt het woord vrijheid geïntroduceerd, dan wordt direct gedacht aan allerlei geboden en verboden die van buitenaf opgelegd worden en die bepalen wat iemand dient te denken en doen. Wat losser aangelijnd rechten om te claimen zolang plichten maar vervuld worden.

  Maar… vrijheden worden als gunst verleend. De definitie en kanalisering ervan stuurt in feite iemands levensenergie. Waar vrijheden ophouden (de regels) beginnen de randen van een kanaal, een ander ding dan een rivier.

  Zo bezien… is het niet geheel toevallig dat Wood-stock in het teken stond van doen of laten wat je zelf wilt. Dat werkt even verwarmend als een ‘stock of wood’ (voorraadje hout) verbranden. Que verwarming gaat er niets boven een houtvuurtje. Gas en electriciteit zijn sterieler van aard en geven een ander soort warmte. Hout straalt lekker in naar je botten, gas en electriciteit niet.

  Aan het einde van het liedje is doen wat je wilt, en niet doen wat je niet wilt, het gezondst. Om van kilheid en perversiteit af te komen werkt het flamberen of verbranden van door derden opgelegde wetgeving nog steeds het best. Hoewel je dat vuur dan het best door kunt geven… Love and light wordt te vaak verward met lief doen. Onvervalste liefde (vrije energie die uit ‘kernfusie’ komt) kan soms best lief en warm zijn, maar ook zinderend en als het nodig is verschroeiend en vernietigend (reinigend). Zonder de reiniging en vernietiging van het rottige heeft onvervalste liefde immers onvoldoende ademruimte en bewegingsvrijheid….

  toute va bien [7] reageerde op deze reactie.

 5. toute va bien schreef op : 7

  @Nico [6]: Nou er zit een groot drama achter, je kunt vrij zijn zo lang je gezond jong en onafhankelijk bent, dan ligt de hele wereld binnen je bereik, oud nog ouder, meestal aan de drugs en alcohol, of beide om de storm van het geestelijke ouder worden te kunnen doorstaan, en vrijheid, ja die hebben ze ons afgenomen, luister maar naar de muziek, we zijn gekluisterd aan de grootste onzin voor mensen mogelijk, net doen als of, constant geestelijk mastuberen, gelukkig neemd alles een einde, groet !

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 8

  @toute va bien [7]: Het goede nieuws is, dat alles wat een begin kent ook een einde kent. Waarbij de prangende vraag ontstaat wat er na dat einde komt. Zien volgende generaties iets waarmee ze geholpen zijn of juist iets wat belastend uitwerkt? In het laatste geval… kunnen erfenissen geweigerd worden. Hoewel dat laatste nogal een (onnodig) gedoe is.

 7. ergo schreef op : 9

  @toute va bien [5]:
  Woodstock is ook georganiseerd vanuit de Amerikaanse overheid.
  De zgn. singer/songwriters waren voornamelijk zonen/dochters
  van voornamelijk militairen en ambtenaren.
  OT; ook bij het begin van de Beatles zijn nog wel wat vraagtekens
  te zetten. Hun eerste liedjes zouden in opdracht van een denktank
  (hoedt je voor dat soort instellingen) door een Duitse componist/
  tekstdichter zijn geschreven.