01.

Van uw eigen geld uiteraard.

02.

Op straffe van opsluiting als u niet dokt binnen zoveel dagen.

03.

De leuke dingen die gedaan zullen worden, bestaan uit het verdelen van uw geld onder personen die u niet kent, die het geld zullen gebruiken voor doeleinden waar u niet mee instemt.

04.

De leuke dingen resulteren in een fractie van de behoeftenbevrediging die u ten deel was gevallen, had u zelf uw geld mogen uitgeven. Soms ook bestaan de leuke dingen uit veel ellende die voorkomen had kunnen worden, als uw geld niet gerold was.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Beste Hugo,

  Beter dat je het geld ann mij geeft. Ik ga er ook leuke dingen mee doen.
  Bedankt alvast!
  Marc

 2. Houdini illusie !
  “Een bankbiljet (dat wil zeggen, het papier en de drukinkt) is en blijft (meestal) eigendom van de uitgevende bank. De nominale waarde is eigendom van de houder. Het biljet is aan de houder in bruikleen verstrekt om als drager van de nominale waarde te dienen.”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Illusie

 3. Heel veel belastingen zijn te ontwijken of te voorkomen. Bijvoorbeeld door niet te roken en niet te drinken. Andere belastingen zijn wat lastiger te ontlopen, de belasting om je huis warm te houden en de belasting op voedsel bijvoorbeeld.

  Zeker nu, aan het eind van het jaar, is het weer rekenen geblazen om niet te veel belasting af te dragen. Want wat je over maakt naar de belastingdienst, dat ben je kwijt. Voorgoed.

 4. Politiek moet op een of andere filosofie gebaseerd zijn. De mijne is dat iedereen gelijke rechten heeft. Maar dat betekent niet dat ik voor een ander hoef te werken. Heel simpel. Ben benieuwd welke filosofie rechtvaardigt dat ik onvrijwillig voor een ander moet werken.

Comments are closed.