Inzender, dank. Tips voor filmpjes: info@vrijspreker.nl

4 REACTIES

 1. De naam Juncker en de uitspraak ervan (luister maar) zegt het eigenlijk al; het business plan omvat het produceren van junks (van wetgeving en andere programma’s). En niet te vergeten dealers.

  Een treffende illustratie die ik in een boek tegenkwam was betrof een advocaat die eerst iemand bij een echtscheiding had uitgekleed, waarna degene deze advocaat inzette bij zakelijke deals. “Een goede advocaat maakt een vijand tot cliënt”.
  Ik kan me voorstellen dat het voor degenen die eerst onderworpen waren aan wetgeving aantrekkelijk kan lijken om overheidsmachinerie later zelf te gebruiken om zelf te kunnen roven voor zelf vastgestelde doelen. Misdaad die nog gelegaliseerd kan worden ook. In psychologie wordt dat overcompenseren genoemd.

  Kennelijk zijn er twee manieren om van onderwerpers af te komen: IJskoud “nee” blijven zeggen en/of slopen die handel. Aan het spel meedoen is geen serieuze noch volwassen optie, zoals het voor mishandelden geen optie zou moeten zijn om te gaan mishandelen. Hetzelfde principe als eerst uitgezogen worden met belastingen en vervolgens subsidies gaan consumeren.

  Eigen ervaring: Zoals ik belastingen heb ontdoken door niet teveel inkomen te produceren, lijkt het me net zo’n sport om subsidies te ontduiken. Verkopers van de staatsreligie willen het niet weten, maar er gaat niets boven eigen vermogen! Dan moet je meer willen dan de 4 elementen beheersen – je moet daartoe 6 elementen in je vingers krijgen.

 2. George Orwell is in zijn boek Animal Farm mogelijk vergeten te melden dat de zwijnen die de boel hadden overgenomen wrattenzwijnen waren. In de Engelse taal heten die warthogs, gerelateerd aan wart (wrat). Als je wat speelt met taal kan het volgende beeld geconstrueerd worden:

  Zoals een wrat aan een wrattenzwijn geplakt zit, zo zitten dogs (‘trouwe dienaren’) en thugs (gangsters) aan veronderstelde ‘gods’ vastgeplakt om de uitvoering van bepaalde plannen mogelijk te maken. Zo’n constructie draait om een business case. Met voldoende handlangers mogelijk om minted (schatrijk) te worden, hoewel op andere fronten die er werkelijk toe doen nogal verarmd.

  Als je het bandje van die wrattenzwijnen terug spoelt, dan hebben die zwijnen het kunstje afgekeken van…
  Spoel je het bandje nóg verder terug, dan kom je bij opvoeders die investeren in educatie en training. Geen business case! Om de dooie donder niet. Donders en bliksems nog an toe!

 3. @jhon [1]:

  Er is wel een weg terug, alleen die gaat kadaver Juncker niet meer meemaken.

  De EU is een dood paard, net zo dood als alles neukert Bernhard die grote geilheid had om een verenigd nazi Europa op te richten.

  De EU is een project van krankzinnigen voor krankzinnigen en mensen met te veel fantasie en puberale jeuk in de broek. Misschien dat Juncker net als Bernhard nog een tijd over het graf heen mag dicteren/regeren, maar het zal vroeg of laat met de EU gedaan zijn en zal NL uit de rokende restanden terug gaan naar soevereiniteit en de gulden (?).

Comments are closed.