zondag, 27 januari 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Vrijheid Radio Week 4

Vrijheidradio is ieder weekend te beluisteren via de volgende platforms:

Direct de mp3 downloaden?

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we de volgende nieuwsberichten:

 1. Some overdue transparency into the Cryptopia exchange hack
 2. Vergunningen gaan einde maken aan anoniem cryptomunten verkopen
 3. Financieeltoezichthouders willen vergunningstelsel voor handel in cryptomunten
 4. ABN Amro komt met ‘Wallie’ voor bitcoins: toezichthouders kritisch
 5. Alleen als we voortaan dit dieet volgen, kunnen we in 2050 alle monden voeden (en jaarlijks 11 miljoen doden voorkomen)
 6. Drie douaniers verdacht van corruptie en witwassen in haven Rotterdam
 7. Cokesmokkel bedreigt Nederland
 8. Oxfam Novib: ongelijkheid wereldwijd blijft toenemen
 9. Oxfam’s inequality claims aren’t just misleading. They’re untrue
 10. Oxfam marked by ‘racism, colonial behaviour and bullying behaviours’, report into sexual misconduct scandal finds
 11. Oxfam’s income rose to record £427m despite fundraising slump after Haiti scandal
 12. Ben Weyts (N-VA) over Waze: “Apps moeten niet altijd de snelste weg tonen, maar ook algemeen belang dienen”
 13. Boete voor man (78) na discriminerende opmerking in supermarkt
 14. Wetgeving Arizona: $20 om porno te kunnen kijken
 15. Pornhub neemt piek waar in Washington tijdens shutdown
 16. McAffee heeft weer een manier gevonden om in het nieuws te komen
 17. Geen democratische plannen kennelijk met dat leger
 18. 1) Gebruik schaamte in China loopt een beetje uit de hand
 19. 2) Gebruik schaamte in China loopt een beetje uit de hand

Presentatie: Peter, Yoshi, Klaas, Jurjen en Johan

Posted from my blog with SteemPress : uitzendingen.vrijheidradio.com

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hertz van Rental schreef op : 1

  Merk op dat Oxfam altijd publiciteit zoekt en krijgt rond het jaarlijkse feestje in Davos. Slimme, effectieve marketing.

 2. Nico schreef op : 2

  Gezien de interesse in technologie een nadenkertje, ter overdenking, met eerst een situatieschets en vervolgens de vertaling naar individueel zelfbestuur:

  Op het moment ben ik bezig om, ter voorbereiding op de toekomst, een instrumentarium van software te updaten en uit te breiden. Dat betekent… alles vanaf pril ontwerp t/m battle-testing. Als je individueel onafhankelijk en zelfstandig wilt zijn, dan moet je ook bereid zijn om zelf de rotklusjes te doen, nietwaar?

  Hierbij valt op… dat vroeger met chirurgische precisie werd geprogrammeerd, om zo min mogelijk geheugen, processortijd en harde schijfruimte te gebruiken. Wat vereist dat een programmeur precies weet waar ‘ie mee bezig is en zowel de hardware als de programmertalen kent en in de vingers heeft.

  Als je ontwikkelingen op een tijdlijn zet, dan zie je dat tegenwoordige technologie er qua code mooi uitziet, maar dat het steeds minder uitmaakt hoeveel resources er gebruikt worden. Op die manier kan een programmeur mooi weer spelen, terwijl er achter de schermen steeds meer verspilling plaatsvindt. Daardoor gedraagt hedendaagse software zich steeds meer als zwaargewicht brandstof verslindende monsters. Dit verschijnsel is onder puriteinse programmeurs bekend als software bloat.

  De voortschrijding van technologie heeft voor- en nadelen. Terwijl ik gewend ben om oog te hebben voor zowel details als het totaalbeeld, kom ik nu af en toe tot de conclusie dat “als het niet netjes kan met delicate finetuning, dan maar bot en grof”. Hoewel er in die technologie ook gaatjes zitten om toch nog wat te optimaliseren voor oudere computers, die nu eenmaal minder krachtig zijn.

  De vertaling naar individueel zelf-bestuur: Als je de ‘hardware’ van je lichaam en wat daarin mogelijk is goed begrijpt, dan ben je in staat om zelf de ‘software’ te ontwikkelen voor allerlei activiteiten. Die kun je zodanig opzetten dat het voor jezelf leuk blijft of – na training – wordt.
  Decadentie (verval) zorgt ervoor dat je eigen activiteit belastend wordt voor anderen en/of de activiteiten van anderen belastend worden voor jou.

  Regeren is vooruit zien: Wanneer scholing en bijv. mediabeleid er alleen maar op gericht zijn om anderen bruikbaar te maken, ontstaat een algemeen gebrek aan noodzakelijke zelf-kennis, waardoor decadentie (verval) aangejaagd wordt en steeds meer verspilling plaatsvindt, met steeds meer onderhuidse frustraties en (geestelijke en intellectuele) milieuvervuiling. Vandaar dat hedendaagse projecten genaamd ‘beschaving’ steeds meer de aard krijgen van frustrerende ‘bloated’ projecten. Het lijkt van de buitenkant wel wat, maar onderhuids vindt feitelijk systematisch verarming plaats. Dat kan anders, alleen merken regeringen dat kennelijk niet op. Wat vooruitzien hindert.

 3. Nico schreef op : 3

  Pardon, er ging wat verkeerd met vet maken. Had na de woorden “individueel zelf-bestuur” moeten overgaan in gewone tekst. Haast en spoed… kan ‘bloated’ uitkomsten produceren die ronduit ergerlijk zijn. Die kunnen pijn doen in je zintuigen.