Reacties
 1. Nico de Geit schreef op : 1

  Robinson Crusoë wist dat welvaart iets is dat je zelf moet creëren. Als hij aan het strand was blijven zitten, zijn handen niet uit de mouwen had gestoken, was hij omgekomen van de honger.

  Nogal wat mensen menen dat welvaart iets is dat ‘eerlijk verdeeld moet worden’. Ze vergeten vaak dat als welvaart niet wordt gecreëerd, er ook niet veel te verdelen valt.

  Over die ‘eerlijke verdeling van welvaart’ gaan we nog meer horen. Vermogens zijn ook al niet ‘eerlijk verdeeld’. Mijn verwachting voor de toekomst is dat de overheid in het nauw komt, door de verzorgingsstaat en zo, en dat ze de burgers/staatsonderdanen die iets hebben, inkomen of vermogen, aan gaan spreken.

  Babyboomers met pensioen, gasbel is leeg, zorgde voor vele honderden miljarden aan inkomsten. Is nu op. Import van kansenparels, wat niet zo’n succes is gebleken, gemiddeld. De Nederlandse grote steden zitten er vol mee.

  Vroeger waren er familie-structuren zoals je die nog steeds aantreft bij sommige buitenlandse families. In Nederland is dat volledig gesloopt door de overheid. Dat was in de voormalige Sovjet-Unie ook zo, maar toch vielen ze in de jaren ’90 weer terug op familie-structuren. Anders zouden ze simpelweg om zijn gekomen door de honger.

 2. Nico schreef op : 2

  De bovenstaande afbeelding lijkt op het praatplaatje van de ouroboros die de eigen staart opvreet. Gisteren viel me een filmpje op dat Ratio had geplaatst, waarin Nigel Farage die het over Juncker heeft als een keuze uit één. Impliciet: The One. Twee gelegenheden waarbij weer eens opvalt dat in staatsreligie eigenlijk zo ongeveer alles gedraaid of binnenste buiten gekeerd moet worden om bij een kern-gezond filosofisch concept voor zelf-bestuur uit te komen.

 3. only you schreef op : 3

  Dat kun je geen welvaart noemen als je erachter komt dat je door het systeem bij de neus genomen ben Bent?

 4. toute va bien schreef op : 4

  De enigste methode van rijk worden, in het het heden, is stelen en roven van anderen, en dat doet de overheid dus ook, het rijk worden door uitvinden cq scherpzinnigheid is voorbij, zo als verre familie van mij de Van De Bilds, die in korte tijd zo rijk werden dat ze van gekkigheid niet meer wisten wat er mee te doen, en dat vloeide af ook op verre familie, die overigens aangetrouwd waren, de Stuiyfesants verre familie van Pieter gouverneur van New Amsterdam(New York) !

  jhon [6] reageerde op deze reactie.

 5. Nico schreef op : 7

  @Nico de Geit [5]: Ik kan me levendig voorstellen dat dat niet door de ‘well’ komt maar eerder door de ‘fare’ in de rol van spelbreker. Jammer genoeg wordt van dat soort breekwerk traditioneel een wedstrijdje gemaakt in plaats van een gezondheidsonderzoek.

  @jhon [6]: Veilig kan het niet worden, want het enige dat je echt 100% zeker weet is dat je lichaam er vroeger of later mee ophoudt. Onveiligheid is van nature gegarandeerd. Hoewel hedendaagse tovenaars wel toffe dingen bedenken (en veilen, verkopen) om een illusie te wekken. Dat mag best wel wat kosten, vooral als anderen zover gekregen kunnen worden om de rekening ervoor te betalen. Illusionisme is goedkoop maar wordt (te) duur betaald!

  toute va bien [8] reageerde op deze reactie.

 6. toute va bien schreef op : 8

  @Nico [7]: Het bedenken van de echte goede kwaliteits illusies is zwaar werk, vergeet niet dat we daar al ettelijke duizende jaren mee bezig zijn, met min of meer enthousiastme het bedenken van, illusies in wat voor vorm ook, maar illusies zijn niet altijd op onrede gebouwd, sommigen zijn wel degelijk verwezenlijkt, groet van waar het leven goed is, zie dat je daar ook komt !

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 9

  @toute va bien [8]: Dat begrijp ik. Alleen is het niet verstandig om gefingeerde ‘welvaart’ werkelijke welvaart te laten verdringen. Toch is dat precies wat traditie voorschrijft. Dwingend wel te verstaan. De Nieuwe Wereld maakt het nog gekker, maar dat neemt niet weg dat ook de Oude Wereld dwaalsporen voorschreef (en nog steeds doet).

  Als de insteek van een filosofisch concept gebrekkig is, maakt het niet meer uit wat er daarna komt omdat het vervolg dan onvermijdelijk ook gebrekkig is. Pas op voor Griekse filosofen en hun volgelingen. Die emmeren zo oeverloos over details dat je het totaalbeeld niet meer kunt onderscheiden.

  toute va bien [10] reageerde op deze reactie.

 8. toute va bien schreef op : 10

  @Nico [9]: Ja dat is waar dat oeverloze gezwam, daar verdeden ze hun tijd mee, soort vrijetijds hobby !