Er zijn landen die in hun namen het woord “socialistisch” dragen, liefst nog vergezeld door de term “democratisch”.

In de naam van nog geen enkel land ben ik het woord ‘kapitalistisch” tegengekomen.

Waardoor komt het, dat er landen bestaan, die bereid zijn zich te afficheren met de naam van een armoede en onvrijheid bevorderend systeem en dat er geen enkel land is, dat de term “kapitalistisch” hanteert?

Een van de redenen is vermoedelijk, dat kapitalistische landen zich realiseren dat het beter is, dergelijke termen buiten de naam van een land te houden.

Dat socialistische landen dit niet doen, geeft te denken. Gaan de gedachten van de overheid in een dergelijk land nooit uit naar een nabij gelegen dan wel verre toekomst, waarin de stembusuitslag zodanig kan zijn, dat geen socialistisch kabinet zal kunnen worden gevormd? Of is de overheid van mening, dat in dat geval de naam van het land maar veranderd moet worden? Of ongewijzigd blijven?

Hugo van Reijen

3 REACTIES

  1. Oorzaak is de indoctrinatie via de linkse MSM. Links is goed, rechts is fout. Obama is goed en Trump fout. O nee, moet andersom zijn. Obama is fout, heeft 1 mln doden op zijn geweten. Trump is goed, want hij zorgde dat Noord Korea geen probleem meer is.

  2. De vraag is waarschijnlijk meer waarom er überhaupt een etiket-met-ideologie aan een land gehangen moet worden. Labelen kan handig lijken, maar betekent gezeur op zich. Voordien en nadien.

Comments are closed.