- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Oorlogspropaganda

Ik heb een zwak voor boeken. En heb onlangs een kleine kavel gekocht op een veiling met Nederlandse en Duitse oorlogspropaganda. Bij deze Duitse propaganda uit WO II. Lees en huiver. Je kan met de wijsheid van nu vele verhalen schrijven bij deze propaganda. Afhankelijk van je invalshoek. Landen plegen financiële zelfmoord tijdens oorlogen. Landen steken hun hoofd in een strop door schuldfinanciering. Soms ook al voor een oorlog. Zijn er parallellen tussen DLD / Engeland voor WO II en de huidige Verenigde Staten vs China en Rusland nu? Wie is er de boeman die zich voorbereidt op een oorlog?

 

 

 

 

 

 

 

 

De schuld van de Britse overheid volgens WikipediaBy the end of World War II Britain had amassed an immense debt of £21 billion. On 31 December 2006, Britain made a final payment of about $83m (£45.5m) and thereby discharged the last of its war loans from the US.

Voor de goede orde, ik neem het hier niet op voor nazi Duitsland. Haal uit dit historische tijdsdocument dat ik u ter beschikking stel wat u eruit wenst te halen. Wellicht bent u zelfs onder de indruk op de zelfopoffering van Engeland dat na twee eeuwen dominantie en agressie en het stichten van een wereldrijk besloot dat de Duits-Italiaanse concurrentie coute que coute moest worden uitgeschakeld.

Hint. Mijn opinie is deze: zowel Duitsland, als Italië, als Rusland, als Nederland, als België en Frankrijk en Spanje, als Portugal, en ook als Engeland waren begin twintigste eeuw genadeloze op expansie gebaseerde rijken. Die elkaar het licht in de ogen niet gunden. Niets meer niets minder. De vraag is nu, wat de Verenigde Staten gaan doen, als hun rijk net als het Engelse implodeert. Gaan ze oorlog voeren? Of accepteren ze de gewijzigde economische machtsverhoudingen en gunnen ze ZO Azië, India, en China hun plaats? Kan deze transitie zonder oorlog plaats vinden? Wat is de rol van hun staatsschuld in dit verband? En de rol van de USD als wereldwijde fiat valuta? Dwingt de staatsschuld de Verenigde Staten richting een conflict model? Of is het beter dat we ons niets van deze nazi propaganda aantrekken?