Jaren geleden had Frits Bom een vakantieprogramma op televisie waarin hij mensen vroeg Nederland op de kaart aan te wijzen. Vandaag heb ik het voor u gedaan. De rode stip is Nederland. Voor de zichtbaarheid is de stip iets te groot, ik heb landje gepikt van zowel de Noordzee, België als Duitsland. Indrukwekkende wereldspeler, toch?

Ons landje gaat namelijk de wereld redden. Dat gaan “we” doen door van iedere Nederlander 60.000 euro af te pakken. Heeft u dat geld niet? Dan pakken we extra geld af van hen die het wel hebben. Heeft u thuis bijvoorbeeld 2 kinderen en een huisvrouw? Dan pakken we 240.000 van u af.

Wat gaat u met dat geld doen?
Wel, zoals gezegd: we gaan de wereld redden. De temperaturen stijgen namelijk dramatisch en dat is te danken aan u, want u stoot CO2 uit. We zullen met uw 60.000 euro maatregelen nemen die er voor zorgen dat die CO2-uitstoot af zal nemen, waardoor – in het meest gunstige geval – de temperatuur met 0,0003 graden Celsius zal gaan dalen.

Hoe dan?
We denken er bijvoorbeeld aan om een CO2-heffing in te voeren voor de industrie. Dat zal leiden tot sluiting van smerige bedrijven als Tata Steel Europe, waardoor slechts 21.000 man op straat komt te staan. Als Tata Steel zijn deuren sluit, is de kans groter dat wij de CO2-reductie zullen bewerkstelligen.

Dan wordt het staal toch in het buitenland gemaakt?
Ja, maar dat geeft in dit geval niet. Ook niet dat Tata relatief efficiënt werkt en dus een lagere uitstoot heeft dan vergelijkbare bedrijven in het buitenland. Het resultaat zal in elk geval zijn dat Tata’s CO2-uitstoot van de Nederlandse bodem verdwijnt. Als het staal dan in China wordt gemaakt, is dat hun, en niet langer ons, probleem.

Ja, maar ik werk daar, en ik ben kostwinner!
U zal vast wel in staat blijken die 240.000 euro die we van u willen hebben op een andere wijze te verdienen. En anders verleggen we dit bedrag naar uw (klein)kinderen. Zij hebben immers ook baat bij een 0,0003 graden lagere temperatuur.

Dat is waar. Wat kan ik nu al doen?
Stem binnenkort vooral op de bekende partijen. Dan zorgen wij er voor dat ook uw welvaartsniveau met tientallen procenten zal dalen. En de temperatuur natuurlijk ook. Met 0,00000007 procent dan.

********

Met dank aan een oude bekende die dit artikel instuurde naar info@vrijspreker.nl

6 REACTIES

  1. Kunnen ook die 1000den kinderen die gister gespeibeld hebben de daarbij horende boete opleggen hebben ze alvast een druppel op
    De gloeiende plaat om de doelen te betalen

  2. Het is me niet duidelijk waarom wordt gedacht dat Nederland wereldwijd zo’n grote invloed zou hebben. Los van welke invloeden er geïmporteerd en geëxporteerd worden.

  3. Ach ja, het klimaatsprookje…Nederland is voor de elite een werkelijk heerlijk land. Het volk is goedgelovig en het principe van propaganda (herhalen herhalen herhalen etc.) werkt hier fantastisch. De ene doorsnee burger kakelt de andere doorsnee burger na. Het zou nog niet zo erg zijn allemaal, ware het niet dat de gevolgen van deze onzin desastreus zullen zijn. Onze minister president liegt er “gewoon” lustig en rustig op los: vorige week tijdens een interruptie debatje met Thierry Baudet “we trekken er 31 jaar voor uit”. In de eerste plaats is dat 11(!) jaar en in de tweede plaats denken de acteurs in Den Haag nou werkelijk dat we gek zijn? Hoe is het te verklaren dat zoveel (wereld)burgers zich laten koeioneren door in feit zo’n klein groepje lafbekken? De overheid zelf is naar mijn mening het grote gevaar en niks anders!

Comments are closed.