Er is een tweede cartoonist die toestaat dat we zijn producties plaatsen. Hier zijn wiki. Dank!

1 REACTIE

 1. Mooi gemaakte tekening, complimenten aan de cartoonist.

  Een weergave van traditioneel denken. Een variant op het thema is een monarch op een troon, de voorloper van de electrische stoel. Die zonden via een ‘network of power’ inspirerende signalen uit. Aldus het verhaal.

  Maar toch… traditioneel zijn goden groot en stervelingen klein. En wordt over het hoofd gezien dat ieder ademt en daardoor een frisse wind verspreidt. Op de auto-pilot, uit jezelf. De zuurstof die uit de lucht gefilterd wordt kan gecompenseerd worden door een boompje te planten. Zie je het voor je?
  In, uit.
  Opblazen, inkrimpen.
  Boompje planten, boompje kappen.
  Regel instellen, regel wegkappen.

  Dat is wat je doet als je voor jezelf de regel instelt (boompje plant) dat je ergens naartoe loopt. Denk zelf, doe zelf. Zo natuurlijk als het maar kan.

  Ook de dieselmotor is niet meer dan afgekeken. Je bent zelf de brandstof, motor en vervoermiddel van je eigen leven. Neemt de druk toe (‘ik voel dat ik moet gaan eten’) dan ontsteekt er ergens een vlam in je en kom je in beweging. Eigenlijk is de term nafta een mooier woord. Zelf de alfa over je eigen leven zijn, hoewel ook de b├Ęta, delta en gamma.

  Van een diesel kun je leren dat ‘ie door blijft gaan waar benzine en electriciteit het allang had opgegeven. De verzwakking die optreedt als iemand als brandstof, motor en/of vervoermiddel voor de plannen van anderen moet dienen. Dan brandt iemand zichzelf sneller op. Roofbouw heet dat, niet duurzaam.

Comments are closed.