De oorlog tegen drugs was al verloren voor hij gestart werd.

De overweldigende drang bij de consument om drugs te consumeren, in combinatie met de enorme bedragen welke er in deze branche te verdienen zijn en de inherente bereidheid van veel  werknemers en overheidsambtenaren omgekocht te worden, vormen samen de ideale voedingsbodem voor uitbreiding van de handel in de betreffende middelen.

Het zal langzamerhand ieder duidelijk zijn, dat de zeer twijfelachtige beneficiaire effecten van de prohibitie niet opwegen tegen de enorme kosten die deze met zich brengt.

De vraag is, hoe lang dit alles nog zal doorgaan. Ik denk nog heel lang.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

  1. na de opheffing van de drooglegging had de enorme politiemacht ter controle ervan ineens geen werk meer, dus werd er wat nieuws bedacht : drugs.

    daarbij zijn alle geestvernauwende drugs ‘legaal’ en alle geestverruimende middelen illegaal…. vreemd he .

  2. Hoe lang dit alles nog zal doorgaan? Dat weet ik niet. Wat ik wél weet is dat het een veroorzaakt en in stand gehouden probleem is. Aan de oorzaken kan niets meer gedaan worden, maar aan het in stand houden wel.

  3. Handel laat zich niet tegenhouden door grenzen van wat voor aard dan ook. Brexit hoeven we niet te vrezen. Uitbreiding van de EU is niet nodig. Handel behoeft geen subsidie als mensen wat in die handel zien. Subsidie op een Tesla, waarom? Is de auto in wezen een waardeloos product? Maar zonder grenzen en zonder subsidies valt er voor een overheid niets te doen noch te verdienen.

  4. Handelen in verslavende drugs, mag niet de naam handelen dragen, het illigaal verstrekken van verdovende en geestverruimde substanties, zou gewoon gelegaliseerd behoren te worden cq zijn, en wel tegen kostprijs, dan valt de criminaliteit snel af, zo’n 19 milliard omzet in 2017, je moet je wel even réaliseren wat dit voor crimineel gedrag met zich brengt, en de overheid kneipt een oogje dicht, ’t houdt de welvaart in stand, denk je is even in 19 milliard aan liquide geld in omloop ?!
    en die illegale en legale buitenlands schorem hebben lekker iets om handen !

Comments are closed.