vrijdag, 15 maart 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Wij hebben de regering toch zelf gekozen!

Met de naderende verkiezingen is het volgende artikel van Hub uit 2007 weer relevant. Grote groepen zijn nog steeds van mening dat democratie werkt, als men maar op de juiste partijen stemt. Hub brengt de volgende nuanceringen aan:

“Wij hebben de regering toch zelf gekozen!” Deze kreet hoor je regelmatig in discussies.
Maar als je dit even bekijkt, kom je tot de conclusie, dat dat rammelt aan alle kanten.

Op de eerste plaats al het eerste woord:”wij”!

Daar horen al direct ik en veel andere niet-stemmers niet bij. Bij de laatste verkiezingen hebben ongeveer 9,5 miljoen mensen gestemd en uitgaande van totaal 16 miljoen Nederlanders, hebben dus 6.500.000 niet gestemd. Doet er niet toe of ze wel of niet “gerechtigd” waren.
Van die 9,5 miljoen stemmers hebben er 4.550.000 op andere partijen gestemd dan de club die nu de macht heeft. Bij elkaar hebben dan 11.000.000 mensen niet op deze regering gestemd.

Daarbij komt dan nog dat mensen die op “regeringspartijen” gestemd hebben, dit gedaan hebben op grond van beloftes die onmiddellijk na het vormen van regering de prullenbak in gingen. Zelfs al onmiddellijk nadat de stemmen waren uitgebracht, Die mensen hebben op anders “maatregelen” gestemd dan wat ze nu krijgen.

De opmerking: “bovendien hebben toch echt de meerderheid van de mensen voor de huidige regering gestemd dus wat zeur je nou over niet democratisch.”
werd op NUjij door “thoucrit” dan ook op dit punt juist beantwoord met:
“Dat klopt, maar dat hadden ze nooit gedaan als ze geweten hadden wat ze nu weten. Kortom de regering heeft door middel van list en bedrog hun kiezers om de tuin geleid.
Dat kan wel in onze democratie, maar het is alles behalve democratisch.
Herinner je je deze nog
– “Er komt een referendum” PvdA
– “Wij gaan openheid over Irak eisen” PvdA
– “Twee jaar is twee jaar” Afghanistan
– “We gaan voor een opbouw missie” CDA
– “Irak heeft Massavernietigingswapens” JP Balkenende
– “Iran is een grote bedreiging” Maxime Verhagen
– “Het nieuwe verdrag is totaal anders dan de vorige” JP Balkenende

Allemaal zaken die achteraf leugens bleken te zijn. En als het nou om pietluttigheden ging…..

Trap dus nooit meer in een opmerking als dat je het zelf hebt gekozen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. jhon schreef op : 1

  Burgers Welles ! R(overheid) nietes !
  www.youtube.com

 2. Nico schreef op : 2

  Als “wij” bestaan, dan bestaat er ook “zij”. Helaas kan een “rijk” kennelijk alleen bestaan door armoede te veroorzaken. Door pover op te treden.

  Een filosofische uitspraak van Jezus:
  “Ieder koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is gaat ten onder, en geen stad of huis, tegen zichzelf verdeeld, zal standhouden.”

  “Ruimteschip Aarde” bestond allang toen die term werd bedacht. Als alle levensvormen daarin en daarop met wat fantasie één groep genoemd kunnen worden, waarom hen dan in groepen opdelen? Met sekteleiders en sekteleden, en sektes die opgehangen worden aan kapstokken als ‘adel’, ‘natie’, ‘regering’, ‘politieke partij’, ‘overheid’, ‘werkgever’ etc.? Allemaal menen ze een veronderstelde Heilige Naam hoog te moeten houden en allemaal zitten ze op een filosofische dwaalweg. Een veelkleurige collectie van zelf-opbrandende en zelf-vernietigende systemen. Hoewel “wij” die zelf-schadende werking af kan schuiven op “zij”. Ook dát is technologie.

  Als je inzoomt op het deel “com” in bijvoorbeeld “communicerende vaten” dan kom je op beschamende toestanden voor commies, kapitalisten, socialisten etc.
  Individueel kun je je geest neerzetten als de software om beelden te projecteren, in jezelf of naar buiten. Terwijl je lichamelijke kracht en intellect als ‘hardware’ neergezet kan worden.
  Als je je zuivere innerlijke natuur eerbiedigt (voor zover door anderen toegelaten), dan zeggen die ‘hardware’ en ‘software’ als het ware tegen elkaar: “Si compadre, ik wil weleens zien wat je kan!” Alleen moeten ze elkaar dan niet bijten, onderkoeld of juist oververhit laten raken. Wat ook geldt jegens “zij”; andere levensvormen en het levenloze (niet gezaaid of geboren en daardoor nooit tot leven gekomen).

  Het moge duidelijk zijn dat als zelfs de zuivere innerlijke natuur van levensvormen niet eerbiedigt wordt, er niet versterkt of genezen wordt, maar vergiftigd en verziekt. Dan ontstaan waandenkbeelden, met bijv. sektarisch en zelf-schadend gedrag wat vanuit “wij” naar “zij” doorwerkt.
  Er wordt gedaan alsof je zelfmoord pleegt door niet met anderen mee te doen, op een zelf-schadende weg,. maar in feite wordt daarmee de verplichting opgelegd om samen met anderen een langzame zelfmoord te plegen. En als dat niet snel genoeg gaat… zodat een van buitenaf programmeerbare robot ontstaat… geen probleem, dan helpen “wij” wel een handje mee. Daar doen aanhangers van sektes en verzonnen ideologieën soms met een religieus fanatisme aan mee, ook al beweren ze atheïst te zijn.

  Hierbij moet opgemerkt worden dat naastenliefde een andere term is voor geforceerde behulpzaamheid, en termen als ‘broeders en zusters’ of ‘familie’ als een soort hallucinerende middelen werken om zuivere liefde te kunnen vervalsen, misvormen en omleiden. De één die wat wil, ten koste van de ander, waardoor samen valkuilen gegraven worden. En bezocht. Er zijn er zelfs die er verplicht moeten logeren, liefst levenslang om de perverse wensen van anderen in vervulling te laten gaan.

  Bertuz [4] reageerde op deze reactie.

 3. Nico schreef op : 3

  Waandenkbeelden aan barrels schieten kan heilzaam uitwerken, hoewel het pijnlijk kan zijn als je ruimte moet blijken te maken voor gezondere denkbeelden. Dus laat ik nog wat schieten:

  Een politiek mandaat werkt naar beide kanten van de streep schadelijk uit. Wie iemand kiest laat een ander problemen oplossen die iemand mogelijk best wel zelf kan oplossen. Wie gekozen wordt moet het eigen leven opbranden om een ander of anderen tevreden te houden. Vergelijk het met een wipwap, waar een ‘zwaardere’ en ‘lichtere’ gebruikt om mee te spelen, of door een ‘lichtere’ gebruikt wordt om met zich te laten spelen.

  Die soort gebruik van een wipwap mechanisme zit nogal diep in westerse cultuur. Terwijl oosterse cultuur kennelijk meer gericht is op balans. Is iemand ‘zwaarder’ dan een ander, dan is het de uitdaging om de balans in het midden te houden en tegen de ander te zeggen “als je nog wat groeit, dan wordt je even zwaar als ik”. Dat werkt bemoedigend uit en op termijn ook bevredigend. Westerse cultuur is zo ingericht dat er nooit genoeg zwaargewichten aangesleept kunnen worden. Drie keer raden waarom. Het is goedkoop om een ander of anderen voor je karretje te spannen, te gebruiken. Dat voorkomt een bepaalde kapitaalgroei en kan zelfs een bepaald kapitaal slopen als dat zo uitkomt. Met met dat bepaalde kapitaal heb ik het echt niet over de centen. Eerder over de innerlijke aard en karakter dat op een bepaalde manier naar buiten komt. Is het van buitenaf verziekt, dan zal de ‘output’ ook ziek zijn.

 4. Bertuz schreef op : 4

  @Nico [2]: Nico je schrijft; Er wordt gedaan alsof je zelfmoord pleegt door niet met anderen mee te doen, op een zelf-schadende weg, maar in feite wordt daarmee de verplichting opgelegd om samen met anderen een langzame zelfmoord te plegen. Leuk deze zin. Maar wat als iemand er voor kiest, simpelweg, omdat hem dat ondanks het grote offer van de zelfgekozen dood, als leuk of spannend of wat dan ook overkomt.

  Ik had een vriend die zei “ik leef mijn leven liever dan dat ik het uitzit”. Oud is de vriend niet geworden. Was het een geperverteerde geest? Was het een wijs man?

  Nico [6] reageerde op deze reactie.
  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 5. johannes schreef op : 5

  In 2018 hebben 80 politie functionairissen zelfmoord gepleegt, in 2019 reeds 20, In la douce France la pays de ma enfance, nu het kan verkeren zij Bredero, we sall see, what ?, I dont know !!!

 6. Nico schreef op : 6

  @Bertuz [4]: Jezelf, een ander of anderen richting richting een bepaalde keuze leiden kan van geestesziekte zoals psychose (vanuit Grieks voor waandenkbeelden) getuigen. Of juist van genees- en opvoedkunst. Niet alle keuzes zijn even gezond of hebben een uitwerking die gezond of heilzaam genoemd kan worden. Keuzes… bezint eer ge begint, want keuzes krijgen gevolgen.

  De zuiver natuurlijke gevolgen van keuzes zijn als het ware kabbelend, golvend. Inspanning, ontspanning. Misschien een storm ergens onderweg. Chronische toestanden duiden op chronische gebreken en/of chronische overdosissen. Me denkt dat ieder die kan missen als kiespijn. Anders uitgedrukt ben je als het ware zelf de compost voor je eigen leven en is vruchtbaarheid (in bijv. verhoudingen) zoiets als de meter voor mogelijkheden tot bevrediging, verzadiging. Alleen moet je dan wel genoeg compost (in jezelf) inzetten en niet gaan overbemesten. Want dat werkt onvruchtbaar, onbevredigend uit.

  Je hebt er niets aan om productie in jezelf aan te jagen zodat het einde sneller nabij komt en het doek versneld valt. Het mag dan wel spannend lijken, maar je zult dan nooit weten wat je gemist hebt. Dat is overigens ook het thema van de film Click die nu op Netflix draait. Door je naar een “Arbeit macht Frei” regime te richten of jezelf versneld op te branden mis je de werkelijke waarde in je leven. Dit is echt een kijktip. De kunstenaars die die film hebben bedacht begrijpen donders goed waar ze het over hadden.

  Bertuz [8] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 7

  @Bertuz [4]: Nu ik dan toch over mijn dagelijkse tax heen ga om je te antwoorden… wil ik even melden dat ik je opmerkingen over die kruk heel treffend vind en waardeer.
  Als je been gebroken wordt is dat al lastig genoeg, want het dwingt om te herstellen. Een kruk lijkt mooi maar kan ook lastig zijn. Als je zelf-herstellend vermogen waardeert, dan weet je ook dat pijn een nuttig signaal is. Als je pijn hebt weet je in ieder geval dat je leeft en begrijp je ook beter waar (denk)fouten gemaakt zijn en worden. Hoe velen zijn zich er bijvoorbeeld van bewust dat lopen met een kruk zelf-herstel afremt terwijl rust en gedoseerde zelf-training dat juist bespoedigt, zodat je jezelf kunt re-valideren aan de hand van je eigen mogelijkheden, zodat je zelf-verzekerd verder kunt?

  Bertuz [9] reageerde op deze reactie.

 8. Bertuz schreef op : 9

  @Nico [7]: Dit is een antwoord op wat?

 9. peter schreef op : 10

  kijk..wanneer er reactie worden verwijderd, wat is dan de zin om te reageren?

  De ziekte van Ollongren gewenst!

  tot ziens

 10. Nico schreef op : 11

  @Bertuz [8]: Vergeleken met de Romeinse gladiatoren kan ik me voorstellen dat sommigen zich spekkoper vinden als ze alleen maar een ticket hoeven te kopen of een schouderklopje hoeven te geven terwijl een ander zich in de arena een held voelt.
  Desalniettemin komt zo’n verhaal bij mij niet erg gezond over.
  Klinkt als ‘de tijd doden’ en komt met de bijsmaak van een Romeinse keizer die christenen wel geschikt vond om als straatverlichting te dienen, voor zover ze nog niet uit de catacomben opgevist waren.

  Meningen… gaan niet altijd een gezonde of geneeskrachtige kant op. Ze kunnen ook contra-productief uitwerken.

 11. philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 12

  Geloof: Is een form van geestelijk onvermogen!
  Het behoort niet tot realiteit!
  Het is een aangenomen, gedachten kronkel!

  Nico [13] reageerde op deze reactie.