Vrijspreker: U denkt dat het syndroom van Münchhausen, veel vaker voorkomt dan eerder werd aangenomen.

Opperdienaar: In een wereld waarbij alles omgekeerd is, is de slachtofferrol de meest machtige rol die je kunt hebben. Het aktiveert de hele machine die net doen of ze zwakkeren beschermen om de vermeende dader de grond in te boren. Nietzsche klaagde daar al over met zijn umwerting aller werte. Hij zag vooral het christendom als de wortel van dit verschijnsel. De held die aan het kruis stierf.

Maar ik denk dat het veel ouder is en algemener werd en wordt toegepast. Een paar weken geleden zagen we het Jussie Smollet drama. De zwarte, homofiele acteur huurde 2 Nigerianen in om hem in een steegje in elkaar te slaan en een strop om zijn nek te hangen. Hij beweerde door blanke Trump supporters in elkaar geslagen te zijn, die riepen : “This is Maga country’. Het verhaal riep gelijk al grote vraagtekens op bij iedereen die ook maar enigszins na kon denken. Het was gebeurd nadat hij om 2 uur ‘snachts in Chicago een broodje ging halen bij min 20 graden en spontaan herkend zou zijn van zijn tv show, door mensen die rond die tijd kennelijk altijd met en strop en een fles bleekwater rondlopen voor het geval ze een bekende van TV tegen komen. Toen de politie bij zijn appartement arriveerde liep hij ook nog rond met de strop om zijn nek. Hij wilde ook zijn telefoon niet afgeven aan de politie. De politie kreeg later een excel sheet van hem met de telefoon gesprekken. Daar ontbraken een aantal gesprekken vergeleken met de gegevens van de telefoonmaatschappij. Die nummers leidden naar de twee Nigerianen die een Lyft hadden gehuurd en een cheque gekregen hadden van Jussie Smollett. Voorzichtigheid was niet 1 van zijn sterke kanten. Kennelijk dacht hij dat niemand het verhaal in twijfel zou durven trekken.

Maar voor mensen die in de bubbel zitten dat racisme en homofobie alom tegenwoordig zijn, gleed het onzinnige verhaal moeiteloos naar binnen. Confirmation bias deed zijn werk. De zoon van president Trump, geloofde het echter niet en werd er verontwaardigd van beschuldigd een gevaarlijke samenzweringstheorie aan te hangen. ”

Donj Is Liking Some Real Questionable Tweets Today

Is Donald Trump Jr. promoting a Jussie Smollett conspiracy theory? President’s son seems to believe the ‘Empire’ star’s attack is a hoax

Je hoeft niet veel moeite te doen om talloze schampere artikelen te vinden over belachelijke samenzweringstheorieën die de Trump telg ‘actually’ aanhangt. Maar helaas, het bleek waar.

 

Onlangs kwam ook aan het licht dat een LGBT activist zijn/haar eigen huis in brand had gestoken en dat had voorgesteld als ‘haat misdaad’. Helaas stond hij op een video camera een jerrycan vol te tanken vlak voor de brand. Kennelijk was het hem/haar het waard om zijn/haar 5 huisdieren op te offeren. Het huis was wel een huurhuis, maar na een liefdadigheidscampagne legde menig goedgelovige geld bij elkaar om de man/vrouw een eigen huis te geven. Tevens kreeg hij/zij er een stuk LGBT wetgeving doorheen als raadslid.

Er is zelfs een hele website die bijhoudt, wat er allemaal voor nep haat criminaliteit plaatsvond de laatste tijd: fakehatescrimes.org. Groot is altijd de teleurstelling onder de ‘umwerting aller werte’ mensen, als weer blijkt dat een haat criminaliteit niet echt plaatsvond. Helaas, er werd geen zwarte homo in elkaar geslagen door Trump supporters, je kunt de teleurstelling proeven. Zo komen mensen op het punt aan dat ze de onderdrukten het liefst ten onder zien gaan. Zelfs als ze beweerden hun grootste beschermers te zijn. Ze moeten wel hun rol goed spelen als slachtoffer.

Vrijspreker: Het heeft ook wel wat gelijkenis met de ‘false flag’ operatie.

Opperdienaar: Inderdaad, ook ‘false flag’ operaties worden vaak terzijde geschoven als samenzwerings sprookjes. Maar in feite zijn dat gewoon nep ‘haat misdaden’ door een overheid. Allemaal Münchhausenje eigen groep schade toebrengen voor aandacht en sympathie en een excuus voor de tegenreaktie. Het is bedoeld om de verontwaardiging op te koken en een tegen reactie te rechtvaardigen. Even je tegenstander demoniseren als haat malloot en dan kijkt daarna iedereen wel de andere kant op als je hem in elkaar timmert. Moet je wel goed oppassen met al die camera’s tegenwoordig. In Venezuela probeerden ze ook een valse vlag operatie op touw te zetten om een militaire invasie te rechtvaardigen. Maduro zijn troepen zouden hulpgoederen voor de lokale onderdanen in brand hebben gestoken. Wat een schoft. Helaas dook er een video op waarop een demonstrant een molotov cocktail gooide.

13 REACTIES

 1. Naast Münchhausen is er ook nog Münchhausen by proxy. Het verschil zit kennelijk in wie iets veroorzaakt. Doe je het zelf dan heet het Münchhausen, doet een ander het dat is het ‘by proxy’. Volgens DSM-IV. In beide gevallen gaat het om aandacht opeisen, een soort val-u-ta om anderen tot iets te bewegen. Verder is anderen ten val brengen een methode om slaven te creëren. Voor zover die anderen daaraan meewerken, want het is en blijft een kwestie van valora (Spaans voor waarden). En valora kan op ramkoers liggen met valuta, of andersom. Voor zover ze zich niet langs elkaar heen bewegen of samen opgaan.

  Als je denkt aan een munthuis, dan vraag je jezelf af of de eerste vorst een charismatische en effectieve rover was, of juist iemand die het eigen leven offerde om een einde te maken aan bijv. roven. Ook al geef je vorsten het voordeel van de twijfel, het is uitgedraaid op tovenarij met de zwarte magie van belastingheffing en de witte magie van subsidiëring. En verplichte scholing die niet aanstuurt op indivuele onafhankelijkheid (streven naar zoveel als mogelijk zelfvoorzienend leven) en dito zelfstandigheid, maar een ‘leven’ als werknemer of werkgever waarin alles om de centen en het gebruik daarvan draait. Dat soort kadaverdiscipline is bepaald niet in ieders belang.

  ‘Hate crimes’ lijken me vooral methoden om bepaalde perversiteiten in stand te houden. Hoewel een arts walgt van (geestes)ziekte, dat is hét vijandsbeeld. Waar alles om de centen draait, blijken ook artsen omkoopbaar te zijn. Die worden dan een doorgeefluik van industrietakken zoals de regeerindustrie. En de farmaceutische industrie. Wanneer een arts gereduceerd wordt tot inlichtingenwerker (voor bijv. statistieken) en receptenschrijver, is dat zoiets als een staatshoofd die tot handtekeningenautomaat van politici is gereduceerd. Het einde van geneeskunst en de kunst van (jezelf) besturen. Je stopt er wat centen in of dreigt de inkomende stroom af te knijpen en voila… de dwingende en opeisbare aandacht is ‘goed geregeld’.
  Andersom: Wie van bepaalde perverse verschijnselen af wil, zal kordaat te werk moeten gaan. Het moet een keer afgelopen zijn, zodat er ruimte ontstaat voor een gezond(er) vervolg. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Terwijl slachters meer doen dan noodzakelijk. Je moet weten wanneer je moet stoppen, niet geheel onbelangrijk 😉 Het heeft bijv. geen zin om bijv. heling te verwarren met vertroetelen of bij het slachten het kind met het vervuilde badwater weg te werken, dat werkt contra-productief uit. Overmatige aandacht werkt ongezond en schadelijk uit.

  Een oud Latijns gezegde: “Medica sanat, natura curat”. Een arts behandelt, de natuur geneest. Waarom wordt er heden systematisch te weinig aandacht geschonken aan het zelf-herstellende vermogen? Omdat alles om de centen moet draaien?

 2. Heel mooi onderwerp, en vooral die uitspraak van Nietzsche ; UMWERING ALLER WERTE, nu dit heeft dagelijks plaats in onze rootloze samenleving, en dan ; de held die aan het kruis stierf !
  denk vooral U réageerd, groet !

  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 3. @johannes [2]: Wereldwijd ‘back to the roots’ lijkt me een probaat middel om volgende kruisigingen te voorkomen. De evolutie van ‘geneeskunde’ in een notendop:

  2000 BC: Here, eat this root.
  1000 AD: That root is heathen! Here, say this prayer.
  1865 AD: That prayer is superstition! Here, drink this potion.
  1935 AD: That potion is snake oil! Here, swallow this pill.
  1975 AD: That pill is ineffective! Here, take this antibiotic.
  2000 AD: That antibiotic is poison! Here, eat this root.

  Merk op dat afdwaling gepaard gaat met lucratieve handel. Verslavende handel zelfs.

  jhon [8] reageerde op deze reactie.

 4. @jhon [8]: Het probleem is natuurlijk dat je wel weet wélke wortel en waar je die moet zoeken.

  Het woord ‘bacteriofaag’ betekent letterlijk ‘bacterie eter’. En dat is mooi, want bacteriën zouden een probleem zijn. Maar is dat ook zo? Wat is de epistemologie van bacteriën? Waarom richt een bacterie schade aan in het ene lichaam en niet in het andere lichaam? Zelfde bacterie, ander lichaam is het enige verschil. Een bacterie zet de tanden in rotzooi. Als het ware. Waarop het lichaam dat als een infectie ziet en het immuunsysteem aan het werk zet (ontstekingsreactie). Maar waarom? Vanwege een wond die er niet hoort te zijn? Vanwege vals alarm door het immuunsysteem? Vanwege een overgevoelig immuunsysteem, de allergische reactie? Bacteriën bestrijden verhelpt dat soort problemen niet. Een wond heelt er niet van, een immuunsysteem gaat er niet beter door functioneren.

  Ondertussen… hebben wortels allerlei uitwerkingen. En dan heb ik het niet over vermeende wortels (‘roots’) met waanideeën over geboorteplaats, nationaliteit etc. Maar over wortels die genezen, verfrissen, versterken. Het soort wortels die niet lucratief zijn voor profiteurs. Met wat fantasie zou je bepaalde wortels kunnen neerzetten als een reparatie-virus, een envelopje met RNA dat gebrekkig DNA in ieder geval voor een deel kan repareren.

  @pcrs [9]: Vermeende geneesmiddelen zijn meestal wel fake nieuws. Vandaar dat er campagne voor gevoerd wordt. Ik moet de eerste politicus of staatshoofd nog horen die zoiets zegt als het Britse gezegde “there’s no government like no government”. In de context van het besturen en regeren van anderen.

 5. @jhon [8]: Ik ga nu even over mijn dagelijkse tax qua reacties heen om je de kans te bieden jezelf wat in te lezen.

  In het artikel waar je naar refereerde wordt de bacteriofaag genoemd als bestrijder van cholera (vanuit Grieks voor ‘zwartgalligheid’). Een bacterie heeft zgn. gramkleuring; negatief (kleurcode rood) of positief (kleurcode blauwpaars). Negatief betekent zoveel als ontkennen, positief zoveel als erkennen.
  Met wat fantasie zou je kunnen stellen dat de gramschap van bacteriën werd opgeroepen vanwege het gebrek aan hygiëne van cholera-lijders. Wat wordt er vervolgens met die bacterie gedaan, middels bacteriofagen? Shoot the messenger! Heel logisch. Whahaha…

  Een andere dimensie van hetzelfde verhaal is dat artsen zich verenigden in de beweging van zgn. hygiënisten, om hygiëne te prediken (vergelijk; een reparatie-virus). Vervolgens werd er gevaccineerd en kregen vaccins de eer van afname van cholera. Ook weer heel logisch. Ahum.

  Er wordt veel emotioneel en intellectueel gemanipuleerd. Trap er niet in. Het is best mogelijk om de olifant in de kamer over het hoofd te zien, maar voor je het weet gaat ‘ie als een olifant in een porceleinkast tekeer. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Met overgevoelige figuren kun je maar beter niet teveel rekening houden, want angstigen staan nog steeds garant voor het merendeel van onnodige overlast.

 6. hi perspectief [5]: heb 4 van je recente reacties uit de spambak gevist, weet even niet of het terecht is of niet dat ik je toch doorzet. Was je vroeger stout? Of waren wij van vrijspreker een beetje kort door de bocht? Of staat ons spamfilter iets te strak afgestemd? Je kan evt mailen naar info@vrijspreker.nl. Dank. Ratio.

Comments are closed.