16 REACTIES

 1. Is er gecontroleerd of er direct daarna wegwerkzaamheden verricht gingen worden op het fietspad en de fietsers moesten gaan uitwijken naar de rijbaan voor het gemotoriseerde verkeer? In dat geval was de overheid zo alert om eerst het waarschuwingsbord te plaatsen en niet pas na het eerste ongeluk. En dan is het bij de Vrijspreker weer niet goed! Met deze flauwigheid win je geen zieltjes. En dat is wel nodig. Er moet een meer kritische houding naar politiek bestuur en overheid komen, maar zo gaat dat niet lukken.

 2. De aanwezigheid van gras tussen het asvalt zegt genoeg, nee dit is dus in scéne gezet denk ik zo maar !
  Nou ja wat het oog niet ziet en het hart niet kent enz !

 3. Ik vind ook dat er wel onderwerpen zijn die onze aandacht vragen !!!ROEPEN !!!, zo als onze minister betaald worden door andere mogenheden, om hun politiek uit te voeren, het afschaffen van ons referendum, het enigste wat een volk heeft om zijn ongenoegen uit te dragen Ollogren is daar voor aangesteld door de Prins Bernard – Bilderberger zwendelaars, waarom slikken we toch alles, gaat het ons nog te goed, of uit angst voor de toekomst, kijk eens naar Amsterdam bolwerk van onechte mensen, Sodom en Gamorra, de gewone families Pa Ma en de kinderen tellen niet echt mee, wel daar in tegen de alians die de drug handel leiden, jammer dat hier dan weer geen Monsanto voorbestaat, we gaan het zien, Sallafistische homofillen en lesbienes nou ja bedekt uitgevoerd natuurlijk !

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. @johannes [3]:

  Het gaat pas los zodra het kaartenhuis ONgecontroleerd door de hoeven gaat. Of anders gezegd: 2008 was een gecontroleerde economische collaps en de aanstaande zal dat ook zijn en dus niets ten nadele veranderen van het zionistische bewind/macht met hun banken- en politiekekartel.

  Er zal pas echt grote en gezonde veranderingen optreden als karaktervolle, weldenkende, niet koopbare mensen de macht overnemen en een grote zuivering zullen kunnen doorvoeren. Echter, dat is een illuyen zal niet plaats kunnen vinden, want een dergelijke macht zal afgemaakt worden met een kogel van links of worden gesaboteerd of zelfs in een kunstmatig oogestarte revolte/oorlog worden afgemaakt.

  De enige hoop is dan dat een Rusland of China dol- en doordraait en een EU/VS (waar de nep joden, de zionisten, controleren, orkestreren en dicteren) staatsgreep plegen of dat er heel simpel een giga zonnevlam of redelijk grote brok ruimtesteen als een soort van goddelijke ingreep doet. Tot die tijd zal er niets veranderen richting afwenden van totale slavernij.

 5. Vervullen al die 0,0 sitetjes een rol, met hun onzinnige er niet toe doende artikeltjes, niets over Gele Vestjes wat groeiende is, niets over he dagelijkse afslachten van Zuid Africaners uiteindelijk onze bloedbroeders, niets over de snel groeiende Islam, met zijn honderden Moskeés, die ons straks gaan verbieden te leven, zo als we altijd geleeft hebben, wij doen dit nog steeds af met een superieure glimlach, maar lachen met een mes in je rug valt niet mee, het vreselijke is dat wij niets weten, niets wat echt van belang is, voor de voortzetting van onze samenleving, we worden constan gepiepelt sorry hoor maar zo voel ik het wel, het is allemaal heel flu, geen echte visie meer !

  Ratio [6] reageerde op deze reactie.
  Nico [13] reageerde op deze reactie.

 6. @johannes [5]: het is lastig een goed artikel te schrijven over de gele hesjes. Ik ben een paar keer begonnen aan een artikel, had ook een paar video’s uitgezocht. Ik vind het prima dat de Fransen het niet langer pikken. Aan de andere kant zie je veel zinloos geweld, door de gele hesjes, ook tegen prive eigendom van gewone mensen. En zie je dat de politie soms sympathie heeft voor de gele hesjes. En daarnaast dat de politie ook genadeloos inmept op gele hesjes. Denk dat er bij de gele hesjes een verschil is tussen Parijs en het platteland. Maar wat blijft is dat de gele hesjes weinig ideologie lijken te hebben. Voor een deel wensen ze zelfs meer overheid. Of meer geld van de overheid. Wat op hetzelfde neer komt. Het is me niet gelukt een artikel te schrijven waar ik deze afweging goed doe plaats vinden.

  anp rebel [11] reageerde op deze reactie.

 7. Ik wil met mijn artikelen niet op angst inspelen. Ik wil ook geen woede oproepen. Ik ben niet pro PVV of Baudet omdat ik van mening ben dat “rechtse” maakbaarheid net zo schadelijk is als “linkse” maakbaarheid. Een site als die van de heer Bron https://ejbron.wordpress.com/ is pro PVV. Daar is veel aandacht voor aanvallen op de NL cultuur. Als de PVV aan de macht komt worden een aantal heilige linkse huisjes afgebroken, wat een verademing zal zijn. De prijs is echter dat er andere heilige huisjes verschijnen.

  Het systeem blijft bestaan met Thierry en Geert. En het is het systeem dat niet klopt en corrumpeert. Zie maar hoe het met D66 is gegaan.

  Ik geloof ook niet in verelendung, dat hoe slechter het gaat hoe bozer men wordt. Noch heb ik de behoefte complotten te ontmaskeren, dat is een valkuil.

  De wereld verandert altijd, om de wereld ten goede te doen veranderen is meer eigen verantwoordelijkheid nodig, mensen die nadenken en op basis van hun verstand beseffen dat ze gemanipuleerd worden.

  Ik wil niet manipuleren door op angst of woede in te spelen, ik neem lezers serieus en hoop dat ze inzien dat een kleinere overheid meer vrijheid betekent en een grotere overheid dat grotere organisaties het individu met wetten gaan smoren. Dat er een zichzelf instandhoudend systeem ontstaat gebaseerd op het beschermen van de mens tegen zichzelf, mensen die voor een groot deel nog steeds zelf verzoeken om meer “bescherming” . Dat moet doorbroken worden. Niet door mensen boos te maken maar door mensen te laten nadenken. Dat ze zelf om een kooi verzoeken. Dat hun houding van uitbesteden van eigen verantwoording resulteert in een woud van regels, dat dit dictatuur vestigt. Dat dit het menselijke in de mens vernietigt.

  De vraag is natuurlijk, hoe kan ik deze boodschap beter overbrengen. Het is inderdaad fout dat we niets of bijna niets over de gele hesjes hebben geschreven. Als er meer suggesties zijn, laat ze weten.

  johannes [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Ratio [7]: En de blanke zuid Africaners, die doen er toch ook toe, inderdaad de Gele Hesjes is de kat met de vijf poten, ze weten het zelf ook niet zo goed, maar niets doen is geen optie voor ze, er worden door de Franse regering betaalde Sujetten ingezet, dat is al heel oud, wij de Amsterdamse Provo’s hadden hier al mee te maken, nu wat natuurlijk wel een gegeven is, zijn de zwaar verminkte en verwonde Franse Burgers,
  dat doet men niet in een republique als die van Frankrijk, op eens heeft men het weer over Mitterand, hoe hij geschrokken is van de invloed die de USA-CIA op de Franse politiek heeft gehad en heeft, er zijn lange tijd Franse ministers geweest die op de loonlijst van de CIA stonden, bij het bekend worden hier van benam zijn minister van Finaciën zich abrupt het leven, ik vermoed dat dit nu weer plaats vind, Nederland is te pro USA, niet echt verklaarbaar ?, of toch wel, ik zal proberen een klein overzicht te maken aangaande de Gilet Jaune, groet !

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 9. Ratio In onze dorpen is het heel sinistré, alle winkeltjes zijn dicht, geen bakkery meer te vinden, in de iets groter zijn er altijd weer mensen die het proberen, maar de elan is er uit, onherkenbaar veranderd de Zondags restaurants waar de hele familie ging eten, foetsie, nu komt er bij de Joden niet allemaal, de aap uit de mouw, ze gaan achter de Zionistische knecht Macron staan, en willen dat de gele hesjes verboden wordt, om een nieuwe Joodse staat in Spaans Catalonie te grondvesten, is ook nog niet gelukt, Valls oud Franse Premier ministervan Frankrijk, heeft op eens zijn callotje op, wil burgemeester van Barcalona worden, het Spaanse Catalonië heeft veel Maranos Joden, die plotsklaps hup weer volop Jood zijn,doe zaken in Barça dus dit uit ervaring, de Joden hebben een veel te zware grip op Frankrijk, zowel politiek als financiel,en ja de Citoyenité weet dit, er is bestaat een stille haat, niet uitgesproken naar beide kanten, hier laat ik het even bij, groet !

 10. @ Ratio, indien U de France taal machtig bent is deze persoon aan te bevelen, duidelijk en to the point ; op YouTube – François Asselineau, legt vele dagelijkse problemen uit, groet

 11. @Ratio [6]:

  Bij Vrijspreker kan een mens zeggen wat hij wil zonder een blad voor de mond. Dat is een grote waarde van websites als deze. Ik zie op deze website dan ook goede kritiek voorbij komen op artikelen van de site. En zo maak je elkaar beter. Reageerder en redactie. Andere redacties van websites, nu nog met meer lezers, hebben dat niet door. Ik weet niet of het de Vrijspreker lukt om daarmee een massa te bedienen, maar deze open geest is volgens mij de enige weg om jezelf als redactie te verbeteren. En met een hoger niveau van voorziening in maatschappelijke informatie, zo mede te bereiken door hoor en wederhoor, kan de mensheid vandaag, juist in onze complexe samenleving, zijn voordeel doen.

 12. @johannes [8]: De beweging van Gele Hesjes is een bonte verzameling. De kleur geel past er daarom eigenlijk niet bij. De Grootste Gemene Deler lijkt me dat men ergens vanaf wil maar eigenlijk niet weet wat men dan wél wil. Er wordt van alles geroepen. Op zich is dat begrijpelijk, want wie in onderworpenheid aan de eisen van anderen wordt gehouden moet eerst van die onderworpenheid af voor er überhaupt een robuuste visie geconstrueerd kan worden. Tenzij er ineens iemand met een bepaalde visie opduikt, hoewel dan het risico bestaat op de zoveelste valse profeet die gevolgd wordt. Waarna de kater later komt.

  Het viel me op de (vermeende) activiteiten van joden weer opduiken op deze pagina. Om te prikkelen, uitspraken te ontlokken? Of…?
  Vergeet niet dat er heden ten dage allerlei oude, ‘hoogstaande tradities’ als denkbeelden een plaatsje hebben gekregen in individuele en culturele denkwerelden. Soms goedschiks, soms kwaadschiks. Hoewel tegenwoordig, uiteraard, gemoderniseerd met een ander jasje en nieuwere technologie. Wat de aard ervan eigenlijk niet zo verandert. Oud zaad (van gedachtegoed) komt in allerlei varianten op en past zich als een zelfmuterend virus aan.

  De werkelijkheid: Terwijl oeroude informatie over (het denkmodel van) de ‘6 elementen’ in ieder uit de circulatie is gehaald, wordt al eeuwen gedaan alsof ieder de ‘4 elementen’ (buiten zichzelf) mag gebruiken. Of iemand nu ingedeeld wordt bij de kleur geel, groen, rood of blauw, het komt erop neer dat iemand zich dient te prostitueren voor het ‘grotere goed’. Dat komt met een bepaalde gevoelswaarde die weer terug geprojecteerd wordt om degenen die daarvan profiteren eenzelfde (vies) gevoel te geven. Als ‘wij zijn er om je te helpen’ zoiets wordt als een bordeel bezoeken, kan dat ook niet anders.

  Het geel van joden wordt gesymboliseerd door de roos van de schietschijf bij ‘royal archery’ (voor afbeelding, zie de website van MJC Archery Oakland). Adel joeg kennelijk op joden, headhunting waaruit kennelijk o.a. de zgn. hofjude ontstond.
  Op anderen jagen om over hen te kunnen beschikken, goedschiks of kwaadschiks, zet echter kwaad bloed.
  Hetzelfde bij het blauwe Europa. In mythologie staat Europa bekend als een vrouw die door verleid en verkracht werd. Dat paste misschien in de doelen van Zeus, maar niet in de doelen van de vrouw. Wat ook geldt voor het ‘blauw’ van tegenwoordig. Dat zet kwaad bloed, vandaar intellectuele vechtjassen die hun buit (kennis) zoveel als mogelijk willen uitbuiten.

  Ook bij de ‘elementen’ groen en rood duikt overcompensatie en hypercorrectie op. Al met al gaat het van kwaad tot erger, om de enkele reden dat ooit in een ver verleden gekozen is voor een filosofische dwaalweg. Omdat het toen de beste oplossing leek. Volgens mij heeft iedereen last van die ‘erfelijke belasting’ die allerlei (geestelijke en intellectuele) degeneratieve aandoeningen en gebreken veroorzaakt.

  Me denkt dat het verstandig is om de cyclus te doorbreken. Vandaag schreef ik hier over de heilzame weg van individuele onafhankelijkheid en dito zelfstandigheid voor en door ieder. Want geforceerde afhankelijkheid is m.i. een perversie die door (geïnjecteerde) geestesziekte wordt veroorzaakt, hoewel bekleed met schone schijn.

 13. @Nico [13]: De O zo sociale Mandela liet 10 millioen $ na bij zijn verscheiden, absoluut geen heiland !

  De Gele Vestjes was een toevals treffer één ieder moet er één in zijn automobile hebben, voor bij eventuele pech op de autostrada !

  Ze weten wat ze niet meer willen, geregeerd worden door Joden Spaanse France Zionisten, dit is stil zwijgend, de France Yiddische Fylosofen voelen dit haar fijn en willen dat dit G-V stopt !

  Wat mij het meeste dwars zit het regelmatige verkrachten vermoorden, van onze meisjes jongevrouwen toekomstige moeders, zonder dat hier adéquat door de samenleving op geréageerd wordt, bij mij komt er dan een stuk oer venijn boven, die schreeuwd om wraak, oer wraak, heel heel onbeschaaft !

  Groet prettige zondag !

  Nico [15] reageerde op deze reactie.

 14. @johannes [14]: Het artikel over Mandela ging meer over principes (rechtvaardigheid en vergeving) dan om hem. De blanke Afrikaners hebben kennelijk een cultus van vergeving laten ontstaan die onvoldoende aandacht schenkt aan rechtvaardigheid. De auteur sluit af met:
  In de wereld waarin ik wil leven, zijn vrede en gerechtigheid koning en koningin, en is de vergiffenis hun nederige dienaar.

  Het regelmatige verkrachten en vermoorden van meisjes/vrouwen kan niet los gezien worden van schandknapen. Via beeldtaal omgezet naar dagelijkse werkelijkheid zet een boordeelhouder, pardon, werkgever, hoeren en schandknapen, pardon, werknemers in om klanten te bedienen met ‘de staat’ als pooier die opbrengsten afroomt. Het is niet zonder reden dat wij individuele onafhankelijkheid en dito zelfstandigheid voorstaan. Wat in een context van kleinambacht ook daadwerkelijk bestaat.

  Allerlei degeneratieve hedendaagse verschijnselen kunnen niet los gezien worden van de bederfelijke invloed van traditionele beeldtaal. Een oud Afrikaans gezegde stelt naar verluidt:
  “Als je eenmaal op de verkeerde voet begint, zul je op een nog veel slechter landen.”
  Dat geldt beslist in filosofisch opzicht voor beschavingen. Ontsporing in het beginstadium leidt uiteindelijk tot de val. Waarna er weer velen massaal mentaal ‘verkracht’ gaan worden om weer een volgende cyclus te starten. Maar ja, dan moet er niet met het verkeerde been uit bed gestapt worden. Wat in de praktijk betekent dat je beter gebalanceerd op twee benen kunt gaan staan. Vanaf het begin. Als je uit bed stapt, dan weet je toch dat je niet op één been kunt lopen?

 15. Volvo helpt ook mee. Alle volvo’s krijgen een snelheidsbegrenzer. Maar ik denk dat Volvo dat doet om de levensduur van hun gedownsizede motoren te verlengen.

Comments are closed.