Vrijspreker: Er is de laatste tijd nogal veel aandacht voor nep nieuws en de ‘hoax’. Wat zegt het over mensen als ze massaal in een bepaalde hoax trappen?

Opperdienaar: Het legt mensen hun irrationele vooroordelen bloot. Als iemand iets te snel gelooft, omdat hij al ‘weet’ wat de oorzaak is, dan is hij geneigd snel in een hoax te trappen. Het is een straf voor confirmation bias. (Te langzaam iets geloven wat waar is of het compleet weigeren, is min of meer hetzelfde effect) De hoax is eigenlijk een speelse wijze om bepaalde groepen er op te wijzen dat hun ideeën over de realiteit te ver zijn afgedwaald van deze realiteit. Peter Boghossian vergelijkt het met religies. Hij schreef eerder een boek “Manual for creating atheists.” Naast religie richtte hij zich op social justice warriors en post modernisme. Het zijn bewegingen die compleet met een paus, en een heilige schrift en doctrine komen. Een soort seculiere religie. 

Naast social justice warriors is het verschijnsel ook in academia waar te nemen. Het lukte ze om totaal verzonnen artikelen geplaatst te krijgen met titels als:

“Human reactions to rape culture and queer performativity at urban dog parks in Portland, Oregon”

Waarom trapten de editors van die ‘wetenschappelijke tijdschriften’ in deze studies? Waarom stelde niemand kritische vragen? Omdat de conclusies bij hun vooroordelen pasten en de stijl en taalgebruik die van hun groep was.

Rubin report

Vrijpreker: Waarom moet iedereen lachen als hij hoort dat een artikelen met titel: “The Conceptual Penis Is Responsible for Climate Change” gepubliceerd worden?

Opperdienaar: Ik denk niet omdat het woord penis er in voorkomt, maar omdat iedereen waarschijnlijk wel weet hoe zeer het menselijk brein van de rails kan raken in een echo kamer met gelijkgestemden. Ze kregen ook een stuk uit Hitler’s ‘mein Kampf’ gepubliceerd door jood te vervangen door blanke. ‘if we don’t combat whiteness it is going to be the funeral of wreath mankind’

Eerst werd het niet geaccepteerd omdat het geschreven was vanuit het perspectief van een witte lesbienne die zichzelf teveel presenteerde als een goede blanke. Ze vervingen de tekst waar Hitler uitlegde hoe ‘onze beweging’ vooruit moest komen en vervingen ‘onze beweging’ en ‘onze partij’ door ‘intersectional feminism’ dat werd wel geaccepteerd.

Vrijspreker: Wat is een ander recent voorbeeld van een hoax ?

Opperdienaar: De Jussie Smollet, reverse Hoax heeft meerdere lagen. Om te beginnen voelde Smollet aan dat het meest belachelijke verhaal over Trump supporters die hem als zwarte homo zouden hebben aangevallen als zoete koek geslikt zou worden door iedereen wiens brein al van mening was dat dit schering en inslag was. Dat had hij goed ingeschat (ook de NL media volgden de misdaad op de voet totdat bleek dat het slachtoffer eigenlijk de misdadiger was). Zijn doel was echter niet om deze media bias te onthullen. Hij wilde echt conflict en een storm van verontwaardiging om zijn tegenstanders de maatschappij uit te jagen. Zijn bedrog kwam echter aan het licht en het werd juist een bewijs voor de bias van de main stream media, talloze politici en bekendheden die er klakkeloos in een totaal ongeloofwaardig verhaal trapten dat in hun verwrongen wereldbeeld paste. Er blijkt zelfs een hele lijst te zijn van mensen die aanvallen op zichzelf in scene zetten om sympathie te krijgen.

Wat ook apart is aan de Smollett zaak, is dat hij beweerde deel uit te maken van een gediscrimineerde groep (homo en zwart), maar dat hij uiteindelijk vrijgesproken is doordat de chief of staff van Michelle Obama even aan wat touwtjes trok. Het wordt denk ik wat moeilijker om hierna anderen de les te leren over ‘white privilege’.

 

7 REACTIES

 1. Nep nieuws is de zoveelste poging van machthebbers om het internet te reguleren. Nep nieuws wordt vooral gebruikt om tijdens verkiezingen het internet te zuiveren. Zodat de leugens van de politici gemakkelijker geslikt worden. Het is niets anders dan een poging om een monopolie op leugens te verkrijgen.

  En ja, ken uw klassiekers, hoe groter de hoax, hoe groter de leugen, hoe eerder deze geloofd wordt, gaat nog steeds op. De waarheid lijkt een leugen indien de propaganda leugen maar groot genoeg is.

  Bertuz [6] reageerde op deze reactie.

 2. Wat is een ander recent voorbeeld van een hoax?
  De Christchurch moskee aanslag.

  Er klopt niets van de video en overheden haasten zich om de in het manifest aangegeven doelstelling van de ‘aanslag’ werkelijkheid te maken.

  Er is niemand gedood, in ieder geval niet tijdens het maken van die video.

  Er is een reden waarom NZ draconische straffen op bezit en verspreiding van die video heeft gezet: het is een slecht bewerkt bewijs van de hoax. Er is niets ‘livestream’ aan.

  Ondertussen is er weer een heel pro-islam offensief gestart, iedereen voelt mee met die zielige moslims, en over de honderden echte aanslagen door moslims tegen christenen hoor je niks en je mag het er ook niet over hebben.

  Interessant is ook te weten wie Jacinda Arden is, en waar ze vandaan komt. Past allemaal keurig in het plaatje van de globalisten. https://youtu.be/_kmukUisSkM
  Ze is alleen maar premier van NZ omdat ze met 2 andere verliezers een coalitie heeft gevormd om de winnaar van de verkiezingen (met een 12% voorsprong) buiten spel te zetten.

  Ook een aanwijzing is dat er ‘ongelooflijk toevallig’ net een oefening gehouden werd, net als bij Oklahoma, 9-11, the London Metro Bombing, the Boston Bombing (zie The Boston Unbombing) en nog zo wat valse vlaggen en hoaxes.

  99% van uw lezers zullen mij nu als een aluhoedje, een conspiracy nut, weg willen zetten, een onmens die spot met mensenlevens, en daarmee het gelijk van Goebbels bevestigen. Het zij zo, wat mensen niet WILLEN weten kun je ze niet leren.

  Doe onderzoek, er is genoeg bewijs te vinden. Follow the Money en Connect the Dots.

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 3. Sinds de invoering van de euro en de oprichting van de zionistische centrale bank de ECB, vanaf dat moment heb ik nog geen fatsoenlijke (nep) nieuws meer voorbij zien komen. Sinds de nep joden de macht hebben gegrepen in de VS en de EU vertellen wat te doen is de wereld totaal op de kop komen te staan, is de EU zo lek als een mand zijn we overspoeld met hoax geld in een orgie van schuldopbouw, is ‘onze’ regering zo corrupt en misdadig als de hel, is de overheid Medusa geworden en is ieders leven geen stuiver meer waard.

  Dit alles lijkt op een Russische revolutie met dezelfde gangmakers van toen en gaat de hele kaaskoppen groep van een redelijk sereen, welvarend leven en gedegen opbouw naar totale afbraak, armoe en (volks)oorlog.

  Schat zo om en nabij twee jaar en de zionistische aap komt ,(eindelijk) uit de mouw? De aanvang van crisis 2007/2008 was daarbij slechts een opstapje.

 4. @IIS [4]:

  De waarheid is een mooi klein huis in de drukte van de waanzin waar nu eenmaal niet voor iedereen plaats is, daar heeft de machy het abattoir voor gebouwd.

Comments are closed.