dinsdag, 9 april 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het taboe van het lage IQ

Toen ik een medewerker in Z.O.Azië vroeg, waarom hij de hem opgedragen taak niet naar behoren verricht had, antwoordde hij mij: “Mijn IQ is ontoereikend.” Dat was vreselijk jammer, want zijn lage IQ maakte hem inderdaad voor de meeste taken ongeschikt. Hij bleek alleen tuinarbeid te kunnen verrichten onder permanent toezicht.

Bij het werven van staf in een land waar het gemiddelde IQ 85 bedraagt, treden enorme problemen op, omdat slechts 2,5 procent van de bevolking over een IQ van 110 of hoger beschikt en IQ’s van boven de 130 bijna niet voorkomen. Tot welke situaties dit leidt bij het selecteren van staf voor functies, waar enige vindingrijkheid een vereiste is, zal duidelijk zijn.

In het Midden-Oosten is er tenminste één land, waar men, e.g. bij de exploitatie van een hotel, door de overheid gedwongen wordt, een aantal lokale personen in dienst te nemen. Behalve dom, is het grootste deel van de mensen in het betreffende land ook de gereïncarneerde luiheid, waardoor het bijna niet mogelijk is, werk uit hun handen te krijgen. Het valt hun niet aan te rekenen, want hun luiheidsgen behoedt hen voor hard werken in het woestijnklimaat, waar airconditioning arbeid tegenwoordig wel mogelijk maakt.

Aanwezigheid van luie personen in een bedrijf werkt demoraliserend op de rest van de staf; daarom is het beste, hen op de loonlijst te zetten onder voorwaarde dat zij nimmer op hun werk zullen verschijnen. Hun salarissen drukken dan als kosten op de overhead, maar dat is winstgevender dan hen te dwingen fysiek aanwezig te zijn.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Gijs schreef op : 1

  Heel grote kans dat dit artikel wordt verworpen door de MSM-adepten, want het is niet bon-ton om openlijk over dit soort dingen te verhalen. Onderliggende studie(s) zou(den) het verhaal enige zeggingskracht geven, maar dan nog. Ik herken van mijn regelmatige hotelbezoeken in Egypte een flink deel van wat hier geschreven is, toch is dat ook niet meer dan een enkele mening. Ik voel de reacties op je artikel al komen Hugo, dus… ga maar krom staan !

 2. troubadour schreef op : 2

  In Nederland zou men deze methode moeten toepassen bij sommige ambtenaren. Er zijn er die zoveel schade berokkenen, ondanks een dure adviseur van buiten, dat ze maar beter wachtgeld kunnen ontvangen. Vele malen goedkoper!

 3. Nico de Geit schreef op : 3

  Volgens Dr. Edward Dutton gingen veel mensen met een laag IQ vóór de industriële revolutie gewoon dood – ‘survival of the richest’. Door de industriële revolutie is er tegenwoordig voedsel en onderdak voor iedereen, en blijft ook vrijwel iedereen in leven. Waardoor er steeds meer domme mensen komen en mensen met allerlei mutaties, die voorheen zouden zijn omgekomen.

  Volgens Dutton gaat het omlaag, en uiteindelijk stort alles in. Voor de overblijvers zijn de Darwinistische wetten weer van toepassing, en dan gaat het weer omhoog. Dit is een proces dat zich steeds herhaald. Rome had er ook last van.

  Keinstein [10] reageerde op deze reactie.

 4. Nico de Geit schreef op : 4

  Volgens de bloed en bodem theorie hebben volkeren zich ontwikkeld op een bepaalde plaats, en zijn veredeld door de Darwinistische wetten. Dat geldt dus ook voor bijvoorbeeld Aboriginals: een gemiddeld IQ van 60, maar uiterst geschikt om op die schrale bodem te leven.

  Een hoger IQ gaat gepaard met een hoger energieverbruik. En als dat hogere energieverbruik niet rendeert dan ruimen de Darwinistische wetten het meedogenloos op. Als een door de natuur ongewenste mutatie.

  In het Westen heerst het gelijkheidsdenken, dat iedereen alles kan. Dat je met scholing een mens maakt tot wat hij is. Dat in nogal wat gevallen gewoon de aanleg/de hardware ontbreekt, dat wil er niet in.

  Als er een Aboriginal gevonden wordt die net even iets slimmer is dan gemiddeld, wordt hij meteen naar voren geschoven als voorbeeld, als bewijs van het gelijkheidsdenken. Maar volgens Dutton loopt het dus niet goed af.

  Neem bijvoorbeeld een land als Ierland, dat in het verleden werd geplaagd door vele hongersnoden. Ondanks de meedogenloze Darwinistische werking op de plaatselijke bevolking. En nu: import van immigranten – neemt u van mij aan: dat loopt niet goed af.

  Niet alleen zijn er straks te weinig capabele mensen om de technologie draaiende te houden, je krijgt ook toestanden zoals in Zimbabwe. Capabele boeren vluchten of worden vermoord, voedselvoorziening en andere faciliteiten storten ineen. Waardoor de Darwinistische werking terugkeert, en de natuur alles opruimt dat zij niet wenst.

  DrVonDoom [24] reageerde op deze reactie.
  DrVonDoom [25] reageerde op deze reactie.
  DrVonDoom [34] reageerde op deze reactie.

 5. Nico de Geit schreef op : 6

  @peter [5]:

  Wat bedoel je precies?

 6. Nico de Geit schreef op : 7

  Dat de natuur oppermachtig is en uiteindelijk alles opruimt dat zij niet wenst, dat wordt door nogal wat mensen betwist. Soms beginnen ze wild om zich heen te slaan, omdat ze het er niet mee eens zijn, ‘OMDAT HET NIET WAAR IS WAT JE ZEGT’. We gaan zien hoe het afloopt.

  Toenemende intelligentie heeft geleid tot de industriële revolutie. De industriële revolutie is doorgedrongen tot de gehele wereld. Daardoor is een bevolkingsexplosie ontstaan. Vroeger vielen er veel mensen voortijdig af, dat gebeurde ná de industriële revolutie veel minder, waardoor het aantal mensen enorm toenam.

  Nu: bevolkingsafname in alle ontwikkelde landen. Mensen hebben er gewoon geen zin meer in. De bevolkingsafname wordt in westerse landen ‘opgelost’ door het toelaten van immigranten. Maar eigenlijk alleen in Afrikaanse landen onder de Sahara groeit de bevolking explosief.

  Kan de nieuwe bevolking de moderne maatschappij draaiend houden? Volgens Edward Dutton niet. In Rome speelde dus hetzelfde, en dat leidde uiteindelijk ook tot een ineenstorting.

  DrVonDoom [23] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 8

  Ah, daar is ‘de religie van het IQ’ weer. Grappig! Laten we het simpel houden. Kan (of wil) iemand de redenering van ander volgen? Kan (of wil) iemand zelf iets bedenken? En betreft dat bedenken volg-gedrag, of zelf iets nieuws bedenken?

  Hoe snel de ‘computer’ van het intellect ook draait en met argumenten kan schermen, het is me opgevallen dat bepaalde slimmerikken zó volgestopt zijn met onzin dat ze simpele dingen zoals olifanten in kamers doodleuk over het hoofd zien. Of niet willen weten. Gelukkig geldt dat niet voor álle slimmerikken, dus er is nog hoop 😀

  Andersom kan vastgesteld worden dat er ook zijn die heel erg hun best doen om dom over te komen. Zoals in “Moet ik dat nu écht doen? Ik snap er niets van…” Soms kan narren sarren best grappig zijn, als in een goddelijke komedie die reinigend kan uitwerken… Snapt zo’n nar nu echt niet dat ‘ie aan het touwtje van een ander bungelt, als een marionet? Of houdt ‘ie zich dom en camoufleert ‘ie dat met intelligent lijkende praatjes?

 8. Nico de Geit schreef op : 9

  We hadden het over het taboe om iets te zeggen over lage IQ’s, en misschien nog wel meer over de dwalingen en foute aannames die voortkomen uit hoge IQ’s – de schadelijke gevolgen daarvan overtreffen vrijwel zeker de schadelijke gevolgen van lage IQ’s.

  De industriële revolutie werd in gang gezet door knappe koppen. Dat waren mensen met genetische mutaties die de natuur normaal zo snel mogelijk opruimt. Nu gebeurde dat niet.

  De industriële revolutie moet je natuurlijk niet gaan exporteren naar landen waar bijvoorbeeld Aboriginals leven. Dat gebeurde wel, omdat er ‘winst’ te behalen was. De industriële revolutie verspreidde zich als een kankergezwel over de gehele aarde. Winst op korte termijn, die uiteindelijk duur betaald moet worden.

  Hoge IQ’s, lage IQ’s, als je het erover hebt loop je risico. Er zijn mensen die het helemaal niet met je eens zijn, en die mensen gaan ver. Je loopt het risico om vermoord te worden. Of erger.

  Als je het publiekelijk over dit controversiële onderwerp hebt dan loop je het risico dat je je baan kwijtraakt, opdrachtgevers verliest en op straat wordt aangevallen. Dat is het niet waard.

  Mijn motto: Red Jezelf.

 9. Keinstein schreef op : 10

  @Nico de Geit [3]: “Waardoor er steeds meer domme mensen komen en mensen met allerlei mutaties…”

  Nu ben ik geen specialist, maar ik meen me te herinneren dat het IQ juist stijgt vergeleken met bv 1900, midden in de tweede Industriele Revolutie dus. Rond 1900 was het gemiddelde IQ in de westerse wereld rond de 70, nu is het hoger, rond de 100. Dat wordt het Flynn effect genoemd: en.wikipedia.org

  Vanzelfsprekend gaat het gemiddelde omlaag bij grootschalige laag-IQ import en dat is inderdaad een enorm probleem. Aan de andere kant zouden we als gevolg van de Singularity wel eens naar een arbeidsarme samenleving kunnen gaan, dat is uitgezonderd een paar hele slimme AI, gentech, nanotech en andere high types. In dat geval hoeven ze me iig geen sieraden meer te verkopen als ik ergens op het strand lig.

  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.
  DrVonDoom [21] reageerde op deze reactie.

 10. Nico de Geit schreef op : 12

  @Keinstein [10]:

  ‘Het IQ stijgt’ – Volgens Dr. Edward Dutton dus niet, en hij reageert zeer uitgebreid op het Flynn effect. Hij zit als Brit in Finland en probeert via filmpjes op Youtube zijn boeken te promoten.

  Keinstein [14] reageerde op deze reactie.

 11. Keinstein schreef op : 15

  @jhon [13]: Ik denk niet dat je mensen slimmer kunt maken door ze meer te betalen. Je kunt mensen wel motiveren meer en/of harder te werken, slimmer worden ze er echter niet van.

  jhon [19] reageerde op deze reactie.

 12. DzvZtKm schreef op : 16

  heerlijk zo’n opmerking van m’n iq is te laag.
  als je ooit door de werkgever gevraagd wordt om op zondag te werken zeg dan, mag niet van m’n kerk.
  een laag iq is gelukkig niet recht evenredig met slim zijn

 13. Keinstein schreef op : 17

  @Keinstein [14]: Heel interessant. Ik heb wat filmpjes bekeken. Ga ook zijn laatste twee boeken lezen denk ik.

 14. Nico de Geit schreef op : 18

  Are We Getting Dumber? Dr Michael A. Woodley and Stefan Molyneux

  www.youtube.com

  Over het boek ‘At our wits’ end – why we’re becoming less intelligent and what it means for the future’ van Edward Dutton.

 15. DrVonDoom schreef op : 20

  en.wikipedia.org

  Edward “Ed” Croft Dutton (born 1980 in London, England[1]) is an English anthropologist who teaches at the University of Oulu in Finland as a docent, or adjunct professor.[2][1][3] Dutton has a degree in Theology from Durham University and a PhD in Religious Studies from the University of Aberdeen.[4].

  Phd Theology? Vreemd, het is altijd dit soort loosers die over IQ leuteren, nooit een biochemicus.

  Keinstein [28] reageerde op deze reactie.

 16. DrVonDoom schreef op : 21

  @Keinstein [10]:
  Flynn gelooft are heel lang niet meer in het Flynn effect.

  (quote) “…Rond 1900 was het gemiddelde IQ in de westerse wereld rond de 70, nu is het hoger, rond de 100..”

  Kweenie, als ik een gemiddeld schoolboek van 1920 openklap dan is het Nederlands toch een niveau waar ik nog een puntje aan kan zuigen. Trouwens het “gemiddeld” IQ is altijd 100 (het wordt achteraf genormeerd)

  Keinstein [29] reageerde op deze reactie.

 17. DrVonDoom schreef op : 22

  @Nico de Geit [11]:

  Vreselijk schandalig als het waar is, het is anders zo makkelijk aan te tonen dat “stefbot” compleet uit zijn bek loopt te liegen! Maargoed de “SJW’s make Stef look good” dat zegt wel wat over de idioterie van de SJW’s natuurlijk.

 18. DrVonDoom schreef op : 23

  @Nico de Geit [7]:
  (quote)In Rome speelde dus hetzelfde,

  Nou nee! je vriend “stefbot” (callsign) heeft anders een uitstekende goed onderzochte youtube documentaire gemaakt waarom Rome “viel”. (“out of control” welvaart staat)

  www.youtube.com
  The Truth About The Fall of Rome: Modern Parallels

  Zelf wat verzinnen (spitballing) is leuk maar niet zo nuttig.

 19. DrVonDoom schreef op : 24

  @Nico de Geit [4]:
  (quote) “..Neem bijvoorbeeld een land als Ierland, dat in het verleden werd geplaagd door vele hongersnoden…”

  Ja als de Engelsen je hele oogst inpikken (zoals Stalin deed met the Ukrainers).

  (quote) “… Ondanks de meedogenloze Darwinistische werking op de plaatselijke bevolking. ..”

  Als je voedsel “under gunpoint” wordt afgenomen dan is de doodoorzaak niet Laag IQ? ofwel?

 20. DrVonDoom schreef op : 25

  @Nico de Geit [4]:
  (quote) Toenemende intelligentie heeft geleid tot de industriële revolutie.

  lol,) Het is al 400 jaar vrij duidelijk bekend wat tot het einde van de middelleeuwen heeft geleid
  De zwarte dood heeft het feodale systeem op zijn kop gezet (30% van de bevolking stierf uit) en hieruit kwam een soort protocapitalism uit voort (Venice)

  www.learner.org

 21. DrVonDoom schreef op : 26

  (Artikel) “…Bij het werven van staf in een land waar het gemiddelde IQ 85 bedraagt, treden enorme problemen op, omdat slechts 2,5 procent van de bevolking over een IQ van 110 of hoger beschikt en IQ’s van boven de 130 bijna niet voorkomen…”

  Ik vond deze opmerking nogal raar, is dit dezelfde Hugo die open grenzen wil voor (volgens eigen zeggen “laag IQ” ) Syriers en reperatie betalingen voor nazaten van slaven??

  conference.freemarket.mn/
  Hugo van Reijen is an economist of Dutch origin. In 1985 he emigrated with his company to Guernsey, Channel Islands. ….. Hugo is a staunch supporter of free-market ideas, a much smaller government and free immigration…

  Yup thats him, leuk dat bankiers zelf op een afgelegen eiland wonen maar vinden dat de rest van de wereld hun grenzen moeten openzetten.

  hugo van reijen [27] reageerde op deze reactie.

 22. Keinstein schreef op : 28

  @DrVonDoom [20]: “Phd Theology? Vreemd, het is altijd dit soort loosers die over IQ leuteren, nooit een biochemicus.”

  Dan lees je toch eens wat hersenwetenschappers over IQ schrijven. Over het algemeen zijn het linkse gekkies, die wel vaker moeite hebben met de realiteit, die menen dat biologische factoren ondergeschikt zijn aan sociale en economische factoren.

  Overigens schrijf je verliezers in het Engels met één o: losers dus.

  Nico [30] reageerde op deze reactie.
  DrVonDoom [31] reageerde op deze reactie.

 23. Keinstein schreef op : 29

  @DrVonDoom [21]: Niemand zegt dat het Flynn-effect niet juist is. Het verwijst naar aangeleerde intelligentie, niet naar G: de erfelijke intelligentie. Waar je uitspraken op gebaseerd zijn is mij onduidelijk. Verder valt me op dat je wel meer rare dingen zegt. Zo begint de Industriële Revolutie rond 1750 en niet in 1350 agv de Zwarte Dood.

  nl.wikipedia.org
  nl.wikipedia.org

 24. Nico schreef op : 30

  @Keinstein [28]: Sommige losers zijn onvoldoende loose en zien om de een of andere reden dubbel 😀