4 REACTIES

 1. “Waarom zijn er niet meer vrouwen als Josie Outlaw?”

  Omdat vrouwen allemaal moedertjes zijn en menen dat besturen hetzelfde is als een gezin managen. Alleen jonge meisjes, als deze in het filmpje, zijn hiervan nog gevrijwaard. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste vrouwen naar links leunen. De misvatting is natuurlijk dat burgers geen kinderen zijn en we niet tot hetzelfde gezin behoren.

  Nico [2] reageerde op deze reactie.

 2. Van het personage Josie Outlaw zijn ijzersterke filmpjes verschenen. “A Prison By Any Other Name” is een uitstekende illustratie; indoctrinatie en kadaverdiscipline via het schoolsysteem.

  @Keinstein [1]: Vergeet niet; wat bepaalde vrouwen menen te weten en menen te moeten doen hebben ze van mannen geleerd. Of beter, dat is hen door de strot geduwd. Bepaalde denkbeelden kunnen alleen door de strot geduwd en erin geramd worden.

  In Europa is de analogie met pausen die vorsten als hoer gebruikten evident. Ook al heeft de Reformatie de macht van het pausdom gebroken, nog steeds suddert die invloed door en wordt het voorbeeld nagevolgd. Nog steeds worden er als hoer of schandknaap gebruikt. Ook al wordt dat anders genoemd (zoals robot of werknemer) en mooi verpakt. De culturele en geestelijke ravage en dito vervuiling is echt gigantisch gemaakt. De weg terug begint waarschijnlijk met openlijke bekentenissen van valse profeten, zoals geestelijken en pseudo-wetenschappers. De zijn de sturende krachten die resp. adel en hedendaagse elites dwaalsporen op hebben geleid met hallucinerende, misleidende denkbeelden.

 3. De notie dat een werknemer zich als een hoer of schandknaap prostitueert aan een werkgever landt overigens makkelijk. Ik heb het verschillende werknemers horen toegeven. Alleen werden ze daardoor wel voor het blok van een te gereguleerde en verstikte markt gezet. Ze zien geen kansen om als freelancer het hoofd boven water te houden.

  Recent ging ik bij wijze van sociaal experiment een stapje verder; de gedachte dat iemand als overheidsdienaar de ziel aan de duivel verkoopt bleek in het verleden volkomen logisch te zijn. Maar… de werknemer als iemand die hart en ziel aan een werkgever verhuurt bleek een brug te ver. Freelancen begreep degene nog wel, maar die verhuring van hart en ziel stuitte op teveel cognitieve dissonantie. Wel grappig, een beetje marktonderzoek doen 😉

  Misschien is reclame een instrument om bepaalde cognitieve dissonantie te doorbreken. Herhaling is immers de kracht van reclame. Komt die herhaling van verschillende kanten, dan zijn waandenkbeelden er niet tegen bestand. Hiervan kan geleerd worden dat reclame zowel waandenkbeelden kan verkopen als corrigeren.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico [3]: Reclame. Wordt in de Engelse taal kennelijk gezien als reclaiming. In de Nederlandse taal is het een leenwoord vanuit Frans voor reclameren of aanprijzen.

  Wat het personage Josie Outlaw doet is in feite reclameren en inspireren tot reclaiming. Liefhebbers van originele (innerlijke) natuur zouden zeggen; geef aan de natuur terug wat zichzelf toebehoort. Dat is geen privilege vereffenen, maar als het ware een schuld terugbetalen. Alleen moet er dan wel eerst rotzooi opgeruimd worden, want rotzooi maken en die vervolgens niet zelf opruimen, niet zelf reinigen, is een nogal ongezonde, schadelijke gewoonte die nogal is ingeburgerd. Komt in de beste kringen voor helaas. Decadentie (verval). Sterker, bepaalde rotzooi wordt beschermd omdat het als verworvenheid wordt beschouwd.

Comments are closed.