Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en een mager ambtenaartje zitten bij elkaar en doen een wedstrijdje wie het meeste sap uit een sinaasappel kan knijpen. Arnold gaat eerst, en na lang persen krijgt hij er maar één druppel uit……. Sly doet het iets beter, zeven hele druppels! De ambtenaar knijpt binnen de kortste keren de sinaasappel helemaal leeg! Sly en Arnold zijn verbaasd: Hoe is dit mogelijk… Zegt de ambtenaar: Ach…… ik werk bij de belastingdienst……

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

4 REACTIES

  1. Da’s wel een grappige grap. Maar toch. Als iemand eraan gewend is om alles eruit te persen wat erin zit, of alles te ontrafelen, dan kun je eigenlijk wel spreken over beroepsdeformatie. Onevenwichtigheid. Dat komt ervan, als een beleid niet gespreid is maar op één speerpunt is gericht.

    Om dit wat sappiger te maken: Soms monteer ik even wat engelenvleugels op mijn rug, om met een helicopterview een landschap met denkbeelden te verkennen. Soms schuif ik telescopische duivelshorens uit om ze eens in een berg stof tot nadenken te steken, wat om te woelen en te kijken wat er zoals tussen zit.

    Misschien een tip voor ambtenaren? Van mijn ‘andere helft’ (vrouw) die ooit zij aan zij met ambtenaren werkte vernam ik bijvoorbeeld dat ambtenaren overmatig veel aandacht schenken aan koffie en vlaaien. Gewoon een praktische opmerking, recht vanuit de praktijk. En ze vertelde er ook iets bij over twee gezichten; één voor de buitenwereld en één voor insiders. Daar werd ze wat misselijk van. Haar haren gingen ervan overeind staan. Maar gelukkig duurde dat avontuur niet zo lang.
    Tsja… die balans hé? Ik schreef het al eerder: Ieder is als allrounder geboren, niet als specialist. Aandacht spreiden voor algemene ontwikkeling voorkomt beroepsdeformatie! Focussen is leuk, maar je moet het niet te gek maken. Daar komt scheefgroei van.

Comments are closed.