Ter voorbereiding van een volgend offer-ritueel vraagt de Bilderberger: “Waarom zijn die ambtenarenhersens zo duur ?”  Antwoordt de patholoog-anatoom: “Die zijn nog nooit gebruikt!”…………………………….. met dank aan Mark voor het inzenden

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

13 REACTIES

 1. Offer-rituelen en Bilderberg, binnekort is het weer zo ver! Welke babies en mooie meisjes worden er al vermist? Volgens mijn favoriete aluhoedje worden die daar geofferd aan Baphomet. Zou het waar zijn?

 2. Beetje flauw. Andersom ‘de huid zo duur mogelijk verkopen’? En wat nu als een huid niet te koop is?

  Ik trek even de parallel met software ontwikkeling. Ben hier rustigjes bezig om software te bouwen. Zodat anderen minder kwetsbaar zijn voor allerlei onnodig gezeur. Er zijn er die aan mij het idee willen verkopen dat ik die software voor geld zou moeten verkopen. Maar nee, het wordt Open Source software. Een schenking. Het gaat me niet om het geld. Het gaat me erom dat er iets komt wat er allang had moeten zijn.

  Er wordt vaak gezegd dat alles en iedereen een prijs heeft. Een flagrante leugen. Verder heb ik er geen enkele behoefte aan om in stemmingmakerij over ambtenaren mee te gaan. Een dankbaar onderwerp voor satire, dat wel. Het moet echter wel een doel dienen, namelijk een systeem te kaken te zetten. En als je dan toch met satire bezig gaat… dan kun je in alle delen van sociale orden wel munitie vinden 😀 Komisch, maar tegelijkertijd ook onacceptabel. Vandaar satire, als een soort overgangsritueel of ‘homeopathise behandeling’.

  Individualist [6] reageerde op deze reactie.

 3. Als ze naar huis gaan , beginnen ze pas echt te werken?
  Privatiseren deze hap en geen privileges geven, als gelijk bij niet betalen de rekening verhogen?
  Marktsysteem is een lachertje voor de gesettelde ambtenaar?
  Net als in de gezondheid zal dit een fiasco worden, dat wordt een dictatoriaal systeem!

 4. @Nico [4]:

  Zonder ambtenaren zou de staat geen macht en controle kunnen uitoefenen. Geen enkele medelijden of sympathie voor ambtenaren, tenzij ze specifiek die baan hebben gekozen om zand in de machine te strooien.

  Geen grap kan hard genoeg zijn, over mensen die hun brood verdienen aan het onder de duim houden van vrije mensen.
  Hoe meer het vak van ambtenaar oproept tot schaamte hoe beter.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Individualist [6]: Chronisch onder controle willen houden duidt inderdaad op een ziektebeeld, aan één of meerdere kanten van de streep. Maar ja. Het kan zomaar gebeuren dat havikken denkbeeldige problemen verzinnen om beide kanten bezig te houden. Een middel dat tot doel verwordt.

  Maar ja. Dat komt ervan als partijen steriel van elkaar gescheiden moeten blijven, met ‘middle men’ er tussen. Je zou dan denken dat gewoon met elkaar babbelen het medicijn is om die ‘middle men’ onschadelijk te maken.
  Vergelijk dat met een directeur die dan weliswaar een meewerkend voorman in kan schakelen maar ook niet te beroerd is om regelmatig langs te komen om eens een relaxed praatje op de werkvloer te maken. Zonder onderscheid des persoons. Dan hebben voormannen geen schijn van kans om rottigheid uit te halen. Hoewel het natuurlijk allemaal anders zou liggen als ieder als freelancer te werk zou gaan. Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar?

 6. Ambtenaren……
  Wat is de betekenis van ambtenaar, dat is een dienaar des volkes!
  Een ambtenaar is de schakel tussen de roverheid en de bevolking, in dienst der bevolking!!
  Wat is héél duur?
  Nou, nou?
  Ambtenaren zweet.

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Dr. Heinz [8]: Een ambtenaar lijkt er voor de drie standen te zijn. Die hebben een pool van medewerkers nodig. De vraag is alleen wat dit voor het klootjesvolk betekent. Moeten die de pieper uithangen? Voeding voor de bewoners van standen regelen, wel mogen piepen maar niet als een zeemonster mogen opstaan?
  Het traditionele (Romeins-christelijke) beeld is dat de drie standen het klootjesvolk de hemel beloven onder dreiging van een hel bij gebrek aan gehoorzaamheid. Je zou denken dat het goed bedoeld is, maar ergens rammelt zo’n denkconstructie.

  @Dr. Heinz [9]: Het spel Mikado komt uit Hongarije en wordt in de Engelse taal een ‘pickup game’ genoemd. Een typische vinding uit Romeins-christelijke koker, leuk voor pickup-artists die punten willen scoren en dan weer snel verder. Systeemtechnisch denken. ‘De juiste man op de juiste plaats’ en zo.

  Vergelijk dit soort denken met verhalen over King Arthur, en je komt tot de conclusie dat de gedachte achter Mikado van degeneratieve processen getuigt: In de Romeins-christelijke cultuur gaat het erom of je anderen bang kunt maken of onder de voet kunt lopen (‘Brave heart’). In de Keltische cultuur lijkt het erom te gaan of je puur bent (‘Pure heart’). Maar puur… is bitter of zuur, denk maar aan chocolade of bepaalde citrusvruchten. Die schijn bedriegt. Verhalen á la King Arthur wijzen meer in de richting van schoon oftewel onvervuild met waandenkbeelden (‘Clean haart’). En schoon, dat hoeft echt niet zoet als een mandarijntje te zijn. Dat hebben Chinezen kennelijk verkeerd begrepen.

  “Wie het eerste beweegt is af” is ook weer zo’n misleidend denkbeeld. Als er ergens iets fout gaat, kan er zomaar sprake zijn van een ‘chain of command’. Wat een ambtenaar doet of laat wordt voor zover ik weet aangestuurd. De eerste beweging is een opdracht. Ook al is die beweging van buitenaf niet zichtbaar.

 8. Zojuist even notities over King Arthur gereorganiseerd. Ergens in een brochure “Geneeskunst” (van sociale problematiek) schreef ik over de film “Sword of Destiny met daarin het zwaard ‘Green Destiny’ (zuiverder dan de Excalibur), als verwijzing naar keizerlijk jade in het vroegere China. Hoewel voor keizerlijk China een nóg zuiverder filosofisch concept circuleerde.”

  Het kan leuk lijken om een oude legende te proberen te reanimeren, maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent. Dat is geestelijken en pseudo-wetenschappers duidelijk niet ‘gegeven’.

 9. Op de hardwerkende wordt significant bezuinigd, mag onderhand deze tak eens flink aangepakt worden?

Comments are closed.