wat staat er op de grafsteen van een ambtenaar?.. hier rust hij verder

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

3 REACTIES

  1. Verder? Nou… uit boeken die om een doodscultuur draaien kun je opmaken dat er aan de andere kant van die grafsteen een Heer klaarstaat die nog wel wat te doen heeft. Misschien de klop- of kwelgeest uithangen, als een verondersteld engeltje ha(r)pjes bespelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Wat een drukte aan de andere kant van dat graf… toch maar ‘goed’ dat er via allerlei traumatiserende gebeurtenissen verse medewerkers voor de Heer aangevoerd worden, ‘nieuw bloed’ voor de gelederen. Of…?

  2. LOL! Dit vind ik de mooiste van de serie.

    Een (toen bijna) ex-ambtenaar die ik kende vertelde mij dat alle clichés over ambtenaren helemaal waar zijn en de werkelijkheid nog erger. De ambtenaar in kwestie was druk bezig een andere baan te vinden – in het bedrijfsleven – voordat het te laat zou zijn. Maar mocht het je overkomen dan kun je natuurlijk inspiratie putten uit de boeken over “Guust Flater” (Gaston Lagaffe) en over hoe een dag te vullen.

Comments are closed.