Twee plantsoen dienst medewerkers staan de hele dag al in een rozenperk te schoffelen. Zegt de ene: Nou ga ik eerst die slak aan de kant zetten, want die loopt me de hele dag al in de weg!

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

6 REACTIES

 1. Hij deed er wel een hele week over om deze te verwijderen, al die formulieren en aanvragen invullen?

 2. Nou… ook de hoogste ambtenaren (staatshoofden) lijken op slakken. Of misschien doen ze erg hun best om daarop te lijken. Waarom schrijf ik dat? Nou… kijk maar eens naar de 5 sola’s. Hoe kun je jezelf redden?

  – Sola fide. Alleen door geloof
  – Sola gratia. Alleen door genade. Als je een fout maakt, moet je jezelf kunnen vergeven, gewoon doorbijten en het de volgende keer beter proberen te doen. Al doende leer je.
  – Sola scriptura. Schrijf je eigen script, wees geen acteur in het script van een ander.
  – Sola Christus. Volgens religie moet je je best doen om het evenbeeld van Jezus te worden, maar wie zou Jezus zonder Christus zijn?
  – Soli deo gloria. Kijk, als je een g.o.d. (gold oil drugs) over je eigen leven wilt zijn, dan komt alleen jou de eer toe als je zelf je eigen problemen oplost. Dan moet je alleen niet een bestuurlijk systeem gaan verafgoden.

  Wat denken jullie hiervan? Zijn de hoogste ambtenaren nu gewoon traag als een slak, of doen ze alsof en houden ze relevante informatie achter? Gezien al die pedofilie (kinder-liefhebber) schandalen, zou je toch denken dat je anderen niet op achterstand zet door relevante informatie te verzwijgen…

 3. Sola gratia werkt overigens veel beter als je ook je eerst doet om je fouten te herstellen voor je verder gaat. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor staatshoofden. ja ja… da’s doorbijten.

  Verder kan nog opgemerkt worden dat een herhaaldelijk door Jezus uitsproken klacht was:
  “Gij kleingelovigen”.
  Nog altijd actueel. Na pogingen om je geloof in de praktijk te brengen heb je nog zat tijd om nog eens fijn na te sudderen van je angst. Hoewel het zomaar kan zijn dat dat dan niet meer nodig blijkt te zijn 😀

 4. Ik hoor dat ze op het ministerie van financiën een ambtenaar zoeken, maar ik dacht dat die vacature toch al was ingevuld?
  Dat klopt, ja, ze zoeken die ambtenaar!.

 5. Nog een:
  Hoe komt het dat jij dezelfde fouten maakt als Jan? vraagt de leraar (ook een ambtenaar) aan Pietje.
  Dat komt heel waarschijnlijk doordat we dezelfde leraar hebben antwoord Pietje.

 6. Doet me denken aan het waargebeurde verhaal op mijn middelbare school:

  “Begrijp je het nu, Klaasje?”
  Nee, meester. Maar ik vraag het wel aan mijn vader. Die kan het beter uitleggen.
  “Ga maar de klas uit!”

Comments are closed.