Een Belg, een Marokkaan en een Nederlander worden tijdens de Golf-oorlog gevangen genomen door Saddam Hoessein. Na een oneerlijk proces worden ze alle drie veroordeeld tot 10 stokslagen waarna ze in vrijheid worden gesteld. Echter Saddam is in een goede bui en zegt, “Omdat jullie Europeanen zijn mogen jullie eerst nog 1 wens doen”. “Nou”, zegt de Belg bind mij maar een mat op mijn rug. De Belg krijgt een mat op zijn rug gebonden en na 10 stokslagen toont de Belg echter weinig tekenen van leven meer. De Marokkaan kiest er voor om een matras op zijn rug te krijgen. En ook de Marokkaan krijgt 10 stokslagen en heeft nog ontzettende pijn. Als de Nederlander aan de beurt is zegt Saddam, “Omdat jij Nederlander bent mag jij maar liefst 2 wensen doen.”.De Nederlander zegt, “Dan wil ik 20 in plaats van 10 stokslagen”. Saddam kijkt een beetje raar maar vraagt toch, “Wat is dan je tweede wens”. Waarop de Nederlander antwoord, “Bind die Marokkaan maar op mijn rug”

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

4 REACTIES

 1. Zo zo… een Marokkaan met een matras. Of als een mat-ras. Je zult het maar bedenken… Impliciet racisme. Anderen de ring in sturen om het maar zo uit te drukken.

  Tijdens contact met iemand die zichzelf een god noemde herinnerde ik diegene eraan dat een god onsterfelijk is. Dan moet je tegen pijn kunnen en er de goddelijke komedie in kunnen waarnemen. Sterker, een god lacht schamper om dreiging met pijn. Vanwege het komische gehalte. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Nederlanders dan misschien wel slim kunnen zijn, maar niet kwalificeren als god. Als ik het bovenstaande verhaaltje mag geloven. Hoe schreef ik dat ooit? Precies weet ik het niet meer, maar het ging over methoden om jezelf onsterfelijk belachelijk te maken.

  Saddam Hoessein is bekend om zijn tactiek van de verschroeide aard, in Koeweit. Maar… hedendaagse bestuurlijke methoden hanteren die ook. Even karaktermoord plegen op bepaalde innerlijke (aanwezige of potentiële) capaciteiten, een verschroeide aarde achterlaten om duidelijk te maken dat bepaalde taken toch echt gemonopoliseerd zijn. Da’s nou één van de methoden om jezelf onsterfelijk belachelijk te maken. Of in ieder geval datgene waar je voor staat.

 2. Putin vliegt samen met Trump in een vliegtuig, plots haalt Putin een zak dollars uit uit zijn koffer en gooit de dollars uit het raam en zegt
  zo “effe tienduizenden mensen vandaag blij gemaakt” !
  Trump staat op en gooit Putin uit het raam ! en zegt zo “effe miljoenen mensen vandaag blij gemaakt” !

 3. @joepiejee [3]: Die sexbom lijkt me een blijvertje 😀

  Doet denken aan een liedje van Anastacia. Toen ik het hoorde dacht ik (de titel) te horen: I’m a sexy singer. Maar nee, het bleek om een sexy single te gaan. Die songtekst heeft nog wat bijschaven nodig. Kennelijk hoorde ik alvast teveel wat ik eigenlijk wilde horen. Met ‘together as One’ in het achterhoofd.

Comments are closed.