zaterdag, 18 mei 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Goud boven 800 dollar per Troy ounce

Goud blijkt nog steeds een goede belegging te zijn. Tussen 1990 en 2004 schommelde de prijs tussen 300 en 400 dollar per troy ounce. Om rond 2011 te stijgen naar een top van 1800 dollar. De laatste jaren is de waarde rond de 1200 dollar, thans is het 1300 dollar. Hub schreef november 2007 het volgende: In een jaar tijd is de prijs van goud met 190 dollar gestegen!
Door de daling van de waarde van de dollar is de stijging van de goudprijs in euro’s procentueel wel minder, maar nog zeer groot. Een goede rustgevende belegging!

Goud is in de achter ons liggende tijd gebleken een goede belegging voor je spaarcenten te zijn. Vandaag was de prijs zelfs bijna 820 dollar.
En hoewel niemand “weet” hoe de toekomst er uit gaat zien, blijft het een veilige mogelijkheid om de waarde van je bezit te handhaven.

De nu continu dalende waarde van de dollar, de Amerikaanse huizen en kredietcrises, de doorgaande inflatie in alle landen, politieke spanningen in de wereld, zijn allemaal factoren die deze verwachting ondersteunen.

Natuurlijk moet je voorbereid zijn op een tijdelijke correctie. Al beweren veel analisten dat de goudprijs niet veel meer onder de 800 dollar zal uitkomen. Zij zien het dan ook als een verstandige belegging. En zeker om in ieder geval een deel van je spaargeld om te zetten in goud.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Reactie in spambakje verdwenen. Niet mijn probleem zullen we maar zeggen.

 2. johannes schreef op : 2

  Ook de overheden weten dit, voor heen was het kopen en verkopen anoniem, nu bij het verkopen +/- 10% belasting en dat hakt er in, het blijft interessant en lucratief, maar van anoniemiteit is geen sprake meer, of via de zwarte markt natuurlijk, het zelfde geld voor handel drijven, je bent al falliet door de hoge belastingen en kosten voor je aanvangt, mijn kinderen hadden bloemen zaken, ze werkten met het coêfficient van 2, leuke bloemetjes niet duur, nu door de steeds toenemde kosten van de overheid is het coëfficient 4 a 5 teduur voor de kopers dus geen handel meer winkels dicht personeel op straat, en dit geld voor de hele middenstand, overal dooie straten, winkels café’s restaurantjes dicht, supermarkten hebben zo het alleen zeggenschap, jammer !

  Bertuz [3] reageerde op deze reactie.

 3. johannes schreef op : 4

  @Bertuz [3]: Nederland is verworden tot gang land, families drugs handel etc., het is nooit wat het zou moeten zijn, Nederlanders mits de criminelen hebben in deze samenleving geen schijn van kans, de oude middenstand de rijkdom van Nederland is aan het verdampen, en niet alleen door het internet, maar gewild gesloopt door de overheid, want deze kent als geen ander de kracht van deze homogene groep burgers ondernemers ambachtslieden, ook politiek gezien !

  only you [5] reageerde op deze reactie.
  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 6

  @johannes [4]: Dat soort dingen inwrijven is best wel humor, om een spiegel voor te houden. Maar de oplossing is niet om weer eens wat poppetjes van positie te laten veranderen. Wat te denken van Global Cooling? Ieder bevriezen in de positie waar ‘ie nu is en ophouden met de fameuze, beruchte stoelendans? Even de vrieskast behandeling toepassen; vriesdrogen wordt dat genoemd.

  Qua strategie lijkt me dat best interessant, om traditie te doorbreken. Veel dingen zijn een kwestie van perspectief. Goud en zilver is een kwestie van symboolpolitiek. Je kunt goud en zilver mijnen, inkopen, doorverhandelen, of ervoor zorgen dat je eigen karakterbeeld van ‘goud’ en ‘zilver’ wordt. Liever een titanium karakterbeeld trouwens, maar dat is weer een ander verhaal. Waar het nu om gaat is dat iemand zich niet ten onrechte spekkoper moet voelen. Liegen tegen jezelf is niet erg verstandig.

  Zo bezien is een vrieskastperiode een uitstekende methode om de boel ijskoud om te draaien. Waarvoor het best wel mogelijk is om ervoor warm te lopen, om het maar zo uit te drukken. In plaats van van alles voor anderen te doen, eens kijken hoe die anderen dat zelf kunnen doen. En doen ze dat niet, dan hebben ze hun eigen problemen helemaal zelf geproduceerd. Of zijn hebben ze zichzelf van overbodige activiteiten af geholpen.
  Toegegeven, vanuit de rol van freelancer heb ik makkelijk praten. Hoewel ook weer niet zó makkelijk, want er wordt chronisch inspanning geleverd om ons in een andere positie te dwingen. Lastig hoor… Lijkt wat op die verdomde stoelendans, soms met verplichte deelname. Dáár wordt echter iemand wijzer van. Is het nou zó moeilijk om te begrijpen dat het één of andere bestuurlijke systeem dat van buitenaf komt nooit een Redder en Verlosser kan zijn, maar dat je jezelf kunt redden? Tenzij er om je heen een cultureel klimaat is gekweekt waarin je per sé afhankelijk en hulpeloos moet worden en blijven? Ook al wordt dat dan leuk aangekleed met schone schijn?

 5. johannes schreef op : 7

  @only you [5]: Het omzet cijfer van de handel in drugs in 2017, 19 milliard en groeiende, het is dit geld wat de Nederlandse economie draaiende houd, en het tourisme, bij een mondial akkevietje stort deze wereld in !