Vandaag zijn we samengekomen om het heengaan van een geliefde oude vriend, genaamd gezond verstand, te herdenken, die ons vele vele jaren heeft vergezeld. Niemand weet zijn leeftijd omdat zijn geboortepapieren lang geleden verloren zijn gegaan tijdens de migratie naar een nieuwe ICT oplossing voor de basisadministratie personen.

We zullen hem herdenken om wijsheden als:

  • * als het regent wordt je nat
  • * de bal is rond
  • * het leven is niet altijd eerlijk
  • * de vroege vogel krijgt de worm
  • * de late worm lacht de vroege vogel uit

 

En zo nog enige wijsheden. Zoals geef niet meer uit dan je bezit en de ouders zijn de baas over hun kinderen. Wie niet horen wil moet voelen en wie zijn billen brandt moet op zijn buik liggen.

De gezondheid van het gezonde verstand begon snel af te nemen naarmate er meer en meer regelgeving kwam. Naarmate ouders vaker en vaker leraren ter verantwoording gingen roepen omdat zij het werk deden dat ze zelf hadden verwaarloosd. Naarmate er meer en meer leraren hun baan verloren die niets anders deden dan een politiek incorrecte waarheid verkondigen. Leraren die per ongeluk een seksvideo op een projector projecteerden werden ontslagen, evenals leraren die weigerden seksuele voorlichting te geven.

Het gezonde verstand, nog maar net bekomen van de zure regen leugen, leed zwaar onder de schijnwetenschap van global warming. De straf op werken, de nivellering, en de armoedeval die optreedt als je uit de bijstand probeert te geraken verzwakten zijn gestel. De logica achter de massale immigratie van niet westerse allochtonen ontging het gezonde verstand.

Het gezonde verstand gaf de strijd op toen Mark Rutte over het gebroken vaasje begon.

Het gezonde verstand is het kind van de overleden ouders Waarheid en Vertrouwen, echtgenoot van zijn overleden ega Discretie, en is vader van zijn heengegane dochter Verantwoordelijkheid en zijn zoon Ratio. Zijn zwagers Ik heb er recht op, Ik wil het nu, Ik ben een slachtoffer en Ik ben een transsectionele gediscrimineerde multigender hebben hem overleefd.

Als je hem herinnert, stuur dit door, zo niet doe niets

 

4 REACTIES

  1. Het globale beeld van de bovenstaande wat uitgebreide ‘rouwadvertentie’ is treffend. Hoe diep dat gaat wordt hier misschien wat duidelijker. Wat niets afdoet van de nogal ongemakkelijke maar feitelijk juiste verhaallijn die hierboven werd uitgetekend.

Comments are closed.