met dank aan Matt de kunstenaar

9 REACTIES

 1. Die cartoon is nogal illustratief voor hokjes-denken. Ik heb al eens over kleuren geschreven, zoals dat je door temperatuur van kleur kan veranderen, van kleur kunt verschieten, voor een bepaalde situatie een kleur kunt aannemen.

  In die hokjes… is het weinig meer dan saaie eenheidsworst lijkt me. Voorspelbaar. Dat bied een veilige schijn, maar is op termijn ook geestdodend. Ken je dat? Personages die ‘kleur hebben bekend’ door ergens in een baan te landen en daar niet zo vrolijk fossiliseren en vastroesten? En vervolgens van die typerende bedrijfsblindheid ontwikkelen? Ze worden er nog kleurendoof van ook, want van een club met een andere ‘kleur’ of beeldmerk willen ze niets meer weten. Oost-indisch doof heet dat? Als het je te heet onder de voeten wordt, jezelf doof houden?

  Het moge duidelijk zijn dat iemand vanuit de rol van freelancer van dat soort verschijnselen totaal geen last heeft. Innerlijk. Hoewel wel van buitenaf.

  Bertuz [3] reageerde op deze reactie.

 2. Qua kleurgebruik kun je in deze cartoon zo tellen van hoeveel walletjes iemand wil eten.

  Diversiteit. Doet denken aan Lady Di. Als in “die baby die”.

  Van origine is er geen sprake van diversiteit, maar van variatie. Als de kern maar goed zit, dan is de rest een kwestie van varia. Kern-psychologie zeg maar.

 3. @Bertuz [3]: Het is maar net hoe iets neergezet wordt. Beeldvorming is om het maar zo uit te drukken allesbepalend. De Europese gedachte hoeft niet te zijn om in hokjes in te delen, net als Europa geen hokje op de wereldkaart hoeft te zijn. Zonder hokjes staat er minder druk op de ketel…

  Ook ‘freelancer’ is een hokje. Maar dan wel een hokje waar je zelf voor gekozen hebt, niet waar je door een ander in gepositioneerd wordt. Dat scheelt een bepaalde druk, hoewel het wel nodig is om jezelf onder druk te zetten om ‘op stoom te blijven’.

  Nog even over dat gevecht om beeldvorming. Daar is een gevecht van gemaakt, alsof het een militaire operatie zou zijn. Je geest als slagveld met beelden die als vliegende schotels binnenkomen. Omdat ze voorgeschoteld worden en je jezelf tegen waandenkbeelden moet wapenen. In religie wordt dat spiritual warfare genoemd. Je moet gehanteerde termen vertalen om ze te kunnen doorzien. Bijvoorbeeld exorcisme om zo’n vliegende schotel (denkbeeld) uit je eigen geest te jagen. Of vasten; jezelf ervan onthouden en ze niet vreten. Enz. Wie dit soort strategie├źn kent en ermee getraind heeft, is nogal bewapend tegen allerlei waandenkbeelden. Die kunnen dan zonder veel moeite met een fileermes opengesneden worden om te zien wat er achter de uiterlijke schijn zit of aan barrels worden geschoten om er echt vanaf te zijn.

  Een oude kern van dit verhaal is dat je wordt wat je eet, wat vooral geldt voor denkbeelden. En verandering van spijs… kan best weleens herstellend uitwerken. De restauratie van je innerlijk (je innerlijke geest) om het zo uit te drukken. Dan kun je na allerlei verbouwingen door anderen teruggaan naar het origineel dat je ooit was. Van harte aanbevolen!

 4. Oeps. Barrels was een heel fout woord. Want in barrels bewaar je iets. Dus… aan flarden geschoten.

 5. Het zijn toch de ‘joden’ die dit eisen en niet de EU. De zogenaamde joden staan schijnbaar bovenaan in de machtspiramide. Verder kan europa de pot op en is het omruilen van de oude bevolking in volle gang.

  Bron: zoek Barbara Spectre en de hare, vanuit bezet Svenska land.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [7]:

  …En nu niet beginnen te jammeren en met antisemitisme komen of de holocaust o.i.d., want de ‘joden’ hebben de multiculturele samenleving in de EU toch als eis duidelijk op tafel gelegd….

 7. BOEDAPEST – De Hongaarse premier Viktor Orban wil met belastingvoordeeltjes en voordelige kredieten zijn landgenoten ertoe bewegen meer kinderen te nemen. Vrouwen beneden de veertig die voor het eerst trouwen kunnen een bedrag van omgerekend ruim 30.000 euro onder gunstige voorwaarden lenen: als ze drie kinderen baren wordt hun schuld kwijtgescholden. Vrouwen met vier kinderen of meer hoeven geen inkomstenbelasting meer te betalen…..

  Nederland/ EI hebben gekozen voor de kleurrijke variant met al z’n bijkomende voordelen. (Lees het dagelijkse topje van de ijsberg)

Comments are closed.