9 REACTIES

 1. @Hertz van Rental [1]: Eens dat die nuancering in het plaatje ontbreekt. De recente ervaringen van regime change opgezet door de VS moeten toch redelijk afschrikwekkend zijn voor Venezuela. Kijk naar Libie, Irak, Syrie en Afghanistan.

 2. Als je naar zo’n lijstje kijkt, dan lijkt het net een LP die je ook achterstevoren kunt afspelen. Waardoor een script ontstaat. Leuk voor script kiddies misschien. Maar ondertussen is die volgorde van problem, reaction, solution wel bedacht om reacties te veroorzaken en in een bepaalde richting te sturen. Welke richting is dat? Is dat dan echt niet meer dan, zoals in dit geval, een collectie geld verzamelen alsof het LP’s zouden zijn? Is dat alles? Of is er meer?

  Sommige gewoonten en spelletjes kunnen doorbroken worden. Je hoeft er echt niet per sé aan mee te doen. Neem nu de gewoonte om tussenpersonen te hanteren, en het spelletje bokspringen (haasje over). Ken je die nog van vroeger? Soms komt dat erg dichtbij, op een andere manier. Je zult ervan staan te kijken wie je via een aantal tussenschakels kunt bereiken. Zo waren wij bij een aantal gelegenheden één schakel van staatshoofden verwijderd. Daar zou ik verhalen over kunnen vertellen. Een stuk of 4 heb ik er al direct paraat.

  Eentje ervan kan ik veilig neerzetten hier. Die staat toch al in dossiers van inlichtingendiensten. Andrej, de rechterhand van een koning in een koninkrijk buiten Europa. Bokkig deed ‘ie niet echt, maar wel sikkeneurig. Gespannen ook. Gespecialiseerd in economische zaken. Het was alleen niet onze bedoeling om ‘m te laten bukken om bij die koning aan te landen. Een aftastend babbeltje met hem ten spijt, werden we toch door een stel gangbangers in overheidsuniform genaaid. Waar we van leerden dat het verstandig is om geen racist te zijn. Het maakt echt niet uit of een gangbanger in een militair uniform is gestoken, een politieuniform, een toga… Ze kwamen allemaal voorbij en zongen allemaal hetzelfde satanische liedje. Waarvan je dan kan leren dat satan echt niet de beste liedjes maakt. Sterker, het kwam nogal stijlloos over.

  Bij een andere gelegenheid presenteerde iemand zich als een familielid van een president. Santos. Hij kon niet zo goed acteren, maar ik besloot het spel mee te spelen om eens te zien welke aap er uit de mouw zou komen. Uiteindelijk produceerde ik een business plan, wat hij naar eigen zeggen naar die president heeft doorgestuurd. Maar… gezien het spel was ik even in de rol van drugsdealer gekropen, die weet dat een dosis uit zal werken en er volgende vragen zullen volgen.
  Wat je van dit soort dingen kunt leren is dat het doel van een satanisch ritueel is om iets los te proberen te peuteren. Had Santos als een ridder met open vizier te werk gegaan, of gewoon naast anderen willen staan, dan had ‘ie heel iets anders te horen gekregen. Die satanische rituelen veroorzaken een bepaalde onvruchtbaarheid. Ook dat is een les. Logisch ook wel, want steriele afstand en tussenpersonen in de rol van race-rubber werkt als een soort anticonceptiemiddel.

  Ook andere ervaringen waren niet bedoeld om aan bokjespringen te doen, richting staatshoofden. Het bleek net als bij de bovengenoemde vooral interessant om het karakterbeeld van die tussenschakels nader te bekijken. En de context. Eerlijk is eerlijk, we zijn geen script-kiddies die braaf het script van anderen hanteren en volgen. Zelf een script bedenken is veel leuker. En als je dat niet opschrijft, kan het nog verrassend worden ook. Zonder kansen te bieden om voorkennis te verzamelen en zo. Dat soort magie staat bekend als een verrassing. En dat kan best leuk zijn. Of niet, het is maar net vanaf welke kant je het bekijkt.

  Is het zo dat als je anderen probeert te bespelen, je bespeeld zult worden? Of… ? Als die satanische rituelen nu lijden veroorzaken waarna mishandelden mishandelaars worden, dan zou je toch denken dat het doorbreken van die cyclus een aandachtspunt is? Uit het bovenstaande lijstje blijkt evenwel dat je jezelf dan niet lekker moet laten maken met geld. Want rijkdom, is dat veel geld hebben? Of….?

 3. @Hertz van Rental [1]:

  Omdat wat de VS eventueel wil niet relevant is voor het punt dat het artikel maakt. Daarom.

  Niet elk punt dat gemaakt wordt hoeft meteen verwaterd te worden met een contra-punt dat met het oorspronkelijke punt feitelijk niets te maken heeft.

  Als het artikel gaat over de regime-change politiek van de VS heb je wel een punt.

  jhon [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.