met dank aan Matt de kunstenaar

6 REACTIES

 1. Zo… er worden tanden op het menu gezet. Hier een bedankje voor een lezing in een oude Prodent fabriek. Een ‘voor de tanden’ fabriek. De lezing ging over de strijd om van aandoeningen en gebreken af te komen trouwens. Het lijkt me niet de bedoeling om daar je tanden op stuk te bijten 😉

  Maar goed. De Nederlandse militair en Putin. Situatieschets. Die Nederlandse militiar heeft het werk van de MVD (meelezen en zo via internet) eens geanalyseerd en gaat met de uitkomsten naar Putin. Hij probeert wat conceptuele aandachtpunten onder de aandacht te brengen en landt bij de climax van het gesprek aan. Hij pakt iets uit z’n zak, steekt het naar voren naar Putin en zegt:

  “Kijk. Dit is nou waar ik het over had. Geen twee helften, maar één helft. Geen origineel, maar een vervalsing. Geen tandheelkunde, maar tandvervalskunde. Het hedendaagse (zelf)bestuurlijke model in een notendop. En dat is nog niet alles:

  Daartoe is aangezet door geestelijken, vervolgens hebben pseudo-wetenschappers het uitgewerkt. En kijk nou toch eens. Wie wil er nu met dit soort rotzooi lopen, er over praten, of ermee opgescheept worden?

  Vergis je niet… we kunnen niet jouw naam eer aan doen. Putin. Put in. We kunnen niet iemand uit de voorraadkast trekken en in de strijd werpen om deze rotzooi op te ruimen. En daar komt nog bij dat we door ons werk, en vooral de aanloop naar deze positie, allebei nogal droogkloten zijn geworden. Beroepsdeformatie. Weet je… volgens mij moeten eens rustig gaan zitten om hier verder over te praten. Ik zie aan je smoelwerk dat je nu veel te geshockeerd bent. Dat was ik ook hoor, want we zijn allebei op dezelfde manier genaaid. En met ons nog miljoenen, zo niet miljarden anderen. Pfff….”

  Geen idee of de tekenaar van deze cartoon een verhaal als dit in het achterhoofd had. Dat kan eigenlijk alleen als ‘ie hersenen als een walnoot heeft. Kan best zijn dat ‘ie aan heel iets anders dacht, maar, in dit systeem geldt: Alle woorden die circuleren kunnen tegen dit systeem gebruikt worden 😀 Da’s een ware nachtmerrie en ik kan me goed voorstellen dat militairen daar nu eindelijk eens vanaf willen.

 2. Matt: Neem die opmerking over hersenen als een walnoot niet te zwaar op. Als je die niet zou hebben, duren bepaalde dingen gewoon langer en kost het meer moeite om ze te doorgronden. De volle lading kan echter alleen door die hersenen als een walnoot doorgrondt worden.

  Wat ik met hersenen als een walnoot bedoel is eigenlijk nog een beetje een geheimpje, dat waar ik strategisch over gelekt heb. Da was echt geen onbedoeld olielek.

  Matt [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico [2]:
  Nico, nee ik hoef die opmerking over hersenen als walnoot niet persoonlijk te zien aangezien het jouw verhaaltje is dat je vertelt.
  Toen ik dat cartoon tekende waren er heel wat problemen in de ‘huishouding’ (zie ook cartoon van Hennis bij Trump) van het Nederlandse leger: slechte huisvesting, ouderwetse kleding die niet geschikt voor het hoge noorden en ouderwetse wapens en bommen die ook nog eens levensgevaarlijk zijn.
  Het gebit staat voor de, ondertussen peperdure, gezondheidszorg waar je ook nog eens een aparte dure verziekering moet afsluiten voor je tandarts.
  En dan mogen diezelfde militairen meedoen bij een grootscheepse oefening voor de NAVO bij Rusland op de stoep. Niet om te provoceren hoor maar om te laten zien wat we allemaal kunnen.
  De tekst in het cartoon komt rechtstreeks van een grote krantenkop in de Telegraaf en ik heb dat dus letterlijk getekend met bovenstaande gegevens in mij achterhoofd.
  Kijk ook wat een minzaam lachje President Putin laat zien.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  ratio [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Matt [3]: Ja, zo zie je maar. Bij kunst ziet ieder iets anders. En: beauty is in the eye of the beholder.

  Ik vond het trouwens een leuk detail om dat bordje te zien “Toen pissen plassen werd is het gezeik begonnen”. Ik snap ‘m wel, alleen vraag ik mezelf af hoe velen (of juist weinigen) dat soort woordkunst doorzien.

 5. Hi Matt [3]: Dank voor je vele cartoons, ik heb een aantal op de komende zondagen ingepland of op beter passende dagen (bijv MH17 cartoons op de dag van neerstorten). Toen pissen plassen werd begon het gezeik is inderdaad een leuke cartoon.

  Daarnaast. Ik heb een aantal reageerders in contact gebracht met Nico. Als je dat ook wenst, stuur een mailtje met een verzoek daartoe naar info@vrijspreker.nl en het verzoek dit door te sturen naar Nico. Dan stuur ik het door naar Nico en als Nico wenst te reageren dan neemt hij contact met je op.

  Matt [6] reageerde op deze reactie.

 6. @ratio [5]:
  Dank voor je aanbod, maar om met mij in contact te komen hoef je het formulier op mijn site maar in te vullen en kan er een meer privé conversatie gehouden worden.
  Fijn dat je mijn cartoons goed vind, en als je zelf voorstellen of ideeën hebt mag je dat gerust voorleggen dan kijk is of het te realiseren is.

Comments are closed.