Hub schreef dit artikel in 2005, een tijdperk dat er in Nederland nog referenda gehouden werden. Er kon zelfs gestemd worden over de EU grondwet. Hub: We publiceerden al eerder dat Vaclac Klaus er tegen was dat zijn land lid van de EU zou worden.

Hij zei toen dat hij niet kan begrijpen dat een land dat zo lang onder (communistische) slavernij geweest is, nu, na zo’n korte tijd van vrijheid, weer vrijwillig tot een nieuwe (EU) slavernij toetreedt.

Hij verzwijgt ook nu niet dat hij die EU-Grondwet een gedrocht vindt. Hij verklaart dat hij “100 % tegen”is en verduidelijkt dit met zijn 10 redenen. Petje af voor deze man die dit als enig staatshoofd in Europa durft te zeggen!
Zijn hoofdreden is dat de EU een nieuwe superstaat wordt die de handen bindt van de lidstaten.

Dat vinden de meeste Europarlementariërs helemaal niet leuk. Zij ventileren in het parlement dan ook woorden van afkeuring op zijn gedrag.
De Vice-voorzitter Roca Vidal-Quadras verklaarde de uitspraken van Klaus misleidend en bevooroordeeld.

Parlementariër Socialist Jo Leinen zegt dat Klaus zijn land benadeelt en dreigt in een geïsoleerde positie te brengen. Dezelfde dreiging die in Nederland onder ander door Jozias van Aartsen gelanceerd wordt.

De leider van de Tsjechische conservatieven in het Europarlement, Jan Zahradil, vindt de manier van aanvallen op Klaus niet netjes. Hij vraagt zich af of de tegenstanders dat verstaat onder een democratische discussie. Hij constateert dat de paniek en de hysterie bij de federalisten met de dag toenemen omdat ze vrezen dat hun spel niet doorgaat”: “Zij hebben hun politieke persoonlijke ambities aan dat document gekoppeld en nu worden ze bang dat het hele proces gestopt wordt.”
En dan heeft hij waarschijnlijk nog niet de paniek gehoord van Piet Hein Donner die dreigt dat er oorlog komt als Nederland NEE zou durven stemmen!

Wordt het voor u ook steeds onbegrijpelijker dat er nog mensen zijn die overwegen om “ja” te stemmen?
Er is maar één oplossing: Die grondwet nu afstemmen. Een kans die je nooit meer krijgt. En zelfs als je nog niet zeker weet, denk dan:
“Bij twijfel Stoppen!” Stem Tegen: Dus EU-NEE

5 REACTIES

  1. Europa, heeft vanaf het Romeinse rijk er altijd een potje van gemaakt. Dus 2000 jaar stommiteit gaat in je dna zitten.
    Volgens mij heb je het daarmee wel gezegd.

Comments are closed.