Ik klik, jij klikt, wij moeten klikken en dan heb ik het niet over onze muis, maar over gratis werken voor de FIOD.: ‘Het Openbaar Ministerie wil bij onderzoek naar fraude en corruptie meer gebruikmaken van onderzoek dat verdachte bedrijven zelf hebben laten uitvoeren. Dat zegt het OM in het FD. Voordelen zijn dat zaken sneller kunnen worden afgewikkeld en de FIOD ontlast wordt.Wel erkent het OM dat de aanpak gevoelig kan liggen,in een tijd waarin er een roep klinkt om transparantie’. Uit TT

Er ligt nu al een enorme werklast bij de bedrijven om overheidstaken uit te voeren:

Klikplicht bij kans op zwart geld

Loonbelasting berekenen en inhouden

Rente en banktegoeden aan de fiscus doorgeven.

Mestboekhouding en BTW

Controleren van geldstromen, UBO’s

Etc. etc.

En als je het niet goed doet, wordt achteraf bepaald dat je een boete krijgt: ING € 775 mio.

Afgezien dat er nauwelijks veroordelingen komen nav die duizenden verplichte meldingen van verdachte geldtransacties, ook niet bij de ING en dat het een enorme lastenverzwaring is, gaat dit voorstel weer een stapje verder.

De FIOD gaat dan straks aan bedrijven vragen om haar FIOD-werk te doen. Hoe denkt u dat een bedrijf daar mee om gaat? Zo’n verzoek kun je niet weigeren, want dan maak je jezelf verdacht. Dus het onvermogen van de FIOD, leidt tot een ongebreidelde administratieve lastenverzwaring die u als consument mag gaan betalen.

Want alles waar de FIOD geen verstand van heeft, geen tijd, of mankracht, wordt dan over de schutting van het bedrijfsleven gegooid en owee als men daar over protesteert.

Na ’s werelds ruimste aftapwet, ( OK op die van Noord Korea en Cuba na) nu de actieve opsporing en recherche door bedrijven. Hoe zich dat verhoudt tot privacybescherming en het niet tegen jezelf aangifte hoeven te doen laat zich raden: ‘sorry, zo zijn de regels nu eenmaal’.

5 REACTIES

  1. Over de Kaaiman-eilanden en andere paradijzen wordt met geen woord gerept, en de arme burger wordt voor een kruimel-vergrijp gepakt?

  2. Tsja, als je de Shell een kadootje doet van 970 mio, dan moet het toch uit de lengte of de breedte komen. En dan laat ik alle buitenlandse bedrijven nog buiten beschouwing…

  3. Het_OM heeft zich net als volkomen onbetrouwbaar laten ontmaskeren (weten en bewijs hebben zijn twee verschillende zaken) nu bekend is geworden dat het opdrachten tot vervolging aanneemt van de politiek, waarmee de Trias Politica (ook al zo’n farce) onherstelbaar geschinden is.

    Het gehele OM dient opgedoekt te worden. Net als de rest van de staat, overigens. Criminelen die bepalen wie criminelen zijn. Het moet niet gekker worden.

  4. Het loopt echt de spuigaten uit. Het communistische Koninkrijk de Nederlanden weet zichzelf steeds weer te overtreffen.
    En nog is niet alles in het bovenstaande artikel benoemd. Het is nog erger: bevoegdheid van de fiscus tot waarneming op de werkvloer en waarneembaarheid van facturering op het moment
    dat deze geschiedt.

Comments are closed.