Reacties
 1. Only you schreef op : 1

  Denk toch dat Trump hieraan hard bezig is dit juist te verbeteren?

 2. Q schreef op : 2

  Follow the plan

 3. Nico schreef op : 3

  Lijkt wat op een eeuwenoud praatplaatje (zie Ezechiël 37) over dode beenderen die een levend skelet kunnen vormen, waarna er weer spieren en vlees gekweekt kunnen worden. Traditionele staatsreligie die kennelijk ook door militairen wordt gehanteerd; eerst levens slopen, vervolgens opnieuw opbouwen om die levens te kunnen gebruiken. Walgelijk vanuit het perspectief van originelen omvormen tot vervalsingen. Zoiets als valsemunterij.

  Qua praatplaatje lijkt de bovenstaande cartoon wat op individuen die met wetgeving als rotsmoes worden uitgevreten. Naakte feiten mogen niet gezien worden, dus worden ze aangekleed met wat lompen. Door de magie van mooie praatjes raken prooien als onder een betovering, waardoor die lompen zowaar een mooi gewaad lijken.
  Het skelet staat zo bezien voor een gedragscode die iemand wel zou willen naleven, maar door anderen kennelijk niet relevant wordt geacht. “Zo doen we dat hier niet. Dat moet anders”. En ‘dus’ wordt er een andere situatie geforceerd waarin (zelf)afbraakprocessen de norm zijn. Uitingen van decadentie (verval). Van buitenaf geforceerd verval eigenlijk, van wat op zich gezonde gedragsnormen kunnen zijn en dat ten gunste van…
  Merk op dat woorden als ‘gezond’ en wenselijk verschillend worden geïnterpreteerd. In de betekenis van individueel zonder aandoeningen en gebreken (en overdosissen) leidt gangbaar denken tot nogal ongezonde toestanden.

  In dit artikel wordt Lady Liberty neergezet als een vuile zwerver. Daarnaast nog iets over taal die gekaapt is: “We moeten de taal terug veroveren”. Zo wordt opgemerkt dat bepaalde woorden niet meer gebruikt worden omdat ze besmet, vervuild zijn geraakt.
  “Maar het omgekeerde kan ook: ga aan de haal met de taal van de anderen, probeer de betekenis te veranderen. De tijd is aangebroken om taal weer terug te veroveren.”

 4. Nico schreef op : 4

  Dat verhaal in Ezechiël 37 betreft kennelijk een hersteloperatie, renovatie zeg maar, terwijl de procedures om werknemers of militairen te ‘produceren’ dat bepaald niet zijn. Het laatste betreft anderen bruikbaar maken (utilitarisme), ten koste van gevolgschade die ‘producenten’ c.s. zelf nog niet eens kunnen overzien.