Home Van alles wat Afvalcentrales, NZ lijn, automatisering , etc.

14 REACTIES

 1. 1. Oorlog (ehhh… vrede)
  2. Afpersing (belastingen)
  3. Propaganda (wij zijn er voor u!)
  4. Liegen (het is in uw belang)
  5. Zwendelen (wij moeten de planeet redden met z’n allen)
  6. Iets met kunst doen (beeldende kunst)
  7. Iets anders met kunst doen (toneel)
  8. Nog iets met kunst doen (rotondes)
  9. En dan alweer iets met kunst (klassieke muziek)
  10. Ja ja, wij zijn erg artistiek (geimproviseerde muziek)

 2. ’t is vreemd dat je niemand hoort over Rutte zijn aankoop in een opwelling om de Nederlandse kaas exsport te redden, van peper dure onbetrouwbare F35 jachtvliegtuigen, we hebben het nog steeds over Bernard – Lockhead AFFAIRE wat is dit dan, zwendel B.V. RUTTE TRUMP, misschien die boef Jeroen Dijsselbloem op de top post te krijgen, vriendjes !

  Hang Bejaarde [4] reageerde op deze reactie.

 3. 1. The war on wealth
  2. The war on liberty
  3. The war on truth
  4. The war on logic
  5. The war on trust
  6. The war on peace
  7. The war on peace of mind
  8. The war on family values
  9. The war on decency
  10. The war on identity

  Helaas zijn die allemaal behoorlijk succesvol.

 4. @johannes [2]: Er staat mij bij dat wij deze miskoop (JSF/F35) te danken hebben (mede) aan de corrupte apen van de Lijst Pim Fortuin. En die er eerst tegen waren als ik het mij goed herinner… Maar het is alweer lang geleden… waar was Rutte ook alweer in die jaren?

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Hang Bejaarde [4]: Het verbaast me, het is toch Rutte. De aanschaf was pas definitief onder Rutte II https://nl.wikipedia.org/wiki/Joint_Strike_Fighter-programma#Aanschaf_toestellen In 2008 werd door Nederland een Memorandum van overeenstemming ondertekend, waarin de aanschaf van 2 testtoestellen was opgenomen. In 2009 werd bekend dat de RAF overging tot aanschaf van testvliegtuigen.[19] In 2009 werd in tegenstelling tot het regeerakkoord besloten de definitieve beslissing over de aanschaf opnieuw uit te stellen tot 2013 omdat de regeringspartij PvdA niet durfde te beslissen. Pas in de defensiebegroting 2014 (kabinet Rutte II) werd definitief vastgelegd dat de Lockheed-Martin F-35 “Lightning II” als jachtvliegtuig voor de Nederlandse krijgsmacht werd aangekocht en o.g.v. de planning worden vanaf 2019 37 stuks ingevoerd onder gelijktijdige uit dienst stelling van de F-16’s.

  johannes [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Ratio [5]: Dank aan de uitleg, heb geen notie wat er allemaal zo dagelijks gebeurd in de Nederlandse politiek, viel me op dat Rutte deze toezegging deed tijdens zijn Trump bezoek, mijn dagelijkse interesse ligt ergens anders helaas / gelukkig groet !

 7. @Nico [6]: Wat is kunst, een uiting van persoonlijke créativiteit, verder intrinsieke integriteit gebaseerd op geestelijke polaire intrige, in de gewone wereld decoratie tot geld belegging gemaakt in de wereld van het geld, musea en zijn beheerders, in wezen behoren alle gewrochte objecten aan het volk, groet !

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 8. @johannes [8]: Gezien cultureel verplichte geestvernauwing… wordt ik belast met veel te veel geestverruimend knipwerk. Wat zou je ervan zeggen verhullende taal zelf weg te knippen? Het spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ is nogal smakeloos. Hoewel er een vieze stinklucht vanaf komt.

  johannes [11] reageerde op deze reactie.

 9. Ondernemers walgen van “politiek” !
  Politici dromen van “ondernemen” !

 10. @Nico [9]: Nico jij bent vast geen cullinair type, fijnproefers in de kaas sectorn weten een bepaalde sterke geur wel met smaak te mengen, maar alles moet geleerd zijn de cullinaire wereld is niet zo gekent in de lage landen,
  een mooie oude camembert met de daar bij passende rode wijn is voor velen het desert na een zware maaltijd, geef je ook een stukje verhullende taal, waar jij zelf zo in uitblinkt, prettige zondag verder !

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 11. @johannes [11]: Denk wat je wilt, maar denk ook aan het Chinese spreekwoord dat je eigen gebreken je het meest irriteren als je ze in een ander terug ziet. Mijn leven lang, tot op heden, heb ik te maken met figuren die ijskoud de kaken op elkaar houden en voor ons relevante informatie doodleuk verzwijgen. Of verhullende verhalen ophangen, bijvoorbeeld als gevolg van een zwijgplicht. Het is volstrekt logisch om dat soort alarmerende signalen te beantwoorden met een koekje van eigen deeg.

  Als een idee met parfum etc verpakt moet worden, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het in feite een misbaksel is. Over ons idee, over een kern-gezonde levenskern voor en door ieder, ben ik kraakhelder geweest. Is dat niet genoeg voor je, denk dan tijdens je eventuele chagrijn aan de verhullende rookgordijnen die je zelf opwerpt. Fijnproeven doe je eerlijk en open. Oog in oog. Dit los van het feit dat wij er geen enkele behoefte hebben aan lidmaatschap van de een of andere groepering. Contact kan misschien zinvol zijn, assimilatie is een ander verhaal.

  johannes [13] reageerde op deze reactie.

 12. @Nico [12]: Beste Nico, heb geen gebreken, nog dogmatisch, wel mijn eigenaardigheden en denkbeelden, ben qua denken en doen zo vrij als een vogeltje in de lucht, mijn bepaalde lid zijn van broederschappen gaan niet verder als ik wil, sta open voor alle mooie denkbeelden, zo als Bhudisme en ook Hindoeisme, het humanistische respect is waar ik mee leef !
  Mijn herinneringen staan bol van de mensen die ik in mijn lange leven heb mogen leren kennen, dat is wat het waard maakt te leven, het samen een mooie maaltijd gebruiken is een waardig besluit van een vriendschap voor het leven, dat was gebruikelijk onder de mensen, ik begrijp niet goed je wrevel die blijkt uit je schrijven, we zijn allemaal op weg naar het overgaan, zowel jij als ik, dat maakt ons broeders bespieders van het leven, groet beste Nico, tot morgen !

  Nico [14] reageerde op deze reactie.

 13. @johannes [13]: Samen praten, eventueel ook eten kan dichtbij zijn, of juist ver weg. De vraag is hoe contact gelegd kan worden, wat de aard van zo’n contact is. Voor ons is verloopt dat via de originele natuurlijke route; elkaar eens spontaan zien om over en weer af te tasten, waarna van het één het ander kan komen en het op samen eten kan uitdraaien. Een soort groeiproces.

  ‘Contact’ via een medium als een toetsenbord staat daar los van. Dat staat voor ons te ver van het natuurlijke proces. Nog los van de ‘chemie’ die verborgen netwerkjes slinks proberen te organiseren, door als een soort dating-service of stoorzender te functioneren. Hoe verder van de originele (innerlijke) natuur en de groeiprocessen die daarmee komen, hoe minder kwaliteit kan ontstaan. Tenzij in het nogal onwaarschijnlijke geval dat een contactpoging via omweg per ongeluk goed gaat en zowaar vruchtbaar blijkt.

  Zie daar een manco van projecten die bekend staan als ‘beschaving’, filosofie, mythologie, religie etc. Het zijn constructies die (vaak nogal) afwijken van de originele innerlijke natuur. Er ontstaan geforceerde bedoeningen door die onvoldoende of niet aanspreken. Instrumenten die bedacht zijn om onderlinge verhoudingen te organiseren zitten vaak meer in de weg dan dat ze faciliteren. Kwantiteit en bruikbaarheid zijn niet alleen meestal wezensvreemd, ze gaan ook ten koste van kwaliteit en groeiprocessen. Waarvoor je normaliter in termen van jaren moet denken.

  In de natuur zijn er geen media of tussenpersonen. Wel wordt er misschien geholpen, zoals bij de verspreiding van stuifmeel (wind of bijen als drager). Voor het maken van contact zit een medium zoals een toetsenbord vooral in de weg. Het heeft totaal geen zin om te besluiten om al dan niet contact te maken met iemand die je nog niet eens in de ogen kunt kijken om te beslissen of je dat eigenlijk wel wilt. Ach, ieder besluit voor zich hoe dat wel of juist niet aan te pakken.

  Gezien de sloop van ons leven, en de inmiddels ruim 4 jaar gevangenschap, is het logisch dat wij andere prioriteiten hebben dan op ‘verse’ contactpogingen in te gaan. We hadden al genoeg contacten, waarvan een deel door onze strot geduwd en daardoor duidelijk teveel, zodat er actiepunten zijn opgespaard die we eerst maar eens gaan afwerken. Uiteraard zit ‘beschaving’ dan weer in de weg, dus wordt ons verplicht contact te maken met derden om onze levensweg vrij te maken van hinderende rotzooi die daar door derden op is (of misschien nog wordt) gepleurd. Omdat er per sé allerlei gebrekkigheid en rottigheid geforceerd ‘moet’ worden. Omdat dat ‘zo hoort’. Kortom, geen behoefte aan gezelligheidspraatjes hier. Die zijn hoogstens goed om de tijd te doden, terwijl we in gevangenschap moeten ‘leven’. Of aan derden die weleens plannen zullen maken voor onze toekomst. Dat zijn geen uitingen van liefde, maar van een gebruikersmentaliteit.

  Mijn ‘wrevel’ – of beter, waakzaam gedrag als poortwachter van ons leven – komt voort uit systematische pogingen om van buitenaf ons leven te verstoren en in een andere richting te leiden dan wij willen. Lijkt me logisch. Maar ja, da’s ‘beschaving’ hé? Gekkenwerk. Altijd maar vechten tegen de originele innerlijke natuur van anderen, als zou die het Beloofde Land zijn dat veroverd, onderworpen en bestuurd moet worden. Niet vreemd dat de wereld is omgetoverd tot een groot kermisterrein, inclusief rigide bewaking. Geheel in lijn met oude tradities die begonnen met de bouw van ‘hemelse circussen’. Van het één komt het ander zullen we maar zeggen. De omgekeerde route is wat ons betreft veel aantrekkelijker, hoewel voor de machtigen en rijken een afkickproces: Geef de (innerlijke) natuur terug aan zichzelf. En wees geen vrek, geef van buitenaf gekaapte levens terug aan zichzelf. Een absolute en harde voorwaarde om misschien ooit alsnog tot gezonde(re) verhoudingen te komen. Hoewel voor dat laatste meer nodig is, gezien veroorzaakte schade.

Comments are closed.