Het nieuwe verdienmodel van de roverheid is het appverbod op de fiets en andere vervoermiddelen. Gelukkig gaat de technologische innovatie sneller dan de staat kan verbieden en beboeten. Want de vervangers voor de smartphone staan al in de startblokken en over een paar jaar is het appverbod net zo overbodig als de overheid zelf. We hoeven dan geen toestel meer in de hand houden.

Nieuwe alternatieve telefoonproducten en -technologieën zijn in opkomst en hebben de potentie hebben om de smartphone en deelfuncties te vervangen. Technologieën als E-sim, flexibele displays, voice UI en wearables van de nieuwste generatie nemen nu al marktaandeel van smartphones af en kunnen het massagebruik in de toekomst van de iPhones en Androids laten ontsporen.

Bepaalde smartphonefuncties worden al overgebracht naar andere apparaten. Een voorbeeld hiervan zijn virtuele persoonlijke assistenten (zoals de nieuwe Essential Home) in huis en in de auto. De vroege populariteit van deze apparaten in huis suggereert dat het mobiele gsm-station niet de enige manier is waarop consumenten toegang willen krijgen tot en controle willen hebben over cloud-gebaseerde services en hardware.

Flexibele schermen komen meer en meer in smartphones. Een onderzoek van Futuresource wijst uit dat in 2021 17% van alle telefoons een gebogen of plooibaar scherm zal hebben. Flexibele technologie leent zich ook voor op het hoofd gemonteerde displays, een belangrijke opkomende markt. Virtuele realiteit is al een veelbelovend segment en vormt de katalysator voor een groeiende persoonlijke amusementsmarkt met behulp van speciale apparaten, weg van smartphones, tablets en pc’s.

Hoewel de smartwatch-markt nog niet echt massaal doorzet, groeien de mogelijkheiden wel om de polsapparaten uit te breiden met een reeks smartphone-functies. Voor communicatie en gebruik onderweg zal de smartwatch binnenkort een smartphone concurrent en een op zichzelf staand product zijn. Gaat de overheid dan het kijken op horloges verbieden ?

eSim is de mogelijkheid om een fysieke simkaart te verwijderen en meerdere apparaatregistraties toe te staan onder één netwerkidentiteit. In de toekomst zou onze verbonden wereld zich kunnen manifesteren in een reeks handiger en toepassingsspecifieke apparaten en ‘verbonden accessoires’. Een markt van verbonden kleding, sieraden, oogbescherming, horloges, draagbare camera’s (zoals die op Everest’s nieuwe fietser smart glasses) en andere onafhankelijke apparaten die de plaats van de smartphone kunnen innemen.

De soepelheid en het vermogen om te schakelen tussen apparaten die eSim kan bieden, kan leiden tot een grotere keuze voor de consument en meer geavanceerde individuele technologieën dan nu met de smartphone. Naarmate de IoT- en slimme thuismarkt van de consument vordert, zullen we steeds minder afhankelijk worden van de smartphone.

De overheid kan niets anders dan verbieden en beboeten en heeft geen idee hoe de toekomst zich gaat ontvouwen. Daarom wil zij de steden volplempen met oplaadpalen voor electrische auto’s. Als er brandstofcelauto’s ,zelfopladende of nucleaire auto’s doorbreken of alleen maar de subsidies op electrisch rijden geschrapt worden, zijn de oplaadpalen het zoveelste voorbeeld van ondoordachte spilzucht die de belastingbetalers moeten opbrengen.

Zo zal de schijnveiligheid en melkkoe van het appverbod ook achterhaald worden door de flexibele en superieure drive van het ondernemersschap.

Bron: Mobile Village

2 REACTIES

  1. volgende stap : geimplanteerde chip met hologramdisplay….

    koop m nu, de rfid-666

    want JIJ wilt er toch ook BIJHOREN! OREN oren oren…

Comments are closed.