Vrijspreker: U noemt crypto currency een monetaire neutrino en denkt dat crypto currency en goud wat gemeen hebben. Wat is dat?

Opperdienaar: Er zijn meerdere redenen dat goud en zilver historisch gekozen werden tot het beste geld. Om te beginnen moet het schaars zijn. Als je er in een mum van tijd een hoop van kunt bijmaken, is het geen goed geld. Het moet ook deelbaar zijn, zodat je gemakkelijk wisselgeld kunt maken.  Daarnaast moet het ook duurzaam zijn, dus fruit is geen goed geld omdat het rot. Tenslotte moet het handzaam zijn. Dit laatste is praktisch als je er wat mee gaat kopen, maar het is ook onontbeerlijk als je met je spaargeld moet vluchten voor een tiranniek regime. 

In de film ‘Zwartboek’ zit een scene waarin joden met goud op hun lichaam gebonden proberen de nazis te ontvluchten. Helaas zijn ze verraden en worden ze doodgeschoten en hun goud gestolen. Het brengt wel in beeld waarom sommige vormen van waarde opslag in tijden van enorme NAP crisis enorm veel beter zijn dan andere vormen. Als je vermogen in een bedrijf zit, ben je behoorlijk de sjaak. Daarom wordt nog wel eens een pot met goud gevonden uit de Romeinse tijd van mensen op de vlucht voor een leger.

Het geld waar je het hardst mee weg kunt rennen is superieur.

Als je de pisang dreigt te worden, verkoop je al je bezit aan mensen die (nog) wel vertrouwen hebben in de goede bedoelingen van de tirannen en rent zo snel mogelijk en zo ver mogelijk weg. Je kapitaal redelijk in tact om ergens anders overnieuw te beginnen. De grootste sukkels blijven zitten met het meest illiquide kapitaal.

Vrijspreker: Dus de wegrenbaarheid is een belangrijke eigenschap van geld?

Opperdienaar: Ja, dat brengt ons bij de huidige maatschappij. Hoe wegrenbaar is goud vandaag de dag nog? Goud kan je beschermen tegen diefstal door inflatie. Gezien de populariteit van Modern Monetary Theory (Magic Money Tree) is het een gegeven dat dit gaat gebeuren. Maar goud is niet echt wegrenbaar meer. Probeer maar eens met een klomp goud door de douane te komen of met contant geld. Goud is vooral handig voor mensen die denken dat het tij gaat keren en het gezond verstand terugkeert. Ze begraven hun goud voorafgaand aan de intellectuele depressie en graven het weer uit als die depressie voorbij is en het gezond verstand terug komt.

Vrijspreker: Hoe valt crypto currency in dit spectrum?

Opperdienaar: Crypto is een monetaire neutrino. Net als de neutrino gaat het moeiteloos overal doorheen. De neutrino is nagenoeg massaloos. Van al het geld dat tot nu toe is bedacht door mensen, heeft crypto currency de hoogste wegrenbaarheid. Het is ideaal voor mensen die denken dat het uiteindelijk op vluchten aankomt.

Vrijspreker: Wat kunnen mensen doen die denken dat de intellectuele depressie dit keer wereldwijd is?

Opperdienaar: Die hebben niets aan wegrenbaarheid, maar het is waarschijnlijk nog steeds zo dat de waanzin zich het minst hard verspreid als de meest waanzinnigen het kapitaal hebben met de kleinste wegrenbaarheid. Het is moeilijker voor waanzin te stemmen als je een ‘sitting duck’ bent.

 

54 REACTIES

 1. Aangenomen dat je een leuk plekje hebt gevonden waar je wilt blijven, heb je niets aan wegrenbaarheid. Als je “geef je bezit aan de armen” geen leuk idee vindt, dan kun je maar één keer kaalgeplukt worden. Daarna is het “game over”. Tenzij je zin hebt om de cyclus maar weer eens te gaan herhalen, tot groot genoegen van plunderaars. Oh ja, wat geld schijnt ook wel handig te zijn om jezelf te kunnen behangen met voldoende schietijzers. Kun je wannabe plunderaars een kadootje geven 😀 Want netjes vragen, daar doen dat soort rukkers niet aan hé? Hebben ze zo geleerd, van anderen. Voorbeeld doet volgen, zolang dat moet kunnen.

 2. Jullie weten dat er een draaiboek klaarligt om degenen met opgestapelde poen te verlossen van overtollig vet, of anders vrekken uit lijden te verlossen? Schietijzers helpen niet zo tegen meutes. Meestal vooral tegen individuen en groepjes.

  jhon [3] reageerde op deze reactie.

 3. @jhon [3]: Logisch en voorspelbaar. Ontwijken zit diep in het (genetisch gemanipuleerde) bestuurlijke DNA. Wat naar individueel doorwerkt.

  Hier een artikel over alfa’s in opstand. Geesteswetenschappers werken o.a. aan de vraag wat er vooraf gaat aan bepaalde uitbarstingen, zoals die over koloniaal verleden. Nou… daar hoef je geen geesteswetenschapper voor te zijn om dat te doorzien. Onderwerpers ontwijken doodleuk allerlei gesprekken vanwege vermeende superioriteit. Ook achteraf. Spanningen blijven onderhuids sudderen, barsten uit, worden de kop ingedrukt, sudderen door etc. om één en dezelfde reden. Als vermeende superioriteit van de een of andere groep eenmaal in dat (zelf)bestuurlijke DNA is ingevoegd… weet je zeker dat geschiedenis zich zal herhalen.

  Anders neergezet is het verstandiger om te doen wat cultureel taboe is, namelijk anderen en problemen recht in de ogen kijken om eens te zien wat er nu écht aan de hand is.
  De Oranjes en regering vluchtten ooit weg voor rotzooi, wij worden inmiddels ruim 4 jaar geforceerd bij bepaalde door anderen gecreëerde rotzooi weg gehouden terwijl onderweg door anderen volgende rotzooi werd gecreëerd. Je zou bijna denken… dat het een doelstelling is van om rotzooi te (blijven of gaan) profiteren. Volg het geldspoor. Waarom wordt telkens weer geprobeerd een soort zetdwang te forceren? Is dat omdat de dwingeland graag een gezondere situatie zou willen zien? Of omdat de dwingeland wil (blijven of gaan) profiteren?

 4. Dat artikel over alfa’s, geesteswetenschappers, laat mooi zien hoe een minister niet wil dat culturele shit, veroorzaakt door het bestuurlijke DNA in een sociaal model, nader bekeken wordt. Ontwijkgedrag.

  Op eenzelfde manier blijven allerlei spanningen aanwezig, doodleuk wanneer iemand niet bereid is om kritisch in de eigen psyche rond te kijken. Dan wordt het vechten (onderwerpen) of vluchten (ontwijkgedrag) in plaats van elkaar frontaal aan te kijken om tot een definitief einde te komen. Het minste wat je kunt doen is op een eerlijke en open manier afscheid nemen. Misschien kan er meer bereikt worden. Een beetje donder en bliksem over en weer kan de lucht klaren. Wat erin zit moet er hoe dan ook uit, en niet onderhuids blijven doorsudderen. Want dan blijf je bezig met onderwerpen of vluchten.

 5. Je kunt ook als mensheid geld/ruilmiddelen overstijgen.

  Er is kennis, waarin een wereld wordt geschetst waarin geld overbodig is, maarja……. conditionering he, een bitch…….

  Lekker vasthouden aan geld/ruilmiddelen, zodat de we altijd in wedijver met elkaar blijven, en diegene met het meeste macht altijd in de kaart spelen…………

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. @rvsracer [6]: Heeft te maken met ‘sociale breuklijnen’ van groepen die zich tegen elkaar verzetten. Hier een mooi en lezenswaardig artikel, waarin de geïnterviewde constateert dat paniek toeslaat. Bepaalde breuklijnen zijn gewenst en geforceerd, als er meer ontstaan veroorzaakt dat kennelijk het gevoel van teveel (meer dan gewenste) verharding. Hard mag wel, maar dan alleen als het ‘ons’ uitkomt. Wat onvoldoende zegt over de uitwerking van die hardheid. Gezond, giftig, herstellend, schadelijk, verziekend en zo verder. Qua verhoudingen.

  Ze heeft het over een scharnierpunt, begin naar andere tijd, en de noodzaak om op een andere manier te gaan denken. Doet je afvragen of het haarzelf voldoende daagt, want dát blijkt niet uit haar verhaal. Of misschien mag ze bepaalde dingen niet zeggen, op straffe van excommunicatie, dat kan ook.

 7. Bij eventuele volks meutes, gaan de minderheden hun kans schoon zien, let op dat was altijd zo, en gaat nu weer gebeuren, de vijand is onder ons, er wordt niet ingegrepen, dus we wachten op het festijn !

 8. Het kwalijke is : dat als je de mensen verteld hoe het was, en hoe het naar alle waarschijnlijkheid weer gaat gebeuren, ze dit niet willen aanhoren, ze zijn bang, en angstig, mijn grote zorg is, hoe gaan ze deze crisis overleven, want dat dit staat te gebeuren is zeker, ben je min of meer voorbereid heb je een grotere kans van overleven !

 9. Waarom wachten tot het laatste moment?
  Je kan ook gewoon besluiten om een significante portie van je liquide vermogen preventief buiten de landsgrenzen aan te houden.

  Bv. je zet geld op een bank buiten de EU, zoals Australie of zo en opent tevens alvast elders een rekening (bv. in Nieuw-Zeeland).
  Let wel: het hebben van een buitenlandse rekening is toegestaan, mits je maar keurig je belasting afdraagt. Ik propageer dus GEENSZINS fiscale fraude.

  Maar het punt is: als je t.z.t. moet vluchten, dan hoef je dus niet met goud door een metaaldetector te lopen.
  En overigens hoeft dat vluchten helemaal niet te zijn naar het land waar het geld op de bank staat.
  Desnoods ga je t.z.t. in Chili wonen maar waar het om gaat is dat als de EU capital controls uitvaardigt en plots aan particulieren geen buitenlandse overeschrijvingen meer toestaat, je centen ds niet vast zitten in de EU terwijl je zelf in Chili gaat wonen.
  Neen, je centen waren al jaren van te voren in een safer place.
  Wel moet je dan de ontwikkelingen daar goed opvolgen.
  Dat is ook de reden om van te voren alvast een andere rekening elders te openen (met desnoods amper 1000 NZD). Mocht je plots toruble zien in Australie en hals over kop je geld willen weghalen, dan moet je wel ergens een rekening hebben.
  Best heb je die dan al van te voren, zodat je niet (zelfs in het internet tijdperk) nog 3-4 werkdagen kwijt bent eer je nieuwe rekening op afstand geopend is.
  M.a.w. leg een infrastructuur aan van rekeningen.
  Als je ooit NL/EU hals over kop moet ontvlucthen en je je huis niet snelgenoeg te gelde kan maken, is het moeten achterlaten van je vastgoed al erg genoeg (voor de meeste mensen is dit ruim 50% van hun totale vermogen). Maak het niet nog erger door ook nog eens je liquide assets bevroren te zien.
  Anticipeer erop en verplaats je kapitaal en leg extra infrastructuur aan.

  NB het hoeft in het buitenland niet op een zichtrekening te staan. Je kan er eventueel een beleggingsportefeuille aanhouden of gouden munten kopen.

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 10. @Scrutinizer [10]:

  Een Buitenlandtekening zal betekenen dat je de euro moet omwisselen voor Australische of Nieuw-Zeelandse dollars. Je kunt ook gewoon je geld van de bank opnemen en dan maar zien wat er gebeurt. Vluchten kan denk ik niet meer. Dit keer gaat de kop eraf, overal.

  Ik heb nog wel een idee voor wat te doen, maar dat vergt stalen zenuwen, door de zure appel bijten en een grote dosis geduld.

  IIS [13] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [17] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [12]:

  Wie een bankrekening…. correctie, een Holland Casino rekening heeft bij welke willekeurige Nederlandse/EU bank dan ook zal moeten accepteren dat je met niets bent begonnen en met niets zult eindigen. De wegen van de pseudo jeudjes zijn echt niet meer zo heel ondoorgrondelijk. De kaarten liggen dit keer open en bloot op tafel en niemand kan er ondanks dat niets meer aan veranderen. Behalve de Russen, misschien? Bom erop, aanstampen en asfalteren de whole shebang. Misschien dat dan nog net het punt van de Eiffeltoren zichtbaar is?

 12. Crypto = fiat: iedereen kan tegenwoordig een blockchain starten. Bitcoin, litecoin, digibyte, zelfs titcoins maken dat crypto alles behalve uniek is waardoor de waarde enorm fluctueert en dus geen goede “store of value” vormt tenzij je goed gokt met swipen. Anders dan bij goud of zilver, word crypto niet gebruikt voor sierraden, in de industrie of andere toepassingen die het schaars maken. Crypto zal heus nog een tijd in omloop zijn en records breken, maar de toekomst ligt in het verleden: edelmetaal…

 13. Ik zou me allerééerst maar bewapenen, voor het geval van, de komende crisis wordt wereld omvattend, er gaan heel veel verliezers ontstaan en een handje vol winnaars, in zo’n situatie ligt de kracht bij de familie en gangs, familie is over in Nederland te klein en onbekend maakt onbemint, gangs heeft te maken met structuren, religeuse, taal en afkomst ook hier is de Nederlander niet thuis, dus dus !, we gaan het zien !

  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 14. @johannes [15]:

  Motorclubs zijn inmiddels Verboten, da’s niet voor niks. Denk ook dat je inderdaad goed schietmateriaal moet hebben en een voldoende voorraad aan eten. Duivenvoer, hoe idioot het ook mag klinken, is in grote hoeveelheden droog goed te bewaren en eenvoudig te bereiden en bevat voldoende voedingsstoffen. In tijden van nood kun je er lang mee uitzingen en kost geen drol. Mocht men het achteraf toch niet nodig hebben, dan kun je er altijd nog duivenvoer van maken….😀

 15. @IIS [12]: Nou, ten eerste hoeft dat niet perse. Je kan ook een tegoed in EUR aanhouden.
  Maar ten tweede, zie ik het probleem niet.
  Alle fiatmunten zijn wel in min of mEURdere mate in hetzelfde bedje ziek maar ik denk dat de EUR mogelijk erger is dan pakweg de AUD, NZD, HKD of SGD.
  Verder kan je ook besluiten om bv. gouden munten te kopen, maar die zich dus nu reeds buiten de EU bevinden, zodat je er t.z.t. niet mee langs metaaldetectoren op de luchthaven moet.

  Als je je geld gewoon van de bank opneemt, heb je een probleem indien er hyperinflatiekomt na al dat geQE of wanneer de roverheid besluit over te gaan tot een nieuw soort Gutt-operatie zoals vorig jaar nog in India waar van de ene dag op de andere bepaalde biljetten plots ongeldig verklaard werden en je alleen tot een bepaald maximum kon omwisselen, MITS je de herkomst kon aantonen. Probeer met omgekeerde bewijslast bv. als bejaarde die van een karig pensioentje leeft maar eens te bewijzen dat die 100k cash gewoon je eerlijke spaarcenten waren van een decennialang arbeidzaam leven.

  IIS [22] reageerde op deze reactie.

 16. Als het niet zo ziek was zou het grappig zijn waar evolutionaire processen toe hebben geleid. Je jat iets uit de natuur, vormt het om en laat het een eigen leven leiden. Je laat een middel een doel worden, en dat zodanig dat je er zelf in verstrikt raakt en geen uitweg maar ziet. Goed gedaan! Alleen jammer dat anderen er óók mee lastig gevallen worden. Andere meesleuren in je val. Jippie. Zelf richting een afgrond gaan en als je dan toch bezig bent anderen met je meenemen. Da’s toch veel gezelliger dan alleen onderweg zijn?

  Even kijken, hoe ging dat ook alweer?
  – Plaats God buiten jezelf en ga God vereren en dienen.
  – Plaats bestuur buiten jezelf en ga een monarch vereren en dienen.
  – Plaats goodwill buiten jezelf en ga geld vereren en dienen, de opslagplaats van goodwill waar kennelijk goddelijke zegeningen van verwacht worden.
  – Plaats allerlei projecten buiten jezelf en ga die projecten vereren en dienen, aangestuurd door dienaren van een monarch of overheidsdienaren.
  Op die manier ontstaan allerlei opgeblazen constructies buiten jezelf, die investering, onderhoud en zelfs offers ‘nodig’ hebben. Zie hier over de positionering van een as in een moreel kompas. Daar kunnen de gekste dingen mee gedaan worden. En ‘dus’ wórdt het ook gedaan.

  Denk je aan een monetaire neutrino, dan kun je ook denken aan goodwill die door onderling vertrouwen is ontstaan. Zoals in wat vriendschappen worden genoemd, oftewel gezonde verhoudingen. Die kunnen in stealth-modus bestaan, maar heel moeilijk belast worden (daar is gezeik van buitenaf voor nodig). Dat soort ‘tegoeden’ kunnen niet gejat worden, niet afgeperst worden. En het leuke is… dat er niet formeel en rigide gedaan wordt. van het ‘uitlenen’ van nog niet gekweekte goodwill hoeft geen probleem gemaakt te worden, en het is nog vrij van renteheffing ook. Geen wonder dat macht (zeggenschap over anderen) misbruikt wordt om liefst alles om geld te laten draaien. Da’s een stuk makkelijker afpersen, roven etc. Het Walhalla voor bacteriën, bloedzuigers en parasieten. Heten die geen belastingdiensten, dan heten ze wel hackers. Op ieder systeem voor collectief gebruik zullen hackers afkomen. Dat geldt ook voor de underground scene, met crypto valuta. Dat zo’n systeem overeind, geloofwaardig en betrouwbaar zal blijven is eigenlijk meer een religieus dan een technisch verhaal 😀

  Begrijp ik het goed dat libertariërs die over geld Praten en Schrijven (wát een PS!) hun hoop op geld in de rol van een god hebben gesteld en aan religieuze verering en offerdienst doen, ook al noemen ze zichzelf atheïst? Zomaar een vraag, in de rol van advocaat van de duivel 😈 Ik ben namelijk des duivels en vraag me af waar kern-gezonde Lucifer verering is gebleven. Netje ondergeschoffeld kennelijk.

  Pcrs [20] reageerde op deze reactie.

 17. Oh ja, ook Lucifer is zo’n concept dat je geacht wordt om buiten jezelf te plaatsen. Wel gezag- en traditiegetrouw blijven hé?

 18. @Pcrs [20]: Ik snap wat je bedoelt, tegelijkertijd werkt het ook als een ontsteker (voor kaboem!). Op de een of andere manier werkt geld als een infectie met een virus dat traditioneel kennelijk ontworpen is om verdwazing te fabriceren. Dolende zielen lopen er helemaal mee weg, hallucinerend en al.

  Als geld een drager is van goodwill, hoe komt het dan dat er zo’n vieze bijsmaak aan zit? Degenen die te ruim in het geld zitten veranderen na een ‘kus’ van een prins(es) in een koele kikker en op de een of andere manier wordt het karakter van zowel die kikkers als degenen die een gebrek aan geld moeten ontgelden uitgehold. Zo bezien werkt geld niet als geneesmiddel, maar eerder een gifpil.

  Van alles in aanmerking nemende, heeft geld de bijsmaak van georganiseerde religie. Met religie (een ander woord voor levensbeschouwing) is op zich niets mis, maar met OCS-achtige toestanden inclusief rigide dwangrituelen wel.
  Ik fluit af en toe als een vogel mijn liedje, maar constateer ook dat de aangepraatte manier van denken een soort ODD veroorzaakt jegens een kern-gezonde manier van denken. Komt in de beste families en kringen voor helaas.

  Alle gelul van anderen ten spijt geloof ik nog steeds in god. Waar anderen dan in zien wat ze daar zelf bij willen denken. Maar in feite is het niet zoals Friedrich Nietzsche zei ‘god is dood’, maar dat god kennelijk liefst dood moet. Om gebruikt te kunnen worden. Dat in context via een mooi citaat:
  “De mens is een dom wezen. Hij aanbidt een onzichtbare God en vernielt de zichtbare natuur… zonder te beseffen dat deze natuur die hij vernielt, de onzichtbare God is die hij aanbidt.””
  — Hubert Reeves

  Vertaal dat naar de originele (innerlijke) natuur waaruit allerlei moois kan groeien en je weet genoeg. Niet die natuur is een probleem, maar wat ervan gemaakt is. Het getrainde dier, de maakbare mens en zo. Een proces dat overigens ook omgekeerd kan worden en dan genezen of herstellen heet.

  IIS [24] reageerde op deze reactie.
  Pcrs [31] reageerde op deze reactie.

 19. @Scrutinizer [17]:

  Duidelijk, een buitenlandse eurorekening openen is ook een mogelijkheid. Het is echter toch te triest voor woorden hoe men in kronkels heeft te denken waarheen met het geld om het te kunnen redden, waarbij een blinde kip toch kan zien dat de EU burger op deze manier willens en wetens de afgrond in gejaagd wordt. Hier is m.i. willens en wetens bezig het vee bijeen te drijven en af te maken. Daarom geloof ik ook niet in vluchten in edelmetaal, uiteindelijk zal men als belegger waar dan ook op de wereld worden aangepakt als een crimineel die zich schuldig heeft gemaakt aan het redden van zichzelf. Het spel wordt niet fair gespeeld, omdat de overheid of de machten daarboven de instrumenten en technieken hebben, met wetten en mankracht om met groot en grof geweld te halen wat en waar ze wil.

  Alleen al het het instrument van negatieve rente implementeren zegt al hoe simpel machtig de centrale banken zijn en hoe weinig daar tegen is in te brengen en zonder protest men ’t slikt voor zoete koek. Ze hebben de macht, klaar. Als morgen de kop er letterlijk af moet, dan gaat ook dat gebeuren, desnoods met een derde wereldoorlog. Het doel heligt alle middelen. Het doel is uiteindelijk een uitgelezen en perfect onderdrukte en slaafse wereld.

  johannes [23] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [25] reageerde op deze reactie.

 20. @IIS [22]: Wij laten het toch gebeuren, staan er bij en kijken er naar !
  In geval van nood ben je erg gebaat bij goede rélaties met vrienden broeders zusters, zo was het vroeger en zo is het nog voor de ingeweiden, in de zelfde weide verblijven, graan is heel goed en lang bewaarbaar in de met tin gevoerde antique thee kisten !

  IIS [26] reageerde op deze reactie.

 21. @Nico [21]:

  De mens is ook zonder geld drager van verrotte eigenschappen. Geld zorgt dat gebieden in de mens worden geactiveerd en zolang deze eigenschappen of gebieden in de mens niet worden blootgelegd en genezen, maakt het niet uit welk middel men gebruikt. Geld is voor een doorsnee weldenkende geest een middel en niet een doel. Je generalisseerd in je reactie en doet stellingen die op enkele mensen van toepassing zijn, maar niet geldt voor alle mensen met geld of die hun leven een stuk willen veraangenamen. D’r kruipt in je reacties heel langzaam een linkse aap uit de mouw. In dat opzicht ben je dus verre van objectief.

 22. @IIS [22]: Wel, het leuke aan edelmetaal is dat het ook een intrinsieke waarde heeft.
  Je kan dus mondjesmaat muntjes verkopen aan een juwelier.
  Desnoods wel tegen een discount maar je kan beter 90% vangen van goud wat min of meer waardevast was dan 99,99% koopkracht van papiergeld te verliezen in hyperinflatie of 100% bij ongeldig verklaring. Nou goed, dan heeft papiergeld natuurlijk nog zijn calorische waarde…
  Een alternatief zijn beleggingen. Ja, de beurs kan crashen of stijgen met minder dan de geldontwaarding maar dan is het dus zaak om te diversifieren over meerdere landen en munten en wellicht voor een deel te gaan in goudmijnen.
  Die zijn -zeker op korte termijn- verre van risicovrij dus stop daar zeker niet alles in maar een portie kan veel tegengewicht bieden. Als de goudprjs stijgt, stijgen hun winsten immers nog harder (t.g.v. zg. operational leverage in hun kostenstructuur), dus bv. bij 10% stijging van de goudprijs, nemen hun winsten vaak met 40% of meer toe.
  Een portie goudmijnen in portefeuille kan veel van de verliezen van overige beleggingen neutraliseren in een crisis met hoge inflatie.

  ==

  Verder: totaal met je eens dat het diep triest is dat onze maatschappij zo verknoeid werd dat een mens ervoor (t.z.t. of nu reeds?) moet verhuizen en als een paranoide ook zijn centen moet voor verhuizen etc.

  Tegen wie zeg je het.

  Groeten uit Uruguay

  IIS [27] reageerde op deze reactie.

 23. @johannes [23]:

  We staan erbij en kijken ernaar, inderdaad. Maar het is nog veel erger, we bevorderen en propageren het zelfs door constant te blijven deelnemen. Ik heb al vaak de grootste woorden gehad met mijn omgeving die ik duidelijk probeerde te maken dat deelnemen en voeden van het systeem op welk vlak dan ook de machten in hun zadel houdt.

  Brood en spelen daarbij zegt bijna alles. Stop iedere activiteit, stop iedere deelname aan zaken die het monster in stand houdt. Als ik dat ‘uitkraam’ word en werd ik met de grond gelijk gemaakt. Het afgezaagde antwoord wat ik dan krijg of kreeg is dat ik of “je” dan niet meer leef(t)….Ja, ja, de dooddoeners van “waar doe je het of leef je dan nog voor, zonder je pleziertjes” is almachtige het antwoord.

  “Sterf dan liever, slaaf’, denk ik dan. Het is even, heel even maar en massaal door de zure appel heen bijten en iedere ziel heeft z’n macht en vrijheid terug.

  De muur, die muur van onbegrip en dwaasheid, ik kom er niet door. Dus, wat rest een mens dan? Proberen voor zichzelf te overleven. Een utopische gedachte, maar altijd nog het proberen waard. De illusie van het bestaan, is alles omvattend.

 24. @Scrutinizer [25]:

  Dankjewel, voor je heldere reactie. Moge je het goed gaan in Uruguay. Heb alles verkocht in Vernederland, losgelaten en ben daarna afgedaald naar één van de meest zuidelijke Europese eilanden ter hoogte van de West-Sahara, niet dat ik daarmee gered ben, verre van dat, maar zie het als opstap naar misschien zelfs een land als Uruguay?

  Mijn twijfel zit in het feit dat ik moeilijk kan inschatten welke kant de wereld opgaat als de moeder aller crisissen daar is en er geen spaan heel gelaten zal worden van veel wat men nu nog als vanzelfsprekend ziet. Zal niet meteen vervallen in allerlei doemscenario’s, maar jezelf wat wijsmaken zoals ik zovelen zie doen is in de huidige staat niet aan mij besteed.

  De planetaire klok (Saturnus-Jupiter) tikt in ieder geval hard weg, dit wordt volgens mijn observatie groter dan 1929.

  In ieder geval, de hartelijke groeten vanaf Fuerte https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fuerteventura

 25. @IIS [24]: Zoals ik al schreef, ik reik aandachtspunten aan. Ter overdenking. Doe jij ook. Zoals ‘drager van rotte eigenschappen’ en ‘linkse aap’. Ik doe even met je mee:

  Rotte eigenschappen:
  Je kan rustig stellen dat iemand niet vals geboren wordt, maar vast gemaakt. Niet wreed geboren, maar wreed gemaakt. Dus waar komt iets vandaan? Iets kunnen doorzien en overzien betekent nog niet dat iets acceptabel is. Hoe ontstaat en verspreidt rot zich? Als je dat weet, kun je het probleem bij de bron aanpakken. Terwijl je ondertussen symptomen niet vergeet. Dus niet symptomen bestrijden en de bron negeren, zoals dat traditioneel wordt gedaan.

  Linkse aap:
  Goeie grap! Zoals je weet interesseren de vakjes in het politieke spectrum mij niet. Progressief, conservatief, links, rechts, het lijkt wel de leer van de vier temper-a-menten, leuk om elementen die in de strijd geworpen worden in groepen op te delen. Maar… qua psyche, de bron van allerlei geneugten en problemen, kun je beter spreken over een joystick die je een aantal kanten op kan bewegen. Zelf-kennis en zelf-controle voor zelf-expressie.
  Wat er in het politieke spectrum allemaal gebeurt is m.i. een klucht. Het gaat mis met de aansturing daarvan. Kijk je vanuit het perspectief ‘werkt dit waardig uit?’ dan zeg ik ronduit nee.

  Volgende stap is ‘door welke krachten’ wordt dit alles aangedreven?’ Kijk je daarnaar, dan zie je vuile energie als stuwkracht. Maakt niet uit waar in het politieke spectrum. Onreine geesten die sturen. Waandenkbeelden die in de circulatie zijn gebracht en dienen te domineren. Waarom is dat gedaan? Heeft te maken met de aard van de stuwkracht. Klinkt abstract misschien, maar niet lang geleden schreef ik je iets over angst als stuwkracht. Ondertussen genereert vuile energie volgende vuile energie en angst volgende angst. Gaat van kwaad tot erger. Heeft niets met links of rechts te maken, maar met de psyche.

  Je komt sympathiek over, hebt kennelijk meer nagedacht dan vele anderen. Heel mooi. Tegelijkertijd wek je de indruk dat je bepaalde capaciteiten in jezelf nog onvoldoende hebt getraind. Niet vervelend bedoeld want gewoon jammer en het is iets waar je zelf wat aan kunt doen. Vandaar dat ik je, ondanks dat je sympathiek overkomt, toch tegengas geef. Heb je weer wat om over na te denken en wie weet had je er achteraf bezien wat aan.

  Laat ik eens iets via muziek uitdrukken: Ik zing met Anastacia mee I’m not that Kind… and it’s not my kind of world. Niet bij een bepaalde manier van denken willen horen, hoewel ik wel weet hoe het anders kan. Verhalen als Keep On Running gaan er bij mij niet in, want recht op de afgrond af.

  Hedendaagse beschavingen zijn als dat liedje Keep On Running: De songtekst heeft dringend vervanging nodig, de artiesten in de officiële video-clip zijn slechts playbackers, maar de muzikanten die het écht hebben gemaakt zich echt. En ze hebben een leuke stijl gevonden. Strakke drum, leuk baslijntje, verfrissende percussie en zo verder. Hoewel dat niet de enige denkbare stijl is. Moet allemaal kunnen, want ik geloof in de The power of Love. Hoewel alleen de onvervalste versie daarvan, dus niet de lulverhalen die daarover worden rondgestrooid. De onvervalste versie kan afhankelijk van omstandigheden gevoelig en zacht zijn, of juist hard en ongevoelig als een diamant overal doorheen snijden en zien. Die gelooft niet in cosmische kluchten, vanwege cosmische vervuiling, maar wil naakte liefst en opgeschoonde feiten zien en daarmee verder werken.
  Zie hier om de sfeer te proeven die ik me voorstel bij een andere manier van denken: At Last. Maar vergeet niet te denken aan “Treat…” (ja… die behandeling hé…)

 26. Wie weg wil rennen… heeft ook een vluchtkoffer nodig. Zelfs via wetgeving worden vluchtroute’s gepland, voor noodgevallen.

  Als ik de politieke klucht zo zie, dan lijkt ‘ie verdacht veel op een oude TV-serie die ik vroeger soms keek, “The Fresh Prince of Bell-Air”. Misschien dat allerlei gedoe in de Nieuwe Wereld is bedacht, maar, als je zoals in de titlesong bezongen door anderen in de problemen bent gebracht, dan is het de vraag of de manier van denken die anderen je willen aanpraten geen vluchtkoffer en vluchtroutes vereist 😀 En juist de oorzaak van dat je in de problemen werd gebracht.

  De titlesong en video via hier. Onze huidige levensfase lijkt wel wat op de opening van die song:

  “Now this is the story all about how my life got flipped, turned upside down
  And I’d like to take a minute just sit right there
  I’ll tell you how I became the prince of a town called Bel-Air

  In West Philadelphia born and raised
  On the playground where I spent most of my days
  Chilling out, maxing, relaxing or coolin’ or shooting some b-ball outside of the school
  When a couple of guys, they were up to no good
  Started making trouble in my neighborhood
  I got in one little fight and my mom got scared
  She said “you’re moving with your auntie and uncle in Bel-Air”

  Leuke rap, grappige TV-serie maar geen navolgbaar voorbeeld.

Comments are closed.