Je zorgt voor weinig economische groei en het middel om dan de rente te verlagen werkt al een hele tijd niet. Integendeel: spaarders hebben in Nederland € 25 miljard minder te besteden en de pensioenfondsen kunnen geen goed rendement maken. Ook dat is niet goed voor de economie.

Ondertussen worden onder Rutte de collectieve lasten al jaren verhoogd, zodanig dat alle loonstijgingen van de laatste 9 jaar opgaan aan die hogere lasten.

En dan heeft Rutte de brutaliteit om vlak voor zijn vakantie nog even te roepen dat het bedrijfsleven de lonen meer moet verhogen. Hoe brutaal kun je zijn. Sterker: van elke loonsverhoging gaat nog geen 40% naar de werknemer, ook daar is de overheid de grootste profiteur.

Rutte doe zelf eens iets: de rente die je op de staatsschuld bespaart, gebruik die eens om de loonbelasting te verlagen.

5 REACTIES

 1. Vergelijking Rutte met Den Uyl. Rutte wint met stijging collectieve lastendruk maar heeft meer tijd nodig.

  De collectieve lasten stegen onder het infame kabinet van Joop den Uyl van 38,3 % van het BNP in 1973 tot 40,8 in 1977. En Rutte, daar stegen de lasten van 36,1 % in 2010 tot 38,9 % in 2018. Rutte heeft de collectieve lastendruk meer doen stijgen dan Jopie, maar Rutte heeft daar ook langer de tijd voor genomen.

  https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/Langetijdreeksen-overheidsfinancien-mev2018_publicatie.xlsx

  Zie ook de afname van de overheidsschuld begin jaren 50, en de collectieve lastendruk

 2. Rutte is een vazal van de NWO en defacto een landverrader. Onder zijn “beleid” is de lastendruk al gestegen tot 50%. Voeg daar nog die onzinnige BTW verhoging van 6 naar 9% bij en een kind kan je vertellen dat de burger weer geplukt is. Dan worden de energieprijzen ook nog eens extra verhoogd om de planeet zg te redden. Gek dat geen mens merkt dat het zo goed met de economie gaat. Hoe dom moet je wel niet zijn om nog op die bedriegers van een VVD te stemmen?

  johannes [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hoeder [3]: De bedriegers bedrogen, Nederland is vele malen smeriger en vieser als je kunt bedenken, alleen de “DRUGS” wereld al, enorm gebruik enorme crimineliteit hier aan verbonden, en men doet er niet “ECHT” iets aan, er lopen twee economien naast elkaar, de Toeristen – Drugs economie, en de dagelijkse werk econmie, valt de eerste weg, leed niet te overzien, zo doende wordt het zwart circuit getolloreerd, kan men vrolijk belasting blijven heffen !

 4. Nu blijkt dat alles wat blinkt, schijnt af te komen van het vermogen wat de oudjes voor de maatschappij hebben opgebouwd en dat de staat niet schuwt er zo nu en dan een greep in te doen?
  En Rutte is er ook niet vies van!Gezien zijn leugenverleden!

Comments are closed.