Een Telegraaf journalist heeft alle politieke partijen ‘namens een zakenman’ € 15.000 aangeboden, wetende dat maar € 4.500 is toegestaan. Het grappige is dat de moraalridders van PvdA, D66, VVD, CDA, 50Plus, SGP, ChristenUnie, Denk en Groen Links alle ‘meedachten’ hoe die € 15.000 binnen te halen. Slechts 4 partijen deden of dachten niet mee (SP, PvdD, FvD en PVV).

Dat zijn dan dezelfde partijen die van u eisen dat u zich niet alleen aan de wet, maar ook aan de geest van de wet moet houden. Dezelfde partijen die het goede voorbeeld moeten geven en dezelfde partijen die steeds draconischer regels invoeren wat of u met uw geld mag doen.

Ook weer een voorbeeld van: als je nog meer regels maakt, het steeds lastiger wordt om je er aan te houden.

Want wat is eigenlijk het probleem? Mag u met uw geld niet doen wat u wilt? Of kennen de politieke partijen elkaar zo goed dat ze weten dat ze omkoopbaar zijn? Zoals de waard, etc. Lekkere volksvertegenwoordigers dan.

Gelukkig kunt u nog wel gewoon elk bedrag aan de Vrijspreker doneren: Stichting Libertarisch Centrum, IBAN: NL57ABNA0462431320

22 REACTIES

 1. Niets nieuws toch, wetgeving inkopen? Of, een stapje terug, aan varianten op het thema simonie doen? Dat komt ervan als een middel een doel wordt.

  Vandaar het belang van uitsluitend uit eigen vermogen in beweging komen, zonder aandelenkapitaal of leningen van derden. Da’s zoiets als aanlijnen, wat als wurgketting voor projecten kan uitwerken. Ook schijnbare schenkingen kunnen bedoeld zijn om te sturen. Kijk maar naar presidenten; die krijgen fondsen beschikbaar, maar als hun gedrag donateurs niet welgevallig is worden die fondsen doodleuk bevroren. Daar is wat voor te zeggen, zij het dat de agenda van donateurs niet altijd open wordt gecommuniceerd. Waarmee dan helderder wordt dat wie afhankelijk is van wat anderen beschikbaar stellen in feite een marionet wordt geacht waar gewenst gedrag uit moet komen.

  Degenen die de regels (laten) vaststellen zijn er historisch gezien erg goed in om zich in de eigen voet te schieten. Hoe zorg je ervoor dat je met lood in de schoenen naar iemand toe kan gaan? Lekker af en toe schieten en daarna – indien nog noodzakelijk – je met lood verzwaarde voeten opleuken met schoenen. Schone schijn is alles hé? Met dat schieten gaat het prima, alleen wordt dat lood in die voeten kennelijk misbruikt om de illusie ‘grounded te zijn’ te kweken, veronderstelde vaste grond onder de voeten, niet om te doen wat noodzakelijk is om gezonde verhoudingen te kweken. Da’s westerse cultuur (Romeins Europees erfgoed); de overhand hebben, overmacht tonen en voorsprong behouden worden belangrijker geacht dan een voor ieder gezond cultureel klimaat. In dat beeld past wetgeving inkopen prima; als wielrenners die demareren om hun eigen positie te borgen. De één doet het voor rechtse hobby’s, de ander voor linkse hobby’s.

  Oh ja. Zou wetgeving om een kern-gezonde individuele toestand draaien, voor en door ieder, dan zou er geen rij dikke pillen voor nodig zijn. Huidige wetgeving provoceert walging, lijkt op spaghetticode waarvan een kenner zou zeggen; we kunnen maar beter vanaf het begin beginnen en eerst een compleet herontwerp maken. Als allereerste… gaan dan denkbeelden op de pijnbank. Is het eigenlijk wel nodig om ergens iets voor te schrijven? Je gaat toch niet voor Jan Lul schrijven en ‘zekerheden inbouwen’, alleen maar omdat anderen in feite te beroerd zijn om iets zelf te bedenken, zelf te doen? En voldoende beroerd zijn om van alles op de makkelijke manier te willen, ten koste van anderen, in plaats van zelf…

  Is het niet een giller dat iemand die liefst van alles zelf bedenkt en doet als een autist beschouwd wordt terwijl ondertussen gelovigen in een hedendaagse rechtsorde als een stel autisten hun zin af willen dwingen (procedures als rituelen) of anders heel, heel chagrijnig en boos worden? Het project ‘beschaving naar het idee van anderen’ werkt als een autistisch, narcistisch concept, inclusief gelovigen daarin die zich als sekteleden gedragen, dat gebrekkige toestanden forceert. Lucratief, dat wel. Maar voor hoelang nog?

 2. Schrijvers hebben nog nooit de geschiedenis kunnen veranderen, de doeners wel, dat laatdunkende gedoe over de koebijdehoornsvattenden, door het intellect, Nulla dies sine linea, verliest het van, Ex nihilo nihil, en dan Salus populi suprema lex esto, Vox populi , vox Dei, Ab irato, Ignoti nulla cupido, fugit irreparabile tempus, Carpe diem, saluté !

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 3. @toute va bien [2]: Volgens Napoleon is de pen op de lange termijn altijd machtiger dan het zwaard. Misschien omdat schrijven een uiting kan zijn van een ‘tweesnijdend zwaard’ dat leugen scheidt van de rest. En daarmee zwaarden in beweging kan brengen. Schrijven is één van de mogelijke aanzetjes om zelf eens na te gaan denken over de ratio; hoe zit het met de verhouding tussen wat mij is ‘wijs’ gemaakt en feitelijk misleiding is, en de rest?
  – Doeners schrijven weleens wat, maar hoe meer iemand schrijft hoe minder iemand kennelijk kan of mag doen. Andersom, hoe minder iemand schrijft hoe meer diegene met zichzelf en/of anderen praat en doet.
  – De stem van een ander zijn? Hoe meer iemand de stem van anderen is, hoe minder anderen mogen of willen praten.
  – Hoe meer iemand voor anderen doet, hoe minder anderen zelf kunnen of willen doen.
  Ja ja… de ratio (verhoudingen). Zit logisch en verklaarbaar in elkaar, hoewel daardoor niet automatisch gezond.

  toute va bien [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico [3]: Napoleon, is voor de Fransen een soort Kerstman en Sint Nicolaas, hij is in één persoon verenegd, hij is gebruikt door het Wereld Zionisme wat zetelt in Londen, om hun grote vijand en concurent de Republiek der 7 Provincien, met hun leiders, de Gebroeders de Witt, om te brengen, en om een cq hun Koningshuis te vestigen, Napoleon was daar bij nodig, na wat geld maken via oorlogen, werd hij levend begraven op een ver weg gelegen eiland, Frankrijk heeft nog nooit echt iets voorgesteld als natie, De 7 Provinciën hebben meer als 100 jaar de wereld zeeën beheerst, een doorn in het oog van het wereld zionisme die wilde exspancieren en roven stelen moorden, nou dat is ook gebeurd Great Britain wat hebben die een bloedvergoten, wat een Hero’s !

  johannes [5] reageerde op deze reactie.
  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 5. @toute va bien [4]: Er wordt van alles in de strijd geworpen, als vogelverschrikkers voor stropopredeneringen. Zo ook activiteiten zoals schrijven, en personages die in geschiedenisboeken voorkomen.

  Hier een artikel over een Afrikaan die dankzij een Nederlandse lerares ‘in zijn droom leeft’: Schrijven en nadenken. Je vraagt je dan af: Hoe komt het dat in iemand zo’n soort droom ontstaat? Getuigt het niet van psychische misvorming om van bijzaken hoofdzaken te maken? Tuurlijk, nadenken kan gezond uitwerken. Schrijven kan zinvol zijn. Maar is er niet meer dan dat?

  Doet me denken aan een moreel kompas. Daar wordt veel over beweerd. Zoals dat iemand zich naar het ‘magnetische noorden’ moet richten en rechtlijnig dat soort aanwijzingen moet volgen. Het is als in religie, zoek God of goden buiten jezelf. Maar niet in jezelf.
  In een artikel “Beroepen, roepingen en misdaden” schreef ik over één van de eerste roepingen, gewoon vanuit je eigen innerlijke natuur: Je eigen ijkmeester worden.

  Betrek zelf ijkmeester zijn met een moreel kompas. Waar draait alles om? Waar zit de as gepositioneerd? Als je die as ergens buiten het midden plaatst, ergens op een randverschijnsel vastprikt, dan gaat die naald draaien en mist ‘ie bepaalde innerlijke (of interne) aandachtspunten. Terwijl ‘ie ook buiten de grens van de eigen behuizing gaat draaien, als een soort slijp- of snijgereedschap.

  Zo gaat het met onverstandig ingesteld moreel kompas. Richt je aandacht op randverschijnselen en ga dat ook voor anderen regelen. Liefst dwingend, als een autist die het leven van anderen weleens zal inrichten en organiseren. Als een verknipte narcist die wil dat anderen met dezelfde hobby’s mee gaan doen. Als een zelfstandige die besluit om werkgever te worden en daartoe werknemers voor het project-karretje spant. Om randverschijnselen te organiseren, en dat door levens van werknemers te gebruiken. De ‘geneugten’ van de Nieuwe Wereld, waarin bijv. industriëlen nogal last hebben van een moreel kompas met een as die ergens op een randverschijnsel is gepositioneerd.

  Terug naar het begin: Waar hoort die as in dat kompas te staan? Wat zou van origine, van nature het uitgangspunt van denken zijn? Eten? Nee, dat is één van de aandachtspunten. Drinken? Idem. In beschavingen van de laatste meer dan 20 eeuwen heb ik nog niet gehoord van iemand die op het toneel werd geplaatst en over dat kompas met die as en ‘armen’ van de kompasnaald kern-gezonde denkbeelden verspreidde. Waaruit redeneringen, een filosofie en gedragscode volgden die feitelijk in ieders belang was. Hoewel er vanuit een ver verleden wel wat sporen zijn overgebleven. Daar heb ik namelijk actief naar gezocht. En zoals dat bij spoorzoeken gaat… je moet weten waarop je moet letten, anders zie je die sporen niet.

 6. Het is ook frappant dat de partijen die niet meedachten vaak onder vuur liggen van de partijen die dat wel doen. Je kan politieke partijen, zeker die van het partijkartel, ook zien als een maffiabende van witteboorden-criminelen.

  Verder ben ik heel benieuwd naar de ‘aftermath’ van de pedo-praktijken van die Epstein in Amerika. Nederlandse media laten hem graag op de foto zien samen met Trump.

  Maar Bill Clinton was de echte frequent flyer op het pedovliegtuig van Epstein. Welke Nederlandse politici en zakenlieden zaten ook vaak aan boord? Die van het meedenk-gilde? Dat zou leuk zijn om te weten…

 7. Het gedrag is zodanig, dat het in het geheel niet verbaast!

 8. @johannes [5]: Grappig. Er staat daar geen website, het domein is te koop en nu even in handen van above com (Autralisch), een (eveneens Australische) Trellian Company.

  Een variant op de Amerikaanse grap van www mruniverse com die in handen is van Rick Swartz (Virtual Dates Inc). Ricky meldt naar het voorbeeld van de paus dat hij de ‘REAL domain king’ zou zijn.

  Al met al wel grappig, om zo hier en daar wat vogelverschrikkers te zien rondzweven via het internet. Goed voor een hele stapel stropopredeneringen ?

  johannes [10] reageerde op deze reactie.

 9. @johannes [10]: Die website doet het wél. In wiens handen die is wordt overigens afgeschermd. Er lijkt racisme gepromoot te worden en afkeer jegens joden. Joden en zwarten zijn een soort ‘rassen’ die opgefokt worden om door anderen gebruikt te kunnen worden. Als slaven, of ‘vrijen’ die niet beseffen dat ze tot slaaf zijn gemaakt. Wat iemands standpunt zou moeten zijn… ik ben geen huisfilosoof of orakel, geen morele autoriteit over anderen. Denk zelf na zou ik zeggen. Wat denkvoer:

  Een Nederlands fregat naar de Golf. Er wordt gezegd… dat spanningen tussen Iran en Amerika oplopen vanwege Donald Trump, die de nucleaire deal met Iran afwees. Een aantal Europese landen zijn daar niet blij mee, omdat Iran de afspraak om minder uranium te verrijken heeft nageleefd.

  De strategie van Donald Trump is misschien niet fraai en wat ondoorzichtig. Maar. Na gebruik van verrijkt uranium (veredeling impliceert verarming) ontstaat het probleem van verarmd uranium (een afvalproduct, zoiets als afgewerkte olie) dat lange tijd een probleem wordt geacht vanwege radioactiviteit. Vergelijkbaar met de traditie van monarchen om levens van anderen te nemen, om die te kunnen gebruiken, waarna diegenen lange tijd in de gaten gehouden en afgeschermd moeten worden omdat ze anders geheimen zouden kunnen verklappen. En dat risico bestaat, aangezien gezinnen en huwelijken van diegenen te vaak zonder pardon uiteen gescheurd worden. Vraag maar aan joden, de favoriete ‘gebruiksartikelen’ van monarchen. Ook al wordt dat verhuld met een lofprijzend verhaal over Uitverkorenen en een Uitverkoren Volk. Joden zijn ervoor om gebruikt te worden door vorsten en zo ze dit niet toestaan ‘zijn’ het egoïsten (sic).

  De intieme sfeer van iemands leven is een nucleus</a (kern). Via kernfusie (gevolg van onvervalste liefde) ontstaat een andere 'atoomkern', een nieuw individu (vanuit Latijn voor 'ondeelbaar'). Agressors die een lichaam-met-inhoud willen gebruiken, doen traditioneel aan kern-splijting. De Grote Liefde van iemand is voor hen overtollige ballast, omdat dat de productiviteit voor profiteurs 'hindert'. Slavenhouders en werkgevers hebben het voorbeeld van monarchen gevolgd. Vroeger werd deze ziekte (denkbeelden) door geestelijken verspreid, tegenwoordig ook door wetenschappers.

  Zoals ik vaker aangaf: Kernfusie is een schone energiebron. Kernsplijting een vuile energiebron. Jammer dat Donald Trump niet kraakhelder aanstuurt op kernfusie. Velen denken dat je niet als een nobele ridder te werk kunt gaan wanneer een omgeving zich van vervuilde trucs bedient. Is dat een feit of een inschattingsfout? Het zou beslist niet het eerste waandenkbeeld zijn dat ontmaskerd wordt.

  johannes [16] reageerde op deze reactie.

 10. Excuus voor de typefout. Eén > te weinig en er ontstaat een veel te lange hyperlink…

 11. @johannes [11]: Dat naaiwerk is geïnstitutionaliseerd en wordt als verworvenheid beschouwd. Ongeacht positie in welke samenleving dan ook. De ‘noodzaak’ daartoe is diep in de poriën van de psyche geïnjecteerd. Illustratie:

  Een (oud) boek beschrijft hoe de mens tot de conclusie kwam dat de hond ooit bepaalde eigenschappen in zich had, aanleiding om de hond te vangen en te trainen om als beschermer van de mens te werken. Maar, later werd de hond als troeteldier behandeld. Gevolg: Een uitgehold karakter, laks en zo verder. Op een gegeven moment kwamen wetenschappers daartegen in actie, als activisten. Ze wilden het ‘originele’ karakter van de hond als beschermer opschonen en versterken. Daartoe werden honden gefokt, opgefokt, tot het uiterste gedreven. Toch lukte het niet. De honden werden vrij gelaten en ontwikkelden zelf hun door de mens aangeleerde capaciteiten. Dat werd een gevaar voor de mens, aanleiding om op jacht te gaan. Die honden moesten natuurlijk wel hun plaats kennen…

  Wat gaat er mis in zo’n verhaal? De feodale traditie leert dat sommigen er zijn om door anderen gebruikt te worden. Wat impliceert dat ze onder controle gehouden moeten worden. Daardoor gaat het aan beide kanten van de streep mis. Mensen vinden het wel makkelijk wanneer dieren of vermeende dieren van alles voor hen doen waar ze zelf te beroerd voor zijn. Dieren zijn er hun beleving voor om voor hen te zorgen. Wat diezelfde verwachting andersom kweekt. De mens werd lakser en luier, terwijl dieren tot steeds hogere prestaties werden gedreven. En daardoor ook mensen. Beide partijen hebben zo hun ideeën over wat origineel zou zijn, maar geen der partijen heeft nog benul hoe het is om als autonoom individu te leven, te werken en (onvervalste) liefde te uiten.

  Zowel bij dieren als mensen wordt de man vrouw en ouder kind verhouding systematisch misbruikt om gewenst gedrag te forceren. Een recept voor nodeloze ellende en bij hardnekkig gedrag een neergaande spiraal van zelf-afbraakprocessen onder de valse vlag van vooruitgang. Je zou zeggen, aan beide kanten van de streep een effectief georganiseerd ziektebeeld dat kern-gezond als ‘afwijkend’, ongewenst en ‘ziek’ kwalificeert. “Wordt even geestesziek en gebrekkig als ons, dan hoor je er écht bij. Zo niet, dan verzieken we doodgewoon je leven. Immers, je moet je plaats kennen!” Wat tegenwoordig kennelijk voor dier en mens geldt.

  Helaas is het een feit dat de machtigsten het hardnekkigst zijn. Of die macht (zeggenschap over anderen) nu via militaire of politionele onderwerping komt, gewelddadige revoluties of via sluwe trucs (manipulatie, misleiding á la het Vaticaan en PR buro’s) doet niet ter zake. Privileges werkend kennelijk nogal verslavend, vooral als sommigen van de lusten mogen genieten (de traditionele ‘hemel’) en anderen de lasten moeten dragen en ‘bestemd’ zijn om gebruikt te worden (‘hel’).

  Opmerkelijk; ook al worden de outsiders die ‘ervoor zijn om gebruikt worden’, als gevaarlijke viezerikken beschouwd, afkomst zegt in feite niets over in hoeverre iemand geestesziek is. Het is maar net of iemand zich over heeft gegeven aan in feite ziekelijke denkbeelden. Alhoewel het ook een feit is dat lidmaatschap van een groep zoals een organisatie het proces van geestesziekte aanjaagt. Om erbij te horen en beloond te worden moet iemand zich immers naar verwrongen denkbeelden richten. Dat is de culturele norm, wereldwijd, ook al wordt het deel ‘verwrongen’ gecamoufleerd met schone schijn. Als wij om ons heen kijken… dan zien wij veel teveel beschadigde, misvormde, verwrongen psyche’s bij dier en mens. Waarmee niet gezegd is dat we dat soort ziektebeelden zelf helemaal hebben kunnen afweren. We zijn ons levenslang bewust geweest van de overlast ervan, maar ja, je wordt erdoor omsingeld en ermee lastiggevallen helaas. In welk land je ook woont. Ieder wordt genaaid, dat is doodgewoon en precies ‘zoals het hoort’. Volgens anderen.

  johannes [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Nico [14]: Anti semitishme is gecreéerd door de Semieten, het zelfde geld voor het racisme, deze minderheden hebben ontdekt dat aanval de beste verdediging is, in Europa zijn wij de Europeanen de autochtonen inwoners het is ons plekje dus, met genaaid worden bedoel ik, het constante uitstorten van onwaarheden via “”HUN”” media, over de goedgelovige menigte, ” HET KLOOTJES VOLK “, willen we blijven bestaan in onze huidige vorm, moeten we echt iets ondernemen, één grote overkoepelende volks partij, zou het begin kunnen betekenen, niets Fazistish gewoon naar een samenleving die wij denken wat goed voor ons en onze nazaten is ! geen discussie mogelijk, groet !

 13. @Nico [12]: Een vervuilde truc, ja een truc is in wezen voortgekomen uit verkeerd denken, een truc, neemd de plaats in van een volkomen normale handeling,
  die niet het gewenste effect zou geven, voortgekomen uit ervaring of intuïtie, het manipuleren heeft enorme grote vormen aangenomen, grote organisaties houden zich hier dagelijks mee bezig, het op het verkeerde been zetten van hele naties, het door goed voorbereide chantage practijken hele overheden hun wil op te kunnen leggen, Mossad is hier de champion, dit gaat in de toekomst heel duur kosten, een land hoe goed bewapend ook, omringt door lauter vijanden, gaat vroeg of laat verloren ! groet

  Nico [18] reageerde op deze reactie.

 14. Verder 75% van het bestaande zaai goed, zaden die geplant een plant voortbrengen maar waarvan het zaad steriel is, Deze 75% is in handen van 4 grote bedrijven, multinationals, handelaren in de dood, de Rest 25% is practisch onbruikbaar, is in handen van enkele kleine bedrijven zo als Kokkopelli maar hoe lang nog, wie staat hier bij stil, nobody, vroeger bewaarde één ieder zijn zaai goed, dat heet biologische landbouw, zelfde met groente en fruit, over na gedacht bbrr wat is de toekomst, slavernij !

  jhon [20] reageerde op deze reactie.

 15. @johannes [16]: Ja, degenen die iets bedenken dat anderen schaadt doen aan een soort satanische versie van spiegelen. Projectie wordt dat genoemd. Ter illustratie: Het schoolsysteem is kennelijk uitgevonden om uniforme kadaverdiscipline voor militairen te kweken. “Da’s een mooi idee” dachten industriëlen en werkgevers kennelijk. Waardoor nu potentiële werknemers aangepraat wordt dat ze zonder een baan bij een ander onveilig zouden zijn, een onzeker leven zouden krijgen. Maar nee, de projecten van werkgevers zijn onveilig, qua continuïteit onzeker als er niet genoeg toevoer is van denkers en doeners die voor dat karretje gespannen kunnen worden. Het enige dat (huidige of toekomstige) werknemers hoeven te doen is zich voorstellen hoe een leven zonder inkomende leugens eruit zal zien.

  En verder… me denkt dat allerlei verhalen over mannen en vrouwen, ouders en kinderen, politieke ideologieën, constructies, regelingen en wat dies meer zij, vaak weinig meer zijn dan uitingen van psychologische oorlogsvoering die ertoe dient om anderen onder controle te krijgen en te kunnen gebruiken. Iedere psyche wordt tot slagveld gemaakt. Gezonde denkbeelden, dito redeneringen (kwestie van gezond verstand) en gedrag dat daaruit volgt zijn meestal veel te ver te zoeken. ‘Netjes’ ondergebulldozerd via emotionele en intellectuele manipulatie.

  Zoals ik eerder schreef… beschavingen zijn opgezet als business projecten, en business is war, iets anders dan geneeskundige projecten. Wat nu als medisch wordt voorgespiegeld is meestal weinig meer dan winstbejag, machtswellust en wat dies meer zij. Jammer maar waar. Ik zou ieder adviseren daar niet aan mee te doen.

  Kijk je om je heen, dan is er van een gezonde kern (verhouding met jezelf en omgeving) meestal te weinig over. De belevingswereld als een lege huls die om randverschijnselen draait. Een uitgeholde of holle ‘aarde’. Zie hier over de positionering van de as in een moreel kompas.

  johannes [19] reageerde op deze reactie.

 16. @Nico [18]: Mooi Nico, hoop denkwerk dank daar voor, veel waars ook, de latijnse taal zegt met veel minder woorden toch meer, beter I.Q., ja heel vroeger vonden de mensen hun meester en die onderwees hen dan, beter en menselijker (individueler), er werd meer door gegeven, het weten vergrote zich tijdens de éducatie, groet mijn beste, het was bijna 43° in de court, een wind om van te panieken, de temperatuur van de méditarranéen blijft stijgen !

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 17. @johannes [19]: Er zijn inderdaad veel manier gevonden om geestvernauwing te organiseren onder het mom van educatie. In vroeger tijden richtte een meester de aandacht op randverschijnselen, als een as van een kompasnaald die ergens uit het midden gepositioneerd wordt. Tegenwoordig is de methode, de ‘technologie’ veranderd maar het mechanisme nog steeds hetzelfde. Praktisch: Introduceer het spel van genderrollen en er blijven bepaalde aandachtspunten buiten beeld. Introduceer ‘liefde voor het vak’ en er blijven bepaalde aandachtspunten buiten beeld. Enz.

Comments are closed.